Вести:

петак, 2. јул 2021.

Шиптари српског дечака на КиМ ударали и шутирали по глави, покидали ланац с крстићем и газили га

петак, 2. јул 2021. | Уреднички колегијум 0

Шиптари српског дечака на КиМ ударали и шутирали по глави, покидали ланац с крстићем и газили га

Малог Николу Перића (13) у селу Гојбуља код Вучитрна, синоћ је напала група непознатих Албанаца.

Малог Николу Перића (13) у селу Гојбуља код Вучитрна, синоћ је напала група непознатих Албанаца.


Никола је примљен је у Клиничко – болнички центар у северни део Косовске Митровице, а након санирања задобијених повреда, задржан је ради даљег испитивања.

Са видним повредама изнад ока, подливима и посекотинама на рукама и ногама, Никола је новинарима испричао како је нападнут од групе дечака, старијих од себе, без да је пружио било какав разлог за то.

- Играо сам фудбал са својом браћом и другарима, а онда су ми пришли неки дечаци и напали ме без икаквог разлога. Почели су да ме ударају, а када сам ја кренуо да бежим, сустигли су ме и оборили на земљу. Онда су ме ударали и шутирали по глави, телу, покидали су ми и златни ланац на којем је био крстић и газили су га по земљи. Нисам могао да видим ко ме је тачно напао - видно узнемирен и уплашен, испричао је Никола.





Да је последњи напад и пребијање тринаестогодишњег Николе Перића само логични след догађаја оног што се дешава у последње време у Гојбуљи сматра и његов стриц Александар Перић.

Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље

- Живот Срба у Гојбуљи је веома тежак и могу слободно да кажем да се овако нешто и очекивало од Албанаца који свакодневно провоцирају. Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље, готово свакодневно нападају долазе у село да провоцирају, а најчешће је на мети школа где су и Николу напали, када је са својим друговима играо фудбал - каже Перић.

Он сматра да одређену кривицу за нападе који се дешавају има и такозвана "Косовска полиција" која, како каже, не ради свој посао како треба.

- Данас су после пола сата од кад смо их позвали, дошли на лице места, иако је Вучитрн близу. Готово увек кажу да нису ништа видели, не могу да нађу ко је то урадио, а данас су за овај напад на Николи рекли да је у питању дечија туча. Ово није дечија туча, то су момци знатно старији и већи од њега, и напали су га без разлога што не може да буде дечија туча -  закључује Перић.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Према његовом мишљењу, циљ учесталих напада Албанаца на преостале Србе у Гојбуљи је да их заплаше и приморају да им продају своју имовину и напусте своја вековна огњишта.

- Циљ им је да нас натерају да им продамо своја имања, да напустимо село, али мислим да неће успети у тој намери - категоричан је Александар Перић.



* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптарско '' јунаштво'' - четворица са моткама на једног Србина, ударили његову мајку (ВИДЕО) - КМ Новине

У Гојбуљи, општина Вучитрн, нападнут је Лазар Ђорђевић, Србин који је обрађивао њиву а са којим су ту била његова деца и жена. Напала су га четворица Шиптара наоружани моткама. "Око 13 часова налазио сам се са мајком, ћерком од 9 година и сином од 6 година у својој башти.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Црква у Бабином Мосту од потписивања Бриселског споразума оскрнављена по 18 пут! (ФОТО) - КМ Новине

Провалник или провалници у објекат Српске православне цркве ушли су тако што су скинули металну решетку са прозора и упали унутра, изјавио је председник привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић. "Таман се ситуација слегла од тог инцидента, сада опет ово, то је додатни притисак на мештане", рекао је Данчетовић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Плаше нас бомбама и терају пљачкама (ВИДЕО) - КМ Новине

У подножју Копаоника, срећом, прошле недеље ништа није експлодирало. А могло је да завије српско село Гојбуља у црно. Неколико дана након што је на продавницу у том косовском месташцу непознати нападач бацио гранату, косовска полиција у Вучитрну међу жртвама тражи кривца.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине