Вести:

недеља, 17. октобар 2021.

Поломљени крстови на српском гробљу у Ораховцу

недеља, 17. октобар 2021. | Уреднички колегијум 0

Поломљени крстови на српском гробљу у Ораховцу Приликом посете гробу свога супруга Богдана који је сахрањен на Српском православном гробљу у Ораховцу, Јованка Шарић је јуче затекла поломљену крстачу.

Поломљени крстови на српском гробљу у Ораховцу


Крст је поломљен и на гробу њиховог рођака Божидара

Ово није први пут да се скрнаве гробови Божидара и Богдана Шарића на гробљу у Ораховцу, а још нема ни годину дана од њиховог упокојења.

Крстови су и раније ломљени, породица је пријављивала полицији, али се ломљење крстова поновило опет, јавља Радио Гораждевац.

Ломљење крстова и скрнављење гробова је пријављено такозваној "Косовској полицији" али се не очекује да реше случај као што нису ни једном до сада када се ради о нападу Шиптара на Србе.









* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Задушнице у Љубожди, срцу разваљене Метохије (ФОТО) - КМ Новине

Задушнице у Љубожди, срцу разваљене Метохији (ФОТО) У село Љубожда у општини Исток, неколико повратничких породица обележило је Задушнице на гробљу у том селу. Мештани села Љубожда од свог повратка на своја имања и згаришта 2017., непрестано се срећу са провокацијама, нападима, разбојништвима од стране Албанаца који махом живе у том крају.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Више од двадесет надгробних споменика у Липљану уништено (ВИДЕО) - КМ Новине

Више од двадесет надгробних споменика у Липљану уништено (ВИДЕО) #Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine У ноћи између петка и суботе, непознати вандали поломили су, порушили и уништили више од двадесет надгробних споменика на православном гробљу у Липљану, на једном вршили нужду.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Штрпце: Током полицијског часа поново оскрнављен споменик стрељаним Србима (ФОТО) - КМ Новине

Штрпце: Током полицијског часа поново оскрнављен споменик стрељаним Србима (ФОТО) #Spomenik #Streljani #Srbi #Rakanovac #Štrpce #Brezovica #kmnovine #vesti #kosovo #metohija #Srbija На путу између Штрпца и Брезовице, на месту званом Раканац, поново је оскрнављен споменик Србима стрељаним 1944. године, међу којима је било и деце.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине