Вести:

недеља, 21. мај 2023.

Једно размишљање

недеља, 21. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

Једно размишљање "Сукоб владике и његових прогонитеља није сукоб аргумената, него сукоб два духа, једног духа јеванђеља, љубави, правде и другог, мрзитељског, тамних двојника Цркве".

"Сукоб владике и његових прогонитеља није сукоб аргумената, него сукоб два духа, једног духа јеванђеља, љубави, правде и другог, мрзитељског, тамних двојника Цркве".
Епископ Артемије / Фото: КМ новине




Ја мислим да је наш владика Артемије највећи Србин нашег времена и да ће то једног дана схватити сви Срби као што то схватамо ми који смо у егзилу.

Видите, знате која је разлика између њега и његових прогонитеља?

Имамо његов пример, коме су браћа намијенила духовну смрт а он нам породио духовну стену да нам буде тврд град у времену искушења које долази. Без ружне ријечи за своје прогонитеље, за браћу која га кроз блато провукоше и Бајдену на ноге испоручише. Никад, баш никад се није правдао прогонитељима, само дјела да свједоче, џаба све ријечи, писања, представке Сабору ако нема дјела.

И имамо нпр. његовог прогонитеља, Живојина Ракочевића, подвојену личност, сјајног пјесника с једне стране, аутора оних дивних стихова: "Гвоздена врата небеска, народу моме претешка" и Живојина Ракочевића, слугу ђавољег, који је држао медијски бич у тренутку кад је требало ударити у ЕРП и срушити све у шта је владика Артемије уградио живот.

Зато сукоб владике и његових прогонитеља није сукоб аргумената, него сукоб два духа, једног духа јеванђеља, љубави, правде и другог, мрзитељског, тамних двојника Цркве, оних који ће клицати Антихристу и клањати му се, ако га дочекају.

Не треба никоме ништа објашњавати, већ пустити да вријеме и Бог пројаве и објасне све.

Србски студент




* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: Ман. Св. Харитона    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине