Вести:

субота, 7. август 2021.

Шиптарске графите мржње у родном селу кнеза Лазара омогућила Канцеларија за КиМ

субота, 7. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Шиптарске графите мржње у родном селу кнеза Лазара омогућила Канцеларија за КиМ

Графити "УЋК", "Косово је Албанија" и "Адем Јашари" исписани су у селу Прилепац, родном месту српског кнеза Лазара Хребељановића.

Графити "УЋК", "Косово је Албанија" и "Адем Јашари" исписани су у општини Ранилуг, у селу Прилепац, родном месту српског кнеза Лазара Хребељановића. #Kosovo #Metohija #Grafit #UQK #KancelarijazaKiM #Idaja #Brisel #Sporazum #KMnovine #vesti

Графити су исписани на месту које води ка спомен-плочи кнезу Лазару, а коју су шиптарски хулигани ломили већ неколико пута, па је мештани постављају само уочи обележавања Видовдана и исти дан је скидају и склањају.

"Јасно је да ово спомен-место има велики историјски и емотивни значај за Србе на Косову и Метохији, те овакво скрнављење од стране албанских екстремиста шаље јасну поруку верске и националне мржње и непоштовања српских светих места", наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ за коју је питање има ли морлано право да се уопште оглашава?

"Број инцидената, међу којима су бројни случајеви исписивања графита који славе ову терористичку организацију, интензивираo се ове године, на шта Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује, а о чему обавештава и све међународне организације које делују на терену, као и званичнике у Бриселу", пише у саопштењу ове Канцеларије из које апелују на све међународне организације, које су у обавези да осигурају безбедност српског народа на КиМ, да појачају своје присуство, посебно у мешовитим срединама како би се оваквим провокацијама стало на пут, а српском народу омогућио миран живот.



Случај је пријављен такозваној "Косовској полицији" и Канцеларија за Косово и Метохију тражи да се починиоци овог екстремистичког чина, али и других инцидената усмерених према српском народу и светињама у покрајини, ухапсе и адекватно санкционишу.

Саопштење Канцеларије за КиМ јесте одговарајуће али и крајње лицемерно због чега нико запослен у њој није компетентан да се на тај начин оглашава. Пре свега јер Канцеларија за КиМ јесте настала као једна готово неважна институција укидањем једне друге са озбиљним ауторитетом а то је било Министарство за Косово и Метохију чије гашење је уследило након поптисивања Бриселског дијалога априла 2013. управо за време ове исте власти.

Гашење тог министарства и отварање Канцеларије као владине подинституције која се бави споредним питањима, јесте корак ка снажењу шиптарске "државности". Срби са КиМ али и многи други познаваоци ситуације олашавали су се и вапили да се такве ствари не чине јер ће уследити - управо оно што се дешава сада, појачано шиптарско насиље над Србима!



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Канцеларија за КиМ још помиње "велики историјски и емотивни значај за Србе на Косову и Метохији" а управо то место је заједно са свим другим истог па и већег значаја предала Шиптарима једним јединим потписом!

Када помињу "исписивања графита који славе ову терористичку организацију" из Канцеларије за КиМ би морали да знају, а знају и те како добро, да су највише за уздизање и славу те терористичке организације учинили управо они. Пре свега, као што је поменуто, учествовањем у гашењу Министарства за КиМ али и свих других институција државе Србије, затим непрестаним представљањем припадника "Српске листе" странке регистроване у оквиру система тзв. "републике Косово" а никада по систему Републике Србије, као јединих валидних представника Срба са Косова и Метохије иако они представљају власт шиптарске творевине на КиМ коју су управо ти терористи прижељкивали и ратовали за њу!

Међутим, пре свега, Канцеларија за КиМ би морала, као подинституција Владе Србије да ћути јер је режим Александра Вучића преговоре око издаје КиМ започео управо са вођом шиптарских терориста, Хашимом Тачијем иако је он правосудно осуђен за вишеструко убиство српских припадника МУП-а средином 90-тих!


Након њега, Вучићев режим је необезбеђивањем потпуне документације приликом хапшења другог вође шиптарских терориста, Рамуша Харадинаја, издејствовао његово ослобађање а онда је Вучићева "Српска листа" на вековну срамоту и понижење српског народа, са њим ушла у коалицију са њим и довела га на власт! Треба ли уопште објашњавати колико је то показивање очигледне немоћи и потчињености српске стране осоколило екстремисте и подстрекло их на нове нападе?


Дакле, све ово насиље које се догађа над Србима на КиМ јесте омогућено и охрабрено управо политиком коју води режим од чијим окриљем функционише Канцеларија за Косово и Метохију. Запослени у тој Канцеларији не би смели да се скривају иза овако сакатих и злонамерних саопштења јер једина намера која иза тога стоји јесте да се издаја КиМ настави неометано упркос све бројнијим нападима и повећаном насиљу Шиптара над Србима!


Због тога би најбоље било распустити ову власт и предати је онима који су искрени у борби за српске националне интересе и опстанак Срба на Косову и Метохији а не да се на овако подмукао начин боре за шиптарске националне интересе на територији српске државе. А све који су на било који начин нанели штету српским националним интересима и српском народу, нарочито на КиМ, насјтрожије санкционисати па чак и усвојити нове законе који би предвидели многоструко строжије казне од већ постојећих. 
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптари, крадљивци дрва у Копненој зони безбедности пуцали нa припадникe Војске Србије - КМ Новине

Патрола Војске Србије са базе Мрче у Копненој зони безбедности данас око 16.30 уочила је у рејону Угљарски крш, у близини административне линије са КиМ, групу од око 12 лица у нелегалној сечи шуме, која су по наиласку патроле, како се претпоставља, пуцала у ваздух, саопштено је из Министарства одбране.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Српске власти нису тражиле изручење Харадинаја! - КМ Новине

Српске власти француским послале непотпун захтев за изручење Харадинаја, највероватније са циљем да олакшају Француској да одбије изручење једног од највећих ратних злочинаца из сукоба ан Косову 1999. године па и раније. #Ramus, #Francuska, #Haradinaj, #Kosovo, #Metohija, #Zlocini, #Rat, #1999, #Radonjicko, #Jezero,



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Kолико је српски режим заслужан за ослобађање Харадинаја? - КМ Новине

Српску јавност дубоко је погодила чињеница да је Суд у Француској одлучио да ратног злочинца Рамуша Харадинаја који је о својим злочинима сам јавно говорио и записао их, не испоручи српском правосуђу. Међутим, нико се не пита - колико је српски режим учинио да до тога дође?





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине