Вести:

недеља, 22. јануар 2023.

НП ''Отаџбина'': Предају Косова и Метохије Србија неће преживети

недеља, 22. јануар 2023. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Предају Косова и Метохије Србија неће преживети "Предаја Косова и Метохије је политичка катаклизма коју тешко да ћемо преживети".

#НПОтаџбина #Отаџбина#Косово #Метохија #Издаја #Вучић #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti


Прихватањем француско-немачког плана Александар Вучић је по ко зна који пут показао крајњу недоследност. Прво је говорио да папир са таквим садржајем не жели да узме у руке а онда га је оберучке прихватио. У стварности ово је финале катастрофалне државне и националне политике Александра Вучића коју Србија треба да плати предајом своје јужне покрајине.

За оквакву својеврсну капитулацију председник Србије тражи широк друштвени консензус владе, скупштине и неких друштвених група, њему наклоњених. Председник хоће да када је он конструктивно- флексибилно-кооперативно настројен да такви буду и сви грађани Србије. У преводу на народни језик он жели да ако је он издајник такав треба да буде и народ Србије.

Ваља напоменути да је Скупштина Србије још 2008. године одбила Ахтисаријев план који је много бољи од Бриселског споразума као и предлог Волфанга Ишингера који умногоме личи на француко-немачки предлог. Тада на Скуштини Србије и Александара Вучић и Ивица Дачић су били да се ови предлози одбаце.

Што се Срба са Косова и Метохије тиче, како оних који ту живе тако и оних који су отишли са тог простора, председник Србије Александар Вучић је апсолутно изгубио поверење да води преговоре о њиховој судбини и судбини њихове дедовине. Као иоле разуман политичар без било какве сујете ову чињеницу би морао да прихвати. После тога држава Србија морала би сасвим другачију стратегију да примени током преговора са Приштином и Западом.

Оно што је данас најважније то је да се под хитно организује референдум у Републици Србији поводом француско-немачког плана. То је идеална прилика да се грађани Србије изјасне да ли су за то да се одрекну Косова и Метохије или не. Јер, француско-немачки предлог не значи ништа друго него предају јужне српске покрајине. Подразмева се да све радње око референдума буду коректне и поштене у сваком смислу, од медијског и организационог уз једнаку заступљеност свих политичких опција. Ако се грађани Србије на референдуму изјасне да су за опстанак Косова и Метохије у оквиру своје државе онда Скупштина Србије мора да донесе политичку платформу за преговоре. После усвајања платформе морао би да се формира нови преговарачки тим који би на јасан и недвосмислен начин штитио интересе Републике Србије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа још једном грађане Србије да су Косово и Метохија темељ српске духовности и државности. Њиховом предајом у Србији ништа више неће бити исто. Србија ће бити држава без боје, мириса, корена и будућности осуђена на нестајање. Такву политичку катаклизму тешко да можемо да преживимо.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
22.01.2023. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.