Вести:

петак, 26. август 2022.

Зоран Влашковић: Кфор на северу КиМ на пет пунктова

петак, 26. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Зоран Влашковић: Кфор на северу КиМ на пет пунктова

Од 20. августа, на путу Звечан - Лепосавић – Јариње и Зубин Поток – Брњак

Амерички Кфор је на пунктова испред Лепосавића и испред Јариња
Амерички Кфор је на пунктова испред Лепосавића и испред Јариња

Текст и фото: Зоран Влашковић


На деоници Звечан – Лепосавић – Јариње, у дужини од 60 километара, Кфор је успоставио пунктове год Рудара где су стационирани војници пољског Кфора, на скретању за Звечан, док испред Лепосавића и 500 метара испред прелаза Јариње на пунктовима су амерички војници Кфора.

#ЗоранВлашковић #КФОР #КиМ #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Амерички војници испред Јариња 500 метара, састране КиМ





Код Дудиног крша, где се новим путем из северне Митровице улази на пут за Звечан и даље за Рашку, косовска полиција је својим возилом блокирала пут, а полицајци возачима које пропуштају да прођу овим путем саветују да буду опрезни. То је урађено због недавно великог одрона камена са Дудиног крша.

Ситуација на северу Косова је мирна и уобичајена.

Командант Кфора генерал-мајор Ференц Кајари је у среду 24. августа потврдио посвеcћеност војне мировне мисије безбедности и слободи кретања за све.

#ЗоранВлашковић #КФОР #КиМ #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Војници Кфора у центру северног дела Косовске Митровице беже од фотоапарата
Кфор је саопштио да гарантује мир и безбедност на северу Косова као и спремност за комуникацију, координацију акција и блиску међуинституционалну сарадњу, у служби мира и у одржавању јавног реда и безбедности за све грађане Косова.

Кајари је средином августа изјавио да је ситуација на северу Косова мирна и да међународне снаге више неће дозволити постављање барикада на путевима.

Такође Кфор је завнично потврдио да је на северу КиМ успоставио пет нових пунктова на путевима, према прелазима Јариње и Брњак, као и да имају више мобилних патрола а да и из ваздуха хеликоптерима Кфор надгледа свакодневно ситуацију.

И на главном шеталишту све је чешће војника из Кфора





На севереу Косова су приметне чешће патроле Еулексових возила као и возила италијанских карабињера док је и у главној улици српског дела Косовске Митровице све чешће војника Кфора у групама.




 author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересова

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине