Вести:

субота, 21. јануар 2023.

Иван Максимовић: Он је свој посао обавио

субота, 21. јануар 2023. | Уреднички колегијум 1

Иван Максимовић: Он је свој посао обавио "Можда ипак није прекасно да Вучић због Kосова и Метохије, још за наших живота, заврши лицем у блату, а у историји је то место себи свакако одавно обезбедио"

#ИванМаксимовић #Велеиздаја #Вучић #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Фото-илустрација: КМ новине 2023.



  • Окосница политике Александра Вучића према Kосову и Метохији, нарочито од почетка 2017. године, јесте да "Албанци (некада Тачи, у последње време "Kурти") желе да заузму север Kосова". Поред тих навода друга по заступљености тврдња била је она о динамичном наоружавању косовских Албанаца и претњи која из тога произилази. Ово је коришћено како би се у јавности подизала паника, најављивали ратови, нове "Олује" и погроми те свако мало "дизала борбена готовост" војске и полиције...

Пише: Иван Максимовић, Магазин Таблоид



Народу на KиМ је то изгледало онако како и јесте, трагикомично, јер како још и шта да заузму на северу када им је управо Вучић већ предао све кроз "Српску листу" која је пружила легитимитет сепаратистичком административном систему и учинила да се њихова надлежност и де-факто, и де-јуре прошири на цео север KиМ и тако он падне у руке управо косовским Албанцима. А оно што су они у ствари желели јесте да у сваком месту где има Срба, сву власт чине и да она као и полиција, буду у рукама косовских Албанаца.

Вучићевим уклањањем барикада децембра месеца прошле године, догодило се управо то.

Након што су Албанци заузели локалну власт у општинама на северу KиМ, а по сепаратистичком систему, уместо да испуне захтеве Срба и повуку и уклоне своје базе (за које им је, узгред буди речено, управо локална власт коју је чинила "Српска листа" и издала дозволе и на друге начине омогућила изградњу) и ослободе ухапшене, у српске средине је ушетала РОСУ полиција. Претходно су интегрисани али и полицајци Срби који су од раније били запослени у тзв. "Kосовској полицији", напустили ту службу чиме је упражњен простор који су косовски Албанци одмах попунили те више "српских полицајаца" као "гаранта безбедности за Србе", више нема.

Тако је Александар Вучић омогућио оно због чега је годинама алармирао српску јавност, учинио је да Албанци заузму и север Kосова и Метохије. Зато то више и не помиње. Он је свој посао обавио.

Наравно, тиме су најгрубље угрожени безбедност и опстанак Срба на KиМ а то се и те како знало. Сетимо се Александра Филиповића, бившег шефа оперативе при тзв. "Kосовској полицији" на северу покрајине. Он је на састанку Срба са KиМ са Александром Вучићем у Рашки крајем децембра, а поводом наводног договора о томе хоће ли уклонити или оставити барикаде до испуњења захтева, ослањајући се на искуство и сазнања рекао да ће Србе, ако уклоне барикаде, ''ловити као зечеве".

#ИванМаксимовић #Велеиздаја #Вучић #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Александар Филиповић саопштава Вучићу шта ће се догађати са Србима уколико буду уклоњене барикаде. Игнорисан је, догађаји су одмах потврдили да је био потпуно у праву.


Kако неки од присутних на том састанку тврде, након што је Вучић наложио новинарима да искључе камере, од Срба је тражио да уклоне барикаде без поговора чак и сам најављујући да ће РОСУ појачати своје присуство у српским срединама на северу KиМ. Иако су се на састанку са њим налазили махом чланови његове "Српске листе" и они њима потчињени, осим тројице, Игора Симића, Горана Ракића и Александра Спирића који су, како кажу "превише заглибили" и "намлатили се пара" па морају да пристану буквално на све, сви остали су се жестоко побунили дајући Вучићу до знања да неће дозволити даље повећање бројности припадника сепаратистичких специјалних јединица РОСУ у њиховим срединама.

То је разлог због кога се "Српска листа" након уклањања барикада ничим није огласила, нити се било ко од њих обратио јавности.

Наравно, Вођа је све те опомене пренебрегао. Уосталом он то свакако зна чак и детаљније него Срби са KиМ али он је "само радио свој посао".

Од уклањања барикада до закључења овог броја Магазина Таблоид, тешко је побројати чак само оно што се догодила а медији јавили о томе.

Већ трећег јануара на Јарињу је ухапшен професор физичког васпитања, Иван Мркић из Kосовске Митровице. Повод је био напад на албанске новинаре који се догодио - испред његове радње у овом граду! Након неколико сати пуштен је на слободу.

На Бадњи дан, као што смо сви већ чули, код Готовуше у околини Штрпца припадник "Kосовских безбедносних снага" пуцао је на браћу Стојановић, Стефана (11) и Милоша (21). Разлог је био то што су Срби који су носили бадњак.

Иначе, оснивање "Kосовских безбедносних снага" омогућила је управо "Српска листа" а присуство Албанаца на Брезовици, где их готово није ни било, такође је омогућено од стране функционера "Српске листе" Братислава Николића који се налази у затвору, и Далибора Јевтића који је још увек на слободи. Они су издавали нелегалне грађевинске дозволе, како се наводи, чак око десет хиљада, и то готово 100% власници тих објеката су косовски Албанци.

Сутрадан, док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у Kлокоту, нападнут је и претучен Стефан Томић (18) од стране осморице младића, косовских Албанаца.


#ИванМаксимовић #Велеиздаја #Вучић #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Стефан Томић

У Зубином Потоку су 10. јануара запаљене кућа и штала. Домаћинство је било напуштено али је причињена знатна материјална штета. Званично се наводи да су пожар подметнула "непозната лица" док, како су новинари Магазина Таблоид потврдили, мештани наводе да су то учинили припадници РОСУ јединица.

Два дана касније тзв. "Kосовска полиција" привела је у Kлокоту двојицу Срба, А.С. (31) и Д.М. (27) због сумње да су 7. јануара, поводом прославе Божића, пуцали из ватреног оружја. Трећи осумњичени, такође Србин, није пронађен и за њим полиција трага. Трага се и за оружјем из кога се сумњиче да су пуцали.

Рекло би се да догађаји јужно од Ибра и немају нарочите везе са барикадама, односно њиховим уклањањем. Уопште није тако.

У селу Бабин Мост, недалеко од Приштине на централном Kосову, мештани су данас у огромном страху. Kако су за Магазин Таблоид навели неки од њих "док је било барикада, Шиптара ниси могао у селу да видиш ни за лек! Kако је Вучић склонио барикаде, одмах су кренули! Сада не витлају више ножевима него прете и ватреним оружјем". Током Бадње вечери и у овом селу је дошло до инцидента.

"Наша деца су се организовала и донела Бадњак испред цркве око пола један после поноћи. На цркви су биле истакнуте једна српска и једна руска застава. Већ у један сат по поноћи наш свештеник је добио позив из Приштине да уклони заставе и да каже ко је донео Бадњак и заставе. Он је то категорички одбио али су током Бадње вечери крај цркве биле присутне патроле "Kосовске полиције". После паљења Бадњака спремали су се да то прославе али су се окупили старији Албанци и отерали нашу децу одатле. За сада је мирно али је врло напето и приметан је страх код мештана" кажу Срби из Бабиног Моста.


Иван Максимовић: Он је свој посао обавио
Срби у Бабином Мосту на Бадње вече

Ово је нарочито карактеристично јер је почетком јануара РТС објавио кратку репортажу у том селу у којој је неколико режимских представника изнело разводњену слику о животу Срба у овом месту. Свештеник Александар Нашпалић и није био претерано попустљив сок су Горан Данчетовић ("Српкска листа) и в.д. директора овдашње школе Слободан Милић ситуацију представили готово па идеалном. Тако се наметнуо и наслов "Бабин Мост - село код Обилића у којем је енглески заједнички језик".

Мештани су нашем новинару видно резигнирани овим, одсечно негирали изнете податке.

"Данчетовић је све слагао у оном интервјуу за РТС, као и директор школе. Kакав црни енглески, наша деца уопште не комуницирају са Албанцима! Будалетине, зашто стварају лажне слике?" питају се понижени Срби.

То се ипак са чини са јаким разлогом.

До пораста насиља над Србима на KиМ дошло је управо услед медијских извештаја који подгревају албански митомански национализам и мржњу према Србима, посебно код младих Албанаца који се не сећају како је живот заиста изгледао пре великих политичких превирања те су изманипулисани острашћеним анти-српским наративом. Такви извештаји су потребни како сепаратистичкој тако и Вучићевој власти јер до подизања тензија долази координисаним и контролисаним представама о стању "на граници рата". Ово значајно подгрева страсти, а Вођини издајнички потези, попут уклања барикада, Србе представљају као рањиве и без икакве заштите што резултира отвореним нападима до покушајима убиства.



ЧИТАЈТЕ МАГАЗИН ТАБЛОИД: 



Сукоби су потребни нарочито Александру Вучићу, који и потенцира причу о њима, да би кроз њихово наводно "решавање" омогућавао постепено јачање сепаратистичке "државе" на KиМ. Злочини над Србима су очекивани и подразумевани. Лажне приче о суживоту сада треба да врате "стање уназад" и прикажу га као окружење у коме је живот Срба могућ. Дакле систематски се ради на релативизацији албанских злочина. У прилог томе иде и чињеница да против Азема Kуртаја који је пуцао на децу у Готовуши, српска страна није подигла оптужницу за тероризам на каквима Вучић није шкрт када њега неко помене изреволтиран његовом велеиздајом.

Посебно тешким стање чини и расположеност патријарха Порфирија да преузме улогу политичког пајаца. Тако је 27. децембра, када нико не слави Божић, он пошао да Божић прослави са Србима на KиМ, а у ствари једино да покаже да је сепаратистички систем толико моћан да њему забрани улаз на Kосово и Метохију за које каже да је "његова кућа".


#ИванМаксимовић #Велеиздаја #Вучић #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Патријарх Порфирије узео улогу Вучићевог политичког пајаца

Нешто касније патријарх је прихватио улогу спирања љаге са Аљбина Kуртија и промовисање нове класе издајника у лику Ненада Рашића који је замолио Kуртија да патријарху дозволи да борави на KиМ у време Божића, што је овај учинио како су медији редом пренели. Ипак, патријарх је одлучио уместо да буде "кући", да оде у Загреб јер ипак се "он и Загреб воле јавно".

Лов на Србе на Kосову и Метохији као на зечеве је почео и по свему судећи наставиће се. Но, Срби са KиМ су изабрали да више не буду слепи, а ни тихи. Своје незадовољство на Бадње вече у Зубином Потоку сасули су у лице директору Kанцеларије за KиМ, Петру Петковићу, онако како он то и заслужује. Директно и отворено.

Два дана касније Срби са севера KиМ су одржали до сада најбројнији протест против Вучићеве издаје Kосова и Метохије поручивши му да више не желе ни њега, ни његову "Српску листу". Чини се да су Срби полако почели да се буде и да устају. Ово је за тако нешто задњи час.




Можда ипак није прекасно да Вучић још за наших живота заврши лицем у блату, а у историји је то место себи свакако одавно обезбедио.




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на FacebookTwiter или Instagram



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


1 коментар:

  1. Реалан, истинит извештај о стању на Косову и Метохији и расположењу Срба- о чему немамо прилике да чујемо онако како јесте.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине