Вести:

недеља, 21. август 2022.

Др Дејан Мировић: Вучић презире Србе, прихватио је управо оно што је Курти тражио

недеља, 21. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Др Дејан Мировић: Вучић презире Србе, прихватио је управо оно што је Курти тражио

"Вучић је данас признао међудржавни реципроцитет између Србије и такозваног Kосова, или управо оно што је Kурти тражио" сматра Дејан Мировић, доктор правних наука и универзитетски професор.

Др Дејан Мировић: Вучић презире Србе, прихватио је управо оно што је Курти тражио
Др Дејан Мировић

У изјави за КМ новине, Мировић објашњава да је Вучић пристао на то да грађани из централне Србије уместо својих личних докумената за боравак на Косову и Метохији користе привремене потврде сепаратистичких квази-институција које ће добијати на админстратавним прелазима током уласка у јужну покрајину своје државе, Србије.

Мировић истиче да "једино што Вучић моли Kуртија је да омогући режим пограничних области за Србе са севера KиМ који више пута дневно прелазе границу, или да не морају сваког дана по неколико пута да ваде потврде такозваног Kосова већ да их добијају на неколико месеци као Срби из централне Србије".

Прихватање оваквих услова није ништа друго до - велеиздаја, прецизирао је Мировић!

"Да би се ова издаја и скандал прикрили, Вучић је причао данас о некаквим Чеченима који су дошли да убијају по северу KиМ. Да ли су то они исти Чечени који су наводно требали по налогу из Подгорице да изврше један од безбројних атентата на њега у јануару ове године?" - пита се Мировић саркастично.

Истовремено, ово указује и на мањак идеја када се јави потреба да од домаће јавности буде сакривено оно што се заиста чини са Косовом и Метохијом, убеђен је саговорник КМ новина.

"Очигледно да у његовој фабрици лажи понестаје оргиналних идеја када треба да се прикрије издаја. Његово данашње вређање српског народа као "кафанског" у смислу наводног недостатка храбрости, показује не само његову ЛДП идеологију већ и прикривени презир према Србима. Данас  је показао и ко му је послодавац када је изнео апсурдну тезу да САД и ЕУ не контролишу Kуртија. Што се тиче наводног изласка његове Српске листе из Kуртијеве владе, који он стидљиво најављује, она је то обећала да ће урадити у новембру 2021., ако се до тада не формира ЗСО. Дакле још једна неистина особе која је сплетом несрећних околности постала председник Србије" - са жаљењем и зебњом констатује Мировић у изјави за КМ новине.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине