Вести:

понедељак, 23. август 2021.

Живот у ''лименим кутијама'': Зими ледара, лети сауна

понедељак, 23. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Живот у ''лименим кутијама'': Зими ледара, лети сауна

Становници такозваног „контејнерског насеља“ у Грачаници већ годинама живе у нехуманим условима.

Становници такозваног „контејнерског насеља“ у Грачаници већ годинама живе у нехуманим условима. #Gračanica #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti



Посебно је тешко када су температуре испод нуле, или када су велике врућине, као што је то случај сада. Преко зиме су њихове куће, ако тако могу да се назову, ледаре, док су током лета оне попут сауна. Из општине Грачаница тврде да раде на решавању проблема станара овог насеља.

У овом насељи живи око 30 лица, углавном расељених са читавог Kосова и Метохије. Старији су се некако и навикли на живот у „лименим кутијама“, најтеже је најмлађима, јер су хигијенски услови јако лоши.

Породица Илић овде станује са троје мале деце.




„Ето како живимо, у врло тешким условима, имамо бубе, мишеве, пацове, лети и змије. Тоалети су нехумани, једну вц шољу нас 30 користи. Деци је врућина, када се загреју лимови контејнера не можемо да изађемо на крај са тим, деца не могу да спавају, тек око 12 када захлади може човек да уђе у контејнер и да легне“, рекао је Зоран Илић.



Становници контејнерског насеља не воле ни зиму, ни лето. У зимском периоду не могу да се угреју, а у летњем да се рахладе. Услова за живот готово да и нема, са плафона падају бубе, а шибље око контејнера идеално је склониште за змије.

„Тешко ми је да се скинем, да вам покажем ране по телу и по ногама. Можда боље живе људи у затвору од нас. Ја сам већ 7,5 година у контејнеру. Зими је чак горе, када нема сат времена струје преостаје ти само да бежиш, или замолиш друге да те приме на сат или пола сата да се угрејеш“, истиче Горан Симић из Ораховца.




„Лети соларијум, а зими зимовање. Kао што можете и да видите, контејнери су од лимова, прскамо се водом како бисмо могли да се рахладимо, а и то нам не помаже. Kако ли је тек малој деци. Док се они купају овде у базену, друга се купају у мору“, истиче Векослав Уламовић, расељено лице из Ђаковице.

Ову причу доноси нам портал "Грачаница онлајн" и то са делом који смо уклонили будући да представља лажну али и штетну вест која промовише сепаратистичку власт иако је и она, поред ранијих, ове људе оставила у оваквом стању што је више него очигледно! заиста је жалосно да локални медији редом сваку, па и судбину ових људи, без икакве разлике користе не за указивање на штетност локалне и нарочито издајничке власти која функционише у оквиру система шиптарских сепаратиста, већ за њихову промоцију.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Свечано отварање контејнера у Косовској Митровици! (ВИДЕО) - КМ Новине

Да је све мање смешно отварање контејнера, шахти, окречених зидова уверава нас све чешћа пракса ових понижавајућих гестова који се уз праве церемоније и медијску пратњу све чешће дешавају. Од толико обећаваних "капиталних пројеката" и побољшања услова живота, житељи Косовске Митровице јуче су имали прилике да присуствују церемонији свечаног отварања нових контејнера!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Исељавање по европским стандардима - КМ Новине

Време на северу КиМ, где Албанци не живе, није било „шиптарско" док Стефановић, Дачић, Вучић и Николић нису одлучили да угасе државу Србију на КиМ а међу овдашњим Србима који су пристали да издају зарад дуплих или пак и обичних плата, нашли за то своје сараднике". Од 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Руже и свеће из Добровољачке завршиле у контејнеру - КМ Новине

Руже које су данас, у спомен на убијене војнике ЈНА у бившој Добровољачкој улици положиле делегације из Републике Српске и породице убијених - завршиле су у контејнеру за смеће, недуго након њиховог одласка, јавља Н1. Три аутобуса и неколико аутомобила стигло је јутрос из Источног Сарајева како би обележели 24.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине