Вести:

петак, 3. фебруар 2023.

Сепаратистичке власти донеле нову одлуку о додатном одузимању земљишта Србима ради изградње базе

петак, 3. фебруар 2023. | Уреднички колегијум 0

Сепаратистичке власти донеле нову одлуку о додатном одузимању земљишта Србима ради изградње базе Такозвана "влада"  албанских сепаратиста са  Kосова и Метохије, донела је одлуку о експропријацији земљишта на територији општина Лепосавић и Зубин Поток.
Танјуг/СТР 

Након што је 16. јануара донета одлука о експропријацији земљишта у Дрену и Лешку, углавном у власништву локалних Срба, сада је донета нова одлука о проширењу узурпиране површине.

Само петнаест дана након одлуке, у селу Дрен, јуче су почели радови, где је планирана изградња тзв. станице "пограничне полиције".

Раднике који су изводили радове, обезбеђивала је тзв. "косовска полиција", а по уочавању тешке механизације и оклопњака на том месту су се у знак протеста окупили мештани и власници парцела.

Такође је донета одлука о даљем разматрању захтева за експропријацију непокретности од јавног интереса, која је неопходна за реализацију "Инфраструктурних пројеката од јавног интереса" у катастарским зонама: Вељи Брег, Шаљска Бистрица, Дрен, Лешак и Kошутово, општина Лепосавић и катастарским зонама Брњаку, Зубином Потоку, Бању и Горњем Јасеновику.

Узурпирана земља у власништву СрбаИз Европскеуније је, поводом почетка радова лицемерно речено, „да их брину активности на тој локацији“.

„Важно је напоменути да процес експропријације, према косовском закону, захтева период за јавне консултације и могућност за погођене грађане да оспоравају било коју одлуку о експропријацији на суду пре него што било која одлука о експропријацији постане коначна“, наведено је у саопштењу Kанцеларије ЕУ.

ЕУ је апеловала на "владу" косовских сепаратиста да се испоштује „одговарајући процес и да се права власника имовине у потпуности поштују“.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.