Вести:

недеља, 29. јануар 2023.

НП ''Отаџбина'': Подршком Вучићу у издаји КиМ, подржава се НАТО агресија, отимање светиња, прогон народа...

недеља, 29. јануар 2023. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Подршком Вучићу у издаји КиМ, подржава се НАТО агресија, отимање светиња, прогон народа... Са разних страна може да се чује да председник Србије Александар Вучић спрема бројне митинге својих присталица по Србији у знак подршке његовом прихватању француско-немачког предлога о Косову и Метохији.

#Vučić #Miting #Izdaja

Просто је необично како ће да изгледа та подршка. Ово тим пре, што основни темељ француско-немачког предлога јесте прихватање Србије о независности, територијалном ингегритету и суверености јужне српске покрајине. У преводу ово значи пристајање на губитак територије са чиме треба да се сложе и чланови његове странке као и симпатизери. Последица прихватања овог плана јесте улазак „Косова“ у НАТО пакт јер осталих 5 чланица ЕУ које нису признале независно „Косово“ то ће сада да учине и неће ставити вето на улазак „Косова“ у ову војну организацију. Као посебна и нова сепаратистичка творевина призната сада од Александра Вучића изродиће и губитак бројних српских светиња на Косову и Метохији. Како? Тако што ће албанска православна црква њих присвојити и прогласити за своје наслеђе.

Највероватније да ће Александар Вучић тражити од својих присталица да подрже и његову катастрофалну националну и државну политику према Косову и Метохији. А она се оглада у томе што је сепаратистима у Приштини уступио великих број државних надлежности које је Република Србија имала. То су полиција, судство, телекомуникације, енергетика и још много тога другог.

Можда ће тражити да подрже и његово прихватање преко своје „Српске листе“ изградњу касарни безбедоносних снага Косова на северу Косова и Метохије.

А можда треба и да подрже и потпис Ане Брнабић у Берлину који је омогућио сепаратистима да са својим знамењима, симболима, документима слободно пролазе кроз Србију у ситуацији када Приштина забрањује Србима да са српским регистарским таблицама улазе на простор Косова и Метохије. Ова забрана је пре тога од стране председника Србије названа малом тактичком победом.

Највероватније његове присталице треба да подрже и то да председник за 10 година своје владавине никада није помену повратак Срба на Косово и Метохију од којих је највећи део протеран у време када је он био министар информисања. Сигурно је онда да та подршка треба да буде и одласку 30 хиљада Срба из јужне српске покрајне за време владавине Александра Вучића где је у доброј мери овај одлазак он и сам поспешио.

Евентуално треба да подрже и његову јалову безбедоносну политику у ситауцији када се над Србима чини свакодневно насиље а он изузев млаких саопштења не предузима ништа друго да их заштити.

Могуће да треба да подрже и предају Газивода сепратистима иако је Александар Вучић годинама понављао „Не дам Газиводе“.

Највероватније треба да подрже и речи Александра Вучића да ми на Косову и Метохији немамо ништа. А можда треба да подрже и учешће „Српске листе“ у скупштини и влади „Косова“ по инструкцијама Александра Вучића. То учешће је имало за последицу да је „Српска листа“ односно Александар Вучић током целог периода своје владавине био коалициони паратнер и Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају и у два мандата Аљбину Куртију.

Евентуално на крају треба да подрже и настојања председника Републике да преостале институције које још увек није уступио Приштнии као што су здравство, просвета, социјала, култура преко ЗСО, која је у ствари шиптарска ЗСО јер је део политичко-правног система самопроглашене републике Косово, преда сепаратистима. Једноставно речено ако је он издајник да и они буду издајници.

Косовска Митровица
28.01.2023. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.