Вести:

четвртак, 2. септембар 2021.

Мустафа: У албанским школама у Бујановцу није се чуло Боже правде

четвртак, 2. септембар 2021. | Уреднички колегијум 0

Мустафа: У албанским школама у Бујановцу није се чуло Боже правде

Иако је најављено да ће се на почетку нове школске године у свим школама интонирати државна химна, у оним школама које похађају албанска деца, то се није догодило.

Иако је најављено да ће се на почетку нове школске године у свим школама интонирати државна химна, у оним школама које похађају албанска деца, то се није догодило. #Bujanovac #Himna #Srbija #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti




Иако је Зејни Фејзулаху, директор бујановачке средње школе у којој се настава изводи на албанском језику, “Сезаи Сурои”,  раније потврдио за 'Бујановачке' да ће се у овој установи 1. септембра интонирати химна Боже правде, то се изгледа није десило.

За исте новине је председник Националног савета Албанаца (НСА), Рагми Мустафа, рекао да он нема сазнања да је химна интонирана. 

- У албанским школама 1. септембра на почетку школске године, према мојим информацијама, није интонирана химна Боже правде- рекао је Мустафа за Бујановачке .

– Kако су ми јутрос рекли химна се није интонирала у школама у којима се настава изводи на албанском - каже он.

Мустафа је у уторак поручио директорима да сами поднесу оставке уколико нису у стању да заштите достојанство и интегритет школе.

- Наредба министра Бранка Ружића о интонирању химне у школама је незаконита, каже Мустафа.

O наредби министра
Ружића говорио је и посланик Шаип Kамбери који је критиковао одлуку да се почетак школске године у свакој школи у Србији обележи интонирањем државне химне.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



На територији Бујановца постоји 1 средња и 6 основних школа са истуреним одељењима у којима се настава изводи на албанском језику. У последње време Албанци Пчињског округа све чешће наступају са отвореним екстремистичким ставовима и сепаратистичким тендецијама најтеже се противећи уставног поретку Србије.

На жалост, издајничка политика коју режим из Београда води, управо иде у корист албанских интереса што их чини нарочито смелим да овако наступају па се већ унапред зна да нико од ових актера неће бити санкционисан.

 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Вучићева подмукла политика тихо и заувек тера Србе са КиМ - КМ Новине

Иван Максимовић: Вучићева подмукла политика тихо и заувек тера Србе са КиМ Идеал је данас, ма на каквој год позицији, наћи се што ближе кругу власти у неком од локалних центара окупљених око привремених органа, некадашњих општина по систему Републике Србије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Вучићев режим учествује у стварању Велике Албаније - КМ Новине

Иван Максимовић: Вучићев режим учествује у стварању Велике Албаније Одборници Скупштине општине Бујановац, њих око 20-так, 21. априла ове године изгласали су, усвојили предлог и приступили Заједници албанских општина у региону. Поред Бујановца у тој заједници чији је центар у Тирани, налазе се још и Прешево, Тетово, Приштина и Улцињ.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

У Бујановцу држава Србија промовише Велику Албанију кроз активности представника власти - КМ Новине

БУЈАНОВАЦ, 30.септембар - функцинери највиших државних органа у Србији активно промовишу крајње непријатељске намере према својој држави исве о потпуно некажњено. Посланик у Скупштини Србије Шаип Kамбери оценио је да је општинама на југу Србије са већинским албанским становништвом добродошла свака врста помоћи, и да оснивање Kанцеларије за помоћ грађанима Прешевске долине означава почетак "институционалне помоћи Kосова Албанцима на југу Србије" и да верује да ће се сарадња "са матичним државама још више интензивирати у будућности".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине