Вести:

уторак, 13. септембар 2022.

Бабин Мост: Покушај убиства оца и сина, нападачи Албанци ухапшени

уторак, 13. септембар 2022. | Уреднички колегијум 0

Бабин Мост: Покушај убиства оца и сина, нападачи Албанци ухапшени

Саши и Немањи Митровић из Бабиног Моста нанете су тешке телесне повреде када је млађи Албанац из истог села ножем покуша да их убије.

#Napad #Albanci #Srbi #Babin_Most #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti



Њих двојица су примљена на болничко лечење, син нарочито са тешким повредама.

Kако је испричао Саша Митровић, напад се догодио синоћ недалеко од њихове куће. Ту се, како каже, окупило неколико млађих Албанаца из села који су чекали његовог сина Немању да изађе. Пошто је изашао најпре су га гађали пикавцем од цигарете а затим и напали. Kако је објаснио, током претходног дана су већ добили претње од истог Албанца.

„Позвао сам му оца и рекао да његов син прети мом детету. Отац је дошао код нас и пренео нам да не бринемо и да неће ништа да се догоди. Почео је мрак и ето њих поново. И није то први пут“, истакао је Саша Митровић.

Током напада Немања (18) је ножем убоден у врат. Према повредама се види да је ударац ножем задат одозго јер је од убода пробијена мембрана која облаже плућа - медицински плеура, што је потврдио дежурни хирург у KБЦ Kосовска Митровица др Љубиша Милошевић. Реч је, дакле, о веома тешкој повреди.


Исти Албанац повредио је и његовог оца Сашу када је покушавао да одбрани сина и удаљи нападача.

Рањени отац и син су најпре пребачени у приштинску болницу где им је указана лекарска помоћ а потом у Kлинички центар у Митровици где се још увек налазе.

Према незваничним информацијама, двојица Албанаца, међу којима је и нападач, су ухапшена и одређен им је притвор од 48 сати. Током ноћи РТВ КИМ је покушала више информација да добије у полицијској станици у Обилићу али је речено да не знају ништа о овом случају.

Бабин Мост

Иначе, ово није први напад на Немању Митровића. На Ускрс ове године нападнут је од стране истог Албанца. Није пријавио због, како објашњавају, обећања родитеља нападача да то више неће да се понови.

„Раније није било неких тежих последица и прелазили смо преко тога. Овога пута је исход могао да буде фаталан. Немања има тежу рану и сматрам да је ово стварно крај“, казала је Милена Митровић, Немањина мајка.

Повређении Срби, отац и син Саша и Немања Митровић, тренутно се налазе на одељењу хирургије у KБЦ Kосовска Митровица и стабилног су здравственог стања, изјавио је за Радио Kосовска Митровица директор KБЦ Kосовска Митровица Златан Елек.

“Два повређена лица, отац и син из Приштине су довежена у KБЦ Kосовска Митровица и примљена после напада који се догодио у Бабином Мосту и приликом чега су задобили повреде оштрим предметом, највероватније ножем, отац у пределу грудног коша, а син убодну повреду у пределу леве кључне кости. Он је задобио повреду пнеумоторакса и оштећење плућне марамице. Повређени отац и син су под 24-часовним надзором дежурних хируршких екипа” рекао је др Елек.

Чињеница да је син повређен у пределу леве кључне кости и да му је ножем пробијена плучна марамица а да је отац убоден у пределу грудног коша, недвосмислено указују на то да се очигледно радило о промишљеном покушају двоструког убиства.

Ова група албанских младића је, како сазнајемо од мештана, већ правила проблеме у селу.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине