Вести:

четвртак, 1. јул 2021.

Неразумна реакција ''српских'' медија на крађу заставе са улазне капије манастира Грачаница

четвртак, 1. јул 2021. | Уреднички колегијум 0

Неразумна реакција ''српских'' медија на крађу заставе са улазне капије манастира Грачаница

У ноћи између 29. и 30. јуна неидентификовани Шиптари поломили су и однели заставу СПЦ, која се вијорила изнад главних улазних врата у порти манастира Грачаница.

У ноћи између 29. и 30. јуна неидентификовани Шиптари поломили су и однели заставу СПЦ, која се вијорила изнад главних улазних врата у порти манастира Грачаница.  #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Након тога, појавила се и слика заставе на друштвеним мрежама где наводно украдену заставу гази један маскирани Шиптар држећи заставу Албаније у рукама.

Kако преноси Радио телевизија Грачаница случај је пријављен такозваној "косовској полицији" полицији па је у току истрага која до у ранијим приликама готово није давала никакав резултат.

Медији на српском показали су висок ниво дезоријентисаности новинара услед велике сервилности уредника и комплетних редакција. Тако као наводну реакцију на овај злочин, преносе твит Саве Јањића који је, од Теодосијеве узурпације трона Епархије рашко - призренске, постављен за игумана манастира Високи Дечани.

То је пренето као да је "на поменуту слику реаговао и игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић који је написао:

"Молим вас који је извор ове фотографије где овај маскирани лик гази црквену заставу СПЦ. Епархија тражи информацију ради реакције на крађу заставе. Где су објавили или на инастаграму или фејсу. Ако може адреса и скрин-шот. Хвала унапред".

Више је него јасно да ово није реакција већ да Јањић тражи извор фотографије како би тек онда узурпирана Епархија могла да реагује! Такође би било боље да је ово поменуто а не дословце пренето и због термина попут "лик", "Фејс"... а не само зато што ово чак и није реакција.

Не ради се ту о "неспособности" новинара већ је ово резултат и показатељ ужасног испирања мозга управо кроз медије.







Тако инструментализовани новинари више нису у стању да препознају реалност и пренесу је већ и најобичније извештаје и вести морају да кроје. То се пре свега види у избегавању именовања починилаца као Албанаца већ су то за њих "непознате особе". Ово долази одатле што власт, која контролише један део медија на српском има у једноме исти циљ као и Запад, то јест Америка, која контролише други део медија а то је прикривати злочине над Србима.

Како не постоји воља да се обезбеди сигуран живот за Србе, прибегава се неутралном опису па су починиоци злочина над Србима као и нападачи увек "непознате особе" а не Албанци или Шиптари чак и када је то очигледно као на овој фотографији. На тај начин се ствара лажна слика да напади нису национално обојени иако је то готово баш увек случај а за реакција се узима и оно што уопште није јер се зна ко од личности носи толерантну поруку по сваку цену. 

Застава пре скрнављења.



Тако је створен аутоматизам који функционипе на крајње једноставан начин док се положај Срба на КиМ све више компликују и постају немогућии за живот. Али, управо је то једина тема о којој медији на буџетима неће подићи свој глас.
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Албанска политичарка са КиМ: Припадници тзв. ''ОВК'' убијали су Србе, Роме и своје ривале - КМ Новине

Албанска политичарка са КиМ: Припадници тзв. ''ОВК'' убијали су Србе, Роме и своје ривале Такозвана "Министарка спољних послова" албанских сепаратиста са КиМ, Доника Гeрвала-Шварц, изјавила је да су припадници терористичке тзв. "Ослободилачке војске Косова" чинили убиства током послератног периода, а да су жртве били Срби, Роми и албански противници те организације.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Нови талас напада на српске породице на КиМ - КМ Новине

Таласи напада на српске породице на Косову и Метохији понављају се ве чешће и трају све дуже па се стиче утисак да у последње време и не престају. Последњих дана нападнута су имања две повратничке породице у засеоку Черановићи, у повратничком селу Kлобукар, код Новог Брда. Kућа С. С.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Срби центрaлнoг Косова нa Вaскрс цео дан без струје и воде, уследила спонтана блокада пута! (ФОТО) - КМ Новине

На Васкрс неколико села настањених Србима на центролном Косову (енклава Грачаница - Косово Поље) остало без воде и струје. Оправдани револт Срба прерастао у спонтани протест и блокаду пута. Медији остали неми. Срби на Косову и Метохији о д рата 1999.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине