Вести:

понедељак, 14. март 2022.

Еулекс полиција појачава снаге на КиМ, да ли се спрема нови погром над Србима?!

понедељак, 14. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Еулекс полиција појачава снаге на КиМ, да ли се спрема нови погром над Србима?!

Почевши од данас, Еулекс ће у наредних неколико недеља ојачати своју Специјализовану полицијску јединицу на Косову и Метохији.

Еулекс полиција појачава снаге на КиМ, да ли се спрема нови погром над Србима?!




Појачање се састоји у резервној полицијској групи од 92 припадника Европских жандармеријских снага (ЕУРОГЕНДФОР) из Португалије, Француске и Италије, и привремено ће бити распоређена на КиМ како би се "ојачали капацитети постојеће Специјализоване полицијске јединице Еулекса (СПЈ)", саопштено је из Еулекса у Приштини.

Они ће бити смештени у бази за подршку Еулексу, која се налази у Косову Пољу и биће под командом Еулекса. Очекује се да ће први тим стићи данас.

Резервна СПЈ ће подржати Еулекс у испуњавању његових задатака, као друга инстанца за реаговање на безбедносне ситуације на КиМ, по потреби и имајући у виду безбедносно окружење.

Занимљиво је да ово долази након периода од неколико година како се ЕУ хвали постизању коначног безбедносног нивоа који су прижељкивали а што значи сламању српског отпора, понајвише на северу КиМ, који је се односио на ширење и успостављање илегалних сепаратистичких квази-институција.

Еулексова јединица је друга инстанца за реаговање на безбедносне ситуације на КиМ, као део трослојног механизма за реаговање на безбедносне ситуације, у оквиру којег је косовска полиција прва инстанца за реаговање на безбедносне ситуације, а Кфор трећа.
"Еулекс Специјализована полицијска јединица пружа сталну подршку капацитетима косовске полиције за контролу маса и немира кроз саветовање и заједничку обуку" наводе из ове мисије. Резултате те обуке могли смо да видимо у неколико напада такозване "Косовске полиције" на Србе на северу покрајине у протеклих неколико година и то од момента потписивања антиуставног Бриселског споразума и издаје на тај наин почињене од стране српских власти на челу са Александром Вучићем.

У помало дебиластом саопштењу Еулекса се наводи да "распоређивање резервне СПЈ показује одлучност Еулекса да настави да подржава стабилност Косова и доприноси безбедности жена, мушкараца, девојчица и дечака из свих заједница на Косову".


#Euleks #Eulex #Progon #Pogrom #Srbi #Šiptari #Albanci #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Срби са КиМ су јасно рекли шта о Еулексу мисле.

Још се додаје да су европске жандармеријске снаге оперативне, унапред организоване, робусне и брзо распоредиве интервентне полицијске снаге.

Забрињава и појашњењ да је "циљ друге инстанце (Еулекса) да реагује на "безбедносне ситуације и деескалација тензија" и успостављање јавног реда, (што би требало да буде у надлежности тзв. прве инстанце то јест такозване "Косовске полиције") као и заштита живота, интегритета и имовине погођеног становништва.

Последњих дана постоје индиције као и бојазан да би могло да дође до новог таласа насиља над Србима каквог се сећамо од 17. марта 2004. године. Тада се око 50.000 шиптарских сеаратиста и екстремиста , у пажљиво организованој акцији, устремило на преостале Србе на КиМ како би довршили етничко чишћење које су започели 1999. године. И онда, као и тог 17. марта, шиптарски екстремисти су имали подршку Запада како у логистици тако и у осмишљавању акције.

Еулекс је до 2012. године констатно и систематски изводио акције уперене против српског фактора у покрајини, нарочито оног на северу КиМ. Циљ је био да се обезбеди потпуна контрола шиптарских сепаратиста и у овом делу покрајине. Акције су се огледале како у демонстрацији силе тако и у опсежној психолошко-медијској пропаганди којом су Срби јавно криминализовани и понижавани. Од 2012. године, доласком Александра Вучића на чело Владе Србије, запад се повлачи из тог процеса јер кормило преузима Вучић који то спороводи како кроз медије тако и кроз бруталну злоупотребу институција државе Србије које асимилује у систем шиптарских сепаратиста, уцењује радним местима односно отказима али и употребом конкретне силе коју је представљала Жандармерије која је и извела коначан слом Срба који су се противили издаји Косова и Метохије.

Уколико дође до новог напада на Србе и новог таласа албанског насиља, биће то у диретном договору са Александром Вучићем и западним менторима илегалне шиптаске "независности".

#Euleks #Eulex #Progon #Pogrom #Srbi #Šiptari #Albanci #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Још један графит у Косовској Митровици који је недвосмислено показао ко је где и чиме се бави.

Такав масовни и колективни злочин би могао бити предузет услед бојазни коначног исхода јачања руског фактора који је све израженији те да би се предупредила руска интервенција у спречавању коначног отимања Косова и Метохије. Са дуге стране, Вучић би могао да пристане на то како би на тај начин од Запада купио још неколико година останка на власти. Зато треба алармирати све надлежне домаће и светске факторе како би до априла био спречен један такав злочин над преосталим српским народом на Косову и Метохији.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине