Вести:

уторак, 23. август 2022.

СКУЛПТУРА 22, изложба српских вајара

уторак, 23. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Наслов

Изложба којом се региструју појаве и специфичности савремене скулпторске праксе на домаћој сцени.

СКУЛПТУРА 22, изложба српских вајара
Милош Шарић: Интегрисање 1, 2, 3


Вајарска секција УЛУС-а вас позива да у четвртак, 25.08. у 19 часова у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић присуствујете отварању 11-те по реду Изложбе вајара и вајарки Србије која се ове године одржава под називом СКУЛПТУРА 22, у част стогодишњице рођења српске и југословенске вајарке Олге Јеврић (1922-2014).

Као мото је узета једна њена мисао у којем је сажела сопствене тежње у скулптури (а поводом самосталне изложбе у Салону Музеја савремене уметности у Београду 1965). У нтервјуу за лист Политика, изјавила је:„… тежим да нађем пластичку метафору којом бих саопштила неке, на мој специфичан начин, доживљене истине и законитости које произилазе из каузалитета природних појава и међусобних односа људских егзистенција – драму условности, осмишљеност подређивања појединачног принципу општости, јединство феномена настајања и нестајања – једну реалност у својој противуречној бити... Укратко да у форму утиснем једно људско искуство у границама специфичне обликовне синтаксе… То желим – понављам – желим…“

Трочлана селекциона комисија (Сања Ждрња, Милорад Панић и Магдалена Павловић) ове године је уврстила преко 60 излагача различитих генерација.

СКУЛПТУРА 22, изложба српских вајара
Овом изложбом се региструју појаве и специфичности савремене скулпторске праксе на домаћој сцени које се изражавају кроз различите форме, проседее, материјале, поетске и наративне вредности.

За време трајања изложбе биће одржана и свечана промоција каталога и додела награда, а изложбу можете посетити до 15.09.2022.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине