Вести:

понедељак, 9. мај 2022.

НП ''Отаџбина'': Вучић жели да издају КиМ веже за Путина, што је гола манипулација

понедељак, 9. мај 2022. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Вучић жели да издају КиМ веже за Путина, што је гола манипулација

"Очита је жеља председника Србије да његово признање самопроглашене републике Косово и његову издају веже за руског председника што је гола манипулација"

НП ''Отаџбина'': Вучић жели да издају КиМ веже за Путина, што је гола манипулација
Владимир Путин и Александар Вучић током једног од ранијих сусрета





Ђурђевданско обраћање грађанима Србије показало је прави карактер и ментални склоп председника Србије. Од сат и по, колико је трајала конференција за штампу, Александар Вучић је потрошио скоро трећину времена у нападима на руског председника Владимира Путина. Преко ноћи је руски председник постао главни кривац за све невоље Србије. Он је ударио, по Алексанандру Вучићу, нож у леђа Србији јер посредно признаје самопроглашену републику Косово с обзиром да је пореди са руским Донбасом у Украјини.

По Александру Вучићу Владимир Путин је кривац и за економске невоље Србије јер зато што не уводи санкције Русији Србија од стране Запада трпи бројне економске тешкоће. Оно што се сигурно наговештава, што може да се наслути из излагања Александра Вучића јесте да ће Србија да уведе економске санкције Руској Федерацији. Чека се да се обаве разговори по питању гасног аранжмана који истиче крајем маја месеца па да Србија усклади своју политику са политиком Европске уније односно да Русији уведе економске санкције.

Председник Србије је до сада много пута изјавио да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији што је гола лаж. У Европи се налази и Белорусија, и Молдавија, и Азербејџан, и Грузија, и Јерменија, и Казахстан, и Турска и све оне нису увеле санкције Руској Федерацији. Чак Грузија и Молдавија имају територијалне спорове са Русијом па не уводе економске санкције. Српска народна пословица каже да „нико крупно к’о Турчин не лаже“ али председник Србије је надмашио сваког Турчина. Овај босански рајетин из Чипулића код Бугојна пре месец дана је изговорио да ће Руска Федерација у Савету безбедности остати без права вета. Каже да он то поуздано зна. Јуче је и потпредседница САД изјавила да је одузимање вета Руској Федерацији немогућа мисија. Председник Србије нам сада чак говори да он зна да ће доћи до Јалте 3 и да ће на тој конференцији Владимири Путин трговати Косовом јер ће га дати за Донбас. 

 

Очита је жеља председника Србије да његово признање самопроглашене републике Косово и његову издају веже за руског председника што је гола манипулација. Управо Руска Федерација и Владимир Путин кроз Резолуцију 1244СБ, коју Александар Вучић до сада никада није споменуо, чувају територијални интегритет Републике Србије са Косовом и Метохијом у њој. Бројна повлачења признања самопроглашене "Републике Косово" нису резултат српске дипломатије већ руске. Жалосно је споменути да за велики број земаља које су повукле признање самопроглашене републике Косово врх српске државе до тада никада није ни чуо. Сетимо се да је Руска Федерација управо на Савету безбедности спречила усвајање британског предлога о Србима као геноцидном народу због Сребренице.

Meeting with President of Serbia Aleksandar Vucic • President of Russia 

Незахвалност је главна особина Александра Вучића. Увођењем санкција Руској Федерацији Србија не чини Русима никакву економску штету. Ако санкције ЕУ и САД нису уздрмале позиције РФ сигурно неће ни санкције Србије и Црне Горе. Али санкцијама Србија први пут у својој историји улази у списак непријатељских држава Руске Федерације. Питање санкција није економско већ морално питање Републике Србије. Нажалост, питање морала је категорија коју Александар Вучић не признаје. Уосталом, онај ко је потписао Бриселски споразум и демонтирао институције српске државе у јужној српској покрајини тај и нема морала.

Од председника Србије смо и чули о немању става поводом најављеног пријема тзв. Косова у Савет Европе. Иако може, Србија неће да стави вето на злазак „Косова“ у ту европску институцију. Исто се десило и са Међународним олимпијским комитетом када је Владе Дивац могао а није ставио вето за улазак у ту највишу спортску организацију. Опет по налогу Александар Вучића. Председник Србије каже да улазак самопроглашене "републике Косово" у Савет Европе није у складу са Вашингтонским споразоом што је небулоза. Јер Вашингтонски споразум је антисрпски споразум јер руши целовитост Републике Србије.

Нажалост, од председника Србије опет смо чули да је ето прошло 3305 дана а да самопроглашена "република Косово" није формирала Заједницу српских општина. Опет председникова манипулација. Да је искрено хтео да се она формира председник Србије је после потписивања Бриселског споразума требао прво на њој да инсистира па да тек онда демонтира институције српске државе као што су полиција, судство, телекомоникације итд.

И на крају, председнк не може а да у светску политику опет не убаци своју породицу. Он каже да увођењем санкција Русији не би били задовољни ни његов отац а ни његов брат. Али да Србија не би гладовала он ће то морати да учини. Каква глупост. Србија није гладовала ни у најтежим турским временима па стога неће ни данас. Али овде није у питању ни гладовање, ни усклађивање српске политике са ЕУ већ уцена Западних центара моћи због председникових криминалних и коруптивних веза са кланом Вељка Беливука.

 

И зато када данас председник каже и ако је 44% грађана Србије против уласка у ЕУ он лично је за то. Ово „демократско“ начело показује правац деловања председника Србије. Мишљење гађана Србије ни по питању НАТО пакта а ни по питању признања самопроглашене "републике Косово" неће обавезивати председника Србије. Уосталом, пријатељска вечера са Аљбином Куртијем у Берлину о томе речито говори. 





Косовска Митровица

09.05.2022. године

Информативна служба 

Народног покрета Срба са Косова и Метохије 

„Отаџбина“


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине