Вести:

субота, 15. јануар 2022.

НП ''Отаџбина'' подсећа да се до Вучића нa КиМ гласало као и у било ком другом делу Србије

субота, 15. јануар 2022. | КМ новине 1

НП ''Отаџбина'' подсећа да се до Вучића нa КиМ гласало као и у било ком другом делу Србије

"Већ 2014. године Срби на Косову и Метохији више нису гласали као остали грађани Републике Србије него као дијаспора. Тако на терену изгледа национална и државна политика Александра Вучића која је у суштини класична издајничка."

НП ''Отаџбина'' подсећа да се до Вучића нa КиМ гласало као и у било ком другом делу Србије

Неодржавање референдума 16. јануара у јужној српској покрајини поводом уставних промена показује у правом смислу те речи издајничку политику Александра Вучића и актуелног режима у Србији. Разлог томе је да председник Србије не жели да руши државност сепаратистичке парадржавне творевине зване република Косово.

Чак и вакцинисање Срба у јужној српској покрајини не може се одрадити у њиховом месту живљења већ морају, да би се вакцинисали, да иду пут уже Србије. Само један дан је трајала вакцинација Срба на територији Косова и Метохије и чим се огласила влада самопроглашене републике Косово Александар Вучић је вакцинисање Србима на територије где живе ускратио.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су до доласка Александар Вучића и Ивице Дачића на власт Срби са КиМ учествовали на свим изборима било локалним, било председничким, било парламентарним у организацији Народне скупштине Србије и Републичке изборне комисије. На Сретење 2012. године четири општине на северу КиМ Зубин Поток, Лепосавић, Звечан и северни део Косовске Митровице организовали су референдум на којем се гласало о непризнавању институција самопроглашене државе Косово на овом делу јужне српске покрајине. Иако се Приштина противила референдум је успешно организован и у бројем већем од 90% Срби су се на њега одазвали. Убедљивом већином гласова донели су одлуку о непризнавању институција самопроглашене републике Косово. И тако је било све до доласка на власт Александар Вучића и Ивице Дачића који не само да су наметнули Србима инстутуције самопроглашене републике Косово већ су и укинули постојеће институције републике Србије које су преживеле бомбардовање и НАТО агресију али нису Александра Вучића и Ивицу Дачића. Те инстутуције су полиција, судство, цивилна заштита...

Избори било председнички, било локални, било парламентарни нису одржавани само на северу КиМ већ су одржавани и јужно од реке Ибар без обзира на противљење Приштине. Срби су имали бирачке спискове, формирали су по упутству РИК-а бирачке одборе и гласови су бројани на територији јужне српске покрајине. Све је то одрађивано за време, како Вучић воли да каже, тзв. досовске власти. По његовом доласку Скупштина Србије није расписала локалне изборе ни за једну општину у јужној српској покрјини пуних десет година. Током 2013. године потписујући Бриселски споразум Србе је приморао да учествују на локалним сепаратистичким изборима а када су Срби то одбили затражио је од јужног крила НАТО пакта да му дозволи да само 45 минута уђе на територију КиМ да би непослушне Србе изборно дисциплиновао.

Већ 2014. године Срби на Косову и Метохији више нису гласали као остали грађани Републике Србије него као дијаспора. Гласање се одвијало на територији Косова и Метохије а бројање у тзв. ужој Србији где су гласачке кутије превожене до Рашке, Врања и Куршумлије где се бројање одрађивало. Тако на терену изгледа национална и државна политика Александра Вучића која је у суштини класична издајничка.

Додуше, и сам председник пре неки дан отворено каже, шта има ми да тражимо на Косову и Метохији кад Срба нема у Качанику, Ђаковици, Косову Пољу... По логици нашег дичног предсеника Србија треба да се одрекне и Тутина, и Босилеграда, и Димотровграда, и Кањиже, и Мола, и Аде, и Сенте јер и тамо скоро да нема Срба.

Све ово показује да босански рајетин из Чипулића код Бугојна није дорастао да води Србију која је за време његове владавине дотакла дно у сваком смислу. Националном, економском, моралном, криминалном, коруптивном... Зато само одласком са власти Александра Вучића Србија може да изађе из блата, из брлога, из глиба у који ју је овај диктатор и криминални владар довео.


НП ''Отаџбина'' подсећа да се до Вучића нa КиМ гласало као и у било ком другом делу Србије


Косовска Митровица
13.01.2022. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Ова критика је на месту. Вучић све огољеније срља у издају. Видели смо јуче како изигра Р. Србску. Што се тиче Бриселског споразума, он би могао да се поништи у Скупштини Србије или на Уставном суду.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине