Вести:

уторак, 2. август 2022.

Подршка српском Косову из Бразила

уторак, 2. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Подршка српском Косову из Бразила

Центар за геостратешке студије из Београда јавља о подршци коју је српски народ, у борби за очување КиМ, добија из Бразила.

Подршка српском Косову из Бразила



Чланови политичке организације Nova Resistência (Нови отпор) и академског центра Instituto Mundo Multipolar (Мултиполарни светски институт) из Бразила, упутили су писмо подршке српском народу у ком су изразили солидарност са Србијом у овом тренутку  провокација из иностранства.

"Бразил и Србија су партнерске нације са много заједничких интереса. Упркос неким идеолошким и политичким промена, Министарство спољних послова Бразила је чврсто остало при уважавању суверенитета Републике Србије над Косовом и Метохијом, што јасно показује пријатељство између наших држава.

У свету у транзицији ка геополитичкој мултиполарности, Бразил и Србија настају као две силе које су предодређене за улогу регионалног лидерства. Међусобна размена знања и подршка у заједничким интересима је основа за развој наше будуће плодоносне сарадње. И из тог разлога, понављамо да је бразилски народ уз Београд у његовој борби против страног мешања" - наводи се у писму.

Центар за геостратешке студије
Драгана Трифковић
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине