https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

уторак, 4. јануар 2022.

НП Отаџбина: У име сепаратиста Тахири и Вучић не желе повратак прогнаних Срба на КиМ

уторак, 4. јануар 2022. | КМ новине 0

Па и данас спрдајући се са грађанима Србије, правећи некакав Отворени Балкан што је Сорошева увертира за „Велику Албанију“, Александар Вучић не говори о повратку Срба на своја огњишта.

НП Отаџбина: У име сепаратиста Едита Тахири не жели повратак прогнаних Срба на КиМ, Вучић такође
Фото-илустрација: КМ новине 2022.Изјава Едите Тахири, једне од лидера политичке елите у Приштини, генерално одражава став сепаратистичке идеологије да Срби са Косова и Метохије могу да се врате на своја огњишта тек кад Србија буде признала самопроглашену републику Косово. Ово политичко становиште које је у суштини и фашистоидно објашњава зашто су жене Српкиње од којих једна живи у Ђаковици а друга у Пећи изложене шиканирању и малтретирању од стране својих комшија Албанаца. Срби Албанцима на КиМ сметају својим бројем па се због тога убајају и особе старије од 80 година широм КиМ у времну од 1999. године до данашњег дана. Из тог разлога се и сваки Србин који се одлучи да се врати у свој дом и на прадедовско огњиште проглашава ратним злочинцем хапси и труне у албанским казаматима.

Па управо је и стога ораганизован 17. март 2004. године када се кренуло у обрачун пре свега са српским селима у околини Приштине која су тада језиво страдала уз протеривање локалног становништва. То се одрађивало уз политичко становиште да Приштина мора да продише а она то не може док Срби живе у окружењу тог града. Цео овај егзодус је испланиран, пројектован и одрађен уз помоћ БНД-а немачке обавештајне службе и подршку немачких званичника. Због тога су виновници 17. марта остали некажњени.

Срби прогнани из села Свињаре, 17. марта 2004. године / Фото: И. МаринковићДуго времена после 1999. године западни политичари прокламовали су идеју - стандарди па статус. Под стандардима се подразумевао повратак више од 250 хиљада Срба. Од ове идеје се одустало. И онда је највећи број земаља Запада кренуо са признањем самопроглашене републике Косово и где сви преговори, а нарочито данашњи, у оквиру ЕУ имају за циљ да се Србија одрекне своје јужне покрајине. Главни посредник у преговорима Мирослав Лајчак уосталом је то и признао.

Док су понашање и поступци Запада свима познати и разумљиви необјашњиво је политичко држање српског месије, цара и диктатора Александра Вучића. У десет година своје владавине он проблем повратка интерно расељених Срба, а којих није мали број, никада није споменуо. Понављамо, никада није споменуо! То је за њега увек била табу тема.

Можда то и не чуди имајући у виду да је он доведен на власт у Србији не би ли заокружио државност самопроглашене републике Косово што је он и учинио Бриселским споразумом. У суштини после Американаца нико није више урадио за албанску ствар од Александра Вучића. Као да су му род најрођенији.

Па и данас спрдајући се са грађанима Србије, правећи некакав Отворени Балкан што је Сорошева увертира за „Велику Албанију“, Александар Вучић не говори о повратку Срба на своја огњишта. Боравећи више пута у Тирани председник Србије се никада није сетио да посети „жуту кућу“ и ода почаст на монструозан начин ликвидраним и убијеним Србима. Александар Вучић преко српских лешева гази само да би могао да остане на власти. Иако његов велики пријатељ, како га назива председник Србије, Еди Рама у више наврата говори да је његов животни сан стварање Велике Албаније Александру Вучићу то не смета да на темљу сужавања српског етничког простора он негује пријатељске односе са овим албанским експанзионистом.

Александар Вучић жмури над брисањем граница између самопроглашене републике Косово и Албаније иако је та граница по међународном праву граница Србије. Александар Вучић не реагује ни на стварање заједничког електро-енергетског система „Косова“ и Албаније чиме се одриче имовине Републике Србије у корсит албанских сепаратиста. Електричну енергију која је ишла из правца Рашке и Новог Пазара пут севера Косова је пресекао и тиме Србе препустио електро-енергетском систему Велике Албаније. Ако је и од председника Србије, много је.


Извор: Картографија / Твитер: @Duyo96Зато само смена овог издајничког, марионетског режима ствара претпоставку да ће нове власти у Србији радити на поновном повратку Косова и Метохије у своју матицу. Политички однос снага у свету све више иде Србима у прилог тако да ће сан Едите Тахири и њених истомишњеника у Приштини о српском признању независног Косова остати само санак пусти. Јер чак и да српски суверан издајник призна независно Косово, Косово неће постати међународни субјект јер је Руска Федерација у више наврата наговестила да ће да стави вето.

Нажалост, али тако јесте, српски територијални интегритет и суверенитет данас не чува актуелна власт у Србији већ вето Руске Федерације са председником Владимиром Путином на челу.
Косовска Митровица
04.01.2022. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

САД су непријатељ Србије - КМ Новине

У тренуцима у којима САД и ЕУ све жешће притискају Србију да окрене леђа Русији и уведе јој санкције било би добро да се подсетимо неких злочина које је Запад починио и које чини над српским народом. Злочин против мира У питању је најтежи злочин по међународном праву из којег произилазе сви други злочини у рату.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године - КМ Новине

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године Симбол страдања Срба током Нато агресије је трогодишња Милица Ракић која је погинула у Батајници. Милица је рођена 1996. године а убијена је НАТО агресор је у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. убио 126 деце свих националности док је више стотина малишана тешко рањено.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Влада Србије поручује да на КиМ глава у торби, није нарочит проблем - КМ Новине

Иван Максимовић: Влада Србије поручује да на КиМ глава у торби, није нарочит проблем Појачава се ионако страховита пропаганда Вучићевог режима у корист шиптарске квази-државе. Монструозност са којом Вучићев режим на свим фронтовима разара српске интересе на КиМ, апсолутно је без преседана по гомилама безочних лажи и гурању Срба у загрљај шиптарских сепаратиста, који нас на Косову и Метохији без престанка прогањају!

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.