Вести:

понедељак, 23. јануар 2023.

Дечака претукла четворица старијих Шиптара: ''Ударали ме и шитурали где су стигли, зато што сам Србин'' (ВИДЕО)

понедељак, 23. јануар 2023. | Уреднички колегијум 0

Српског дечака претукла четворица старијих Шиптара: ''Ударали ме и шитурали где су стигли, зато што сам Србин'' (ВИДЕО) Дечака Лазар М. (15) претукла су јуче четворица старијих Шиптара у етнички мешовитом насељу Суви До, западно од Косовске Митровице.

#Напад #Шиптари #Дечак #Србин #СувиДо #КосовскаМитровица #Мост #Ибар #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Претучени Лазар М.


После напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста а, са друге стране, потпуно незаштићено од своје државе Србије, услед чињенице да су на власти они који издају Косово и Метохију као нико никада пре њих у историји што и узрокује овакве нападе.

Лазар је кренуо од куће пешке када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском. Дете је сагнуло главу. Када су схватили да је Србин, зауставили су возило, изашли гневно и претукли дечака.

"Питали су ме нешто, ја нисам одговорио јер ништа нисам разумео. Они су изашли из аута, а ја сам кренуо да трчим, да бежим...Они су ме стигли и одмах кренули да ме шутирају", испричао нам је Лазар и додао:,,"Ударали су ме где су стигли, у главу. груди, стопала, где су стигли."...

Неке од повреда које су нанете Лазару

Дечак је у пратњи оца Златка дошао у КБЦ Косовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака. Урађена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење.

Такозвана "Косовска полиција" је објавила саопштење поводом напада у Сувом Долу али без изношења података о националности жртве и нападача.

Тзв. "Косовска полиција" у објави на Фејсбуку наводи само да је малолетна особа Полицијској станици ујужном делу Косовске Митровици пријавила да су је физички напале четири особе и да случај има елементе кривичног дела „лака телесна повреда”.


„Према речима малолетног подносиоца пријаве, јутрос око 5.15, док је био на путу у селу Суви До, физички су га напале четири особе. Поводом овог случаја, полицијски истражитељи предузимају истражне радње у циљу идентификације и хапшења осумњичених”, пише у објави.

Лазарев отац Златибор Милутиновић је изјавио медијима да су четворица нападача у црном голфу 5 пресрели Лазара и напали га само због тога што је Србин.

,,Кренуо је пешке из Сувог дола . Прошла су кола поред њега, нешто су га питали на албанском. Он албански не зна, продужио је право, они су се окренули, излетали из кола њих четворица, он је пробао да побегне, али се оклизнуо и ишутирали су га само зато што је Србин“, испричао је Златибор.

Додао је да су по Лазаревој процени, нападачи били староости око 27-28 година.




Рекао је да Лазар има отеклине на глави и да су га одмах одвели у болницу, где су урађени снимци и преглед.


,,У станици смо остали три сата, без икакве потребе да бисмо дали изјаву, јер немају преводиоца“, рекао је Златибор кој ије додао да не очекује епилог, јер, како каже, "кад је који напад на Србима откривен". Иначе, Златибор је већ двадесет година припадник управо те службе.

Канцеларија за Косово и Метохију и њен директор, Петар Петковић кога је народ у Зубином Потооку дочекао како и доликује отворено му показујући да га не желе јер је издајник Косова и Метохије, по обичају су се огласили каода они имају монопол над оним што се дешава Србима на КиМ.

„Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу. Овде не сме бити места релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин”, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ, преноси Танјуг.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 


Ако неће они, објаснићемо им ми из КМ новина.

До напада је дошло на месту где су стационирани припадници такозване "Косовске полиције" чије размештање је уследило након што је Вучић повукао Србе из те службе којеје претходно интегрисао из МУП-а Србије у сепаратистичку тзв. "полицију". Њиховим повлачењем упрашњена места попунили су Шиптари који на нападе на Србе гледају благонаклоно.

Власт из Београда је ово и те како добро знала па се може рећи да се то догодило са њиховим знањем и учешћем.





* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине