Вести:

недеља, 16. јануар 2022.

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут

недеља, 16. јануар 2022. | КМ новине 0

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут

Понижење, туга, безнађе... јутрос су се ширили срединама у којима живе Срби на Косову и Метохији због немогућности да гласају на референдуму поводом измене Устава о правосуђу.

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут



Пуста и закључана гласачка места на којима се иначе што гласа, што краду гласови, овај пут оставила су тужан и тмуран осећај у свим српским енклавама али и на северу КиМ где махом живе Срби и где се гласало на сваким изборима али само до доласка Вучића на власт.

Јуче су шиптарски сепаратисти одузели материјал за гласање на данашњем референдуму а на административном прелазу који су успоставили Вучић, Дачић, Вулин и њихова прирасци на власти сходно велеиздајничком Бриселском споразуму који се тако још једном показао као јако штетан искључиво на на рачун српских интереса.

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут
Фото: Илустрација

РИK је синоћ донео одлуку да Срби са Kосова могу да гласају у Новом Пазару, Рашки, Kуршумлији и Врању али је народ, са пуним правом, убеђен да се овде ради о договору између издајничке власти у Београду и сепаратистичке власти са седиштем у окупираној Приштини о томе да се гласање Срба спречи како би се потврдила моћ шиптарских сепаратиста коју они фактички немају.

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут
Косовска Митровица јутрос

Срби су се јутрос већ од 8 сати окупили испред својих гласачких места надајући се да ће гласање ипак некако бити омогућено међутим то се није догодило.

Грађани су се окупили у многим местима али су се након неког времена, схвативши да су још једном издани од стране власти у Београду, утучени и ојађени вратили својим кућама.

Референдум на Косову и Метохији није одржан по први пут
Срби у Клини, Метохија



Одржавати референдум о измени Устава у околностима када се он не може одржати на територији целе државе, као што је то био случај на КиМ, није никакав доказ демократије већ показатељ система који државу урушава изнутра због чега из корена мора бити смењен што значи да се на власти не може и не сме наћи нико ко је ту био до сада било у ком облику. Србији је потребно да се пробуде и да устану њена деца или је више неће ни бити.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине