Вести:

уторак, 15. март 2022.

Бриселски споразум у крхотинама али и оне падају по Србима

уторак, 15. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Бриселски споразум у крхотинама али и оне падају по Србима

Најпогубнији споразум у историји српске државности, Бриселски споразум, распада се на крхотине али Срби немају разлог да се томе радују.

Бриселски споразум у крхотинама али и оне падају по Србима
Илустрација: КМ новине 2022.




Бриселски споразум, према српском законодавству које је једино надлежно за простор Косова и Метохије као и у остатку Србије, неуставан и противзаконит процес, распада се и полако престаје да важи. Међутим, Срби немају много разлога да се томе радују, напротив.

Марта 2011. Бриселски преговори су започети а априла 2013. Ивица Дачић је са ратним злочинцем Хашимом Тачијем, парафирао први договор чиме су се обе стране обавезале на  поштовање споразума.

Први корак у Бриселској велеиздаји починио је Ивица Дачић


Важно је истаћи да је тиме избегнута Резолуција 1244 СБ УН и то из разлога јер преко ње није било могуће предати косовским сепаратистима све што је предато. Зато је динамичним поступком велеиздаје овај споразум мењао, интегрисао, укидао српске институције и особље које је у њима радило а оформио сепаратистичке квазиинситуције којима је предата сва надлежност на целој територији покрајине.

Ово се сматра врхунцем велеиздаје у историји Србије а најзаслужнији за њено спровођење јесте Александар Вучић који је управо тиме купио себи деценију власти и диктаторе над Србијом која је уништена не само путем безочне пљачке њених ресурса већ и увођењем у кредитно ропство из кога нема изгледа да би се могла брзо извући.


Но, да се вратимо Косову и Метохији.

Амерички радио колоквијалног назива "Слободна Европа" јавља да престаје радни однос Србима који се нису јављали на посао за који су им зараде исплаћиване из сепаратистичког система. Они су на та радна места дошли захваљујући Бриселском споразуму, данас добијају отказ.

Александар, Србин из Косовске Митровице, радио је у такозваном "Министарству образовања Kосова" од јануара 2016. године. На посао никада није отишао али је редовно примао плату, пише поменути радио.

Он је, попут других запослених у институцијама Републике Србије на КиМ које је у корист сепаратистичких угасио Александар Вучић, посао добио на основу Бриселског споразума између шиптарских сепаратиста са Kосова и Метохије и Владе Србије а по тачки која се односила на интеграцију припадника Цивилне заштите.

Цивилна заштита је функционисала у оквиру система Републике Србије све док није расформирана 2015., након договора у оквиру велеиздајничког, нелегитимног дијалога, који се води у Бриселу посредством Европске уније која је под командом Америке, односно НАТО пакта, бомбардовала Србију не би ли јој преотела Косово и Метохију.



Након потписивања овог дела споразума, на стотине припадника Цивилне заштите која је угашена, фиктивно је запослено у паралелним сепаратистичким институцијама.

У протеклих шест година, Александар и још 31 особа из редова српске заједнице, су примали плату од Министарства образовања, без да су радили.

Међутим, оваква ситуација се променила прошлог месеца, када је сепаратистичко такозвано "Министарство образовања, науке, технологије и иновација" одлучило да више неће исплаћивати плате радницима који не долазе на посао.




Александар за поменути радио наводи да је због такве одлуке, заједно са осталим, радницима, уложио жалбу такозавном "Министарству образовања" при сепаратистичком систему. Идеја да се тај договор прихвати била је глупа и неразумна тада као што је неразумна она данас по којојони улажу жалбу сепаратистичким квази-институцијама.

Ипак, за посао и нешто мало пара, нарочито када им је у томе узор председник Републике Србије Алексндар Вучић лично, и они су спремни да продају све. Тако наводе кривицу сепаратистичког тзв. "министарства" која је у томе што им није обезбедило услове за рад јер је, наводи даље, требао је да буде радно ангажован на северу Kосова, где иначе живи. Тако би могао српској деци да предаје или обезбеди наставу према плану и програму шиптарских сепаратиста по коме су Серби криви што су своју земљу бранили од шиптарских терориста а да је херој и јунак шиптарски зликовац Адем Јашари и други терористи.

Са друге стране, из сепаратистичког тзв. "министарства" кажу да је прекинута исплата плата бившим припадницима Цивилне заштите јер су добили опомену из такозване "Kанцеларије националног ревизора" одакле су их и раније упозоравали на ту неправилност.


Шта је Цивилна заштита?

Цивилна заштита је била исто што и свака друга јединица и структура ове службе с тим што је функционисала на северу Kосова и Метохије од када је основана 2006. године а раднике је финансирала држава Србија. Током постојања службе Цивилне заштите, иако је она била ненаоружана и без војне обуке, ни један припадник шиптарских оружаних формација није смео да се појави на северу Косова и Метохије чиме је тај део у свему функционисао по законском поретку државе Србије како и треба да буде.

Велеиздајом почињем у Бриселу, Александар Вучић, Ивица Дачић и Александар Вулин испрва су злоупотребили Цивилну заштиту скривајући се иза паравана државне власти иако су по свему били врховни криминалци и државни непријатељи Србије од тада све до данас. Након што је та служба обезбедила да се спроведе издаја кроз организовањесепаратистичких квази-избора, њени припадници су интегрисани у сепаратички систем. Данас се дешава оно што су сви знали да ће се једном догодити. Шиптарима такви људи нису потребни и они, једноставно, не желе да их плаћају.


Коначни резултат

Шиптарски сепаратисти под патронатом пре свега Америке па тек онда водећих земаља ЕУ, ушли су у све преговоре и договоре са представницима српских власти претварајћи се да им то причињава незадовољство. Истовремено, они се путем медија и даље наводно жестоко сукобљавају са представницима српских власти али иза свега тога крије се велеиздаја коју у корист сепаратиста а са сврхом коначног отимања Косова и Метохије, води страна која представља српска власт из Београда.

Сви погубни преговори склопљени су по доласку Српске напредне странке на власт 2012. године а очекивања су за сада још и гора.

Не постоји систем нити фактор који би Шиптаре натерао да поштују договорено чак иако је и то у корист њихових циљева. Власти из Београда, на притисак Александра Вучића а уз затварање очију западних служби на безочну пљачку коју овај режим врши како би остваривао њихове циљеве у Србији, ћуте на све то јер корист није у спровођењу споразума а још мање закона, већ у издаји Косова и Метохије и добром прфиту који се криминално стиче на тај начин. Уколико се то не спречи, пуна интеграција Косова и Метохије у систем Републике Србије, биће знатније отежана.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине