Вести:

среда, 3. мај 2023.

Београд: Дечак убио осморо ученика и чувара школе, могући подстрекач насиље у медијима

среда, 3. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

Београд: Дечак убио осморо ученика и чувара школе, могући подстрекач насиље у медијима У пуцњави која се јутрос око осам сати догодила у основној школи у београдском насељу Врачар, убијено је девет особа.

У пуцњави која се јутрос око осам сати догодила у основној школи у београдском насељу Врачар, убијено је девет особа.
Фото: Нова.рс


Осморо ученика те школе као и чувар школе, убијени су током ове пуцњаве а рањено је шесторо деце и један наставник рањени. Сви су збринути у Ургентном центру и клиници у Тиршовој и до сада оперисани.

Пуцао је 14-годишњи дечак Kоста K., ученик школе који се сам пријавио полицији. Како је полиција потврдила, напад је припреман месец дана унапред а дечак је има прецизно уцртан план школе са улазом и излазом као и списак деце које је планирао да ликвидира. Мотив за сада није познат.

Како нема навршених 14 година, К.К. не може да буде кривично одговоран те ће бити смештен у посебном делу Kлинике за неуропсихијатрију.

Такође су ухапшена и оба родитеља дечака због удела у кривици за данашњу трагедију.





    • На друштвеним мрежама се углавном говори о томе а приметно је да припадници актуелног режима покушавају да злоупотребе догађај истовремено скрећући пажњу на "кривце". Код обичног, нестраначког дела корисника ових мрежа, углавном је узрок оваквог понашања препознат у насилном наметању "заапдног система вредности" у којима су, нарочито у Америци, овакве трагедије честе. Актуелни режим као и медији које директно тај режим али западне интересне групе финансирају, годинама агресивно промовишу садржај набијен насиљем, опијатима, телесним уживањима и сваком задовољству.

      Могуће је да је делимично оваквом злочину погодовала и клима коју је створио Александар Вучић ослобађајући сваког криминалца коме је суђено током његовог мандата а затим и ангажовањем истих за потребе његове борбе на власти.

      Да ли због годинама уназад грађене и тако стечене и учвршћене навике да се самопромовише, Вучић ни данас није пропустио прилику да сатима разговара сам са собом па чак и да помене "фабрике, путеве" и остале "успехе" његове странке из које се нико није усудио н ида помене оставку што би било учињено редом у свакој земљи у којој је власт иоле цивилизована!






      * * *

      Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



       

      Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



      Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

      Постави коментар

      Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

       
      Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине