Вести:

уторак, 13. јул 2021.

Седам година КМ новина

уторак, 13. јул 2021. | Уреднички колегијум 3

Седам година КМ новина

Навршило се седам година од како је портал "КМ новине" почео са радом.

Навршило се седам година од како је портал "КМ новине" почео са радом. #КМновине #KMnovine #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti



Нећемо набрајати све оно што смо урадили до сада јер иако смо једини који су о многим стварима писали, много је више онога што нисмо стигли да урадимо, јавимо и пишемо без обзира на одлучност и преданост. Нећемо ни кукати због тога јер ипак је и даље много тема које смо забележили или на непосредан начин критковали и разоткривали.

А све то почело је на лето 2014. године. Након кратког експерименталног периода, 08. јула на Ивањдан те године, КМ новине су коначно заживеле. На почетку замишљене као градски портал који ће пружати сервисне информације и доносити приче о ономе што је у граду, Косовској Митровици, важно од актулних догађаја, брзо су промениле свој курс. Испоставило се да је од самог почетка то било немогуће урадити.

Непуних годину дана пре тога, одржани су сепаратистички квази-избори на Косову и Метохији, тада по први пут и на северу КиМ. Њих је омогућио Бриселски споразум кога је ратификовао тадашњи премије Србије Ивица Дачић заједно са Хашимом Тачијем, лицем са интерполове потернице и правоснажно осуђени убица припадника МУП-а Србије. Врло брзо угашене су преостале институције државе Србије, никада више нису расписани избори за локалну власт на Косову и Метохији и тиме је остављен простор који ће попунити представници "Српске листе" и постати први сепаратистички чиновници у историји Србије а против ње саме. Та издаја утицала је све сфере друштвеног живота те су и службе чије се сервисне информације преносе, данас службе неке туђе, непостојеће "државе" али на тлу са кога су протерали државу Србију. Не само што је било незамисливо промовисати ту власт, већ је било и неопходно јављати о издаји која расте и упозоравати јавност али и бележити све те злочине, колико је то могуће. КМ новине, односно група људи која је стајала тада иза њих, није имала избор будући да се радило о искреним родољубима и истинољубивим припадницима српског народа. Тако се несуђени градски портал трансформисао у борбену информативну групу која је у таквим околностима морала да се повуче у илегалу, пре свега како би што дуже трајала јер истина је оружје којим се наносе најболније ране носиоцима националне велеиздаје, и тако је остало до данас. Наравно, са последицама али, надамо се, и са учинком.

КМ новине никада нису имале обезбеђен буџет ни средства за свој рад. Не постоји никакав гарант да ћемо моћи и даље да радимо. Овде непрестано све виси о концу. Али финансије и нису биле наш циљ нити нас је то одредило у овоме. Онај ко очекује новац да би радио нешто добро за своју државу и народ, а што је иначе подразумевана ствар, тај ће и државу и народ продати када се укаже прилика за то и појави "купац". Нас нарочито радује што се на нашим вратима ни један такав купац није појавио. Недораслих представника интересниг групица и страначки отесаних ликова је било али оних озбиљних играча - не. То говори да су свесни тога да ми нисмо неко ко ће трговати Косовом и Метохијом, српским народом и његовом судбином. И то је највећи успех КМ новина за све ово време - што смо показали да таквих Срба им и да ће их бити!

Искористићемо прилику да поменемо још неке опште али ствари које полако остају по страни а тиме и ван нашег сећања а то не би смело да се догоди. Желимо да предупредимо такве појаве, што и јесте правац кога се све време држимо.

Наш се рад не разликује од начина на који живе Срби на Косову и Метохији јер смо и сами управо део тог обичног народа. Тај је живот пун потешкоћа, мука, искушења, невоља... Али истрајност у одбијању да се постане део издајничке касте по било коју цену, кошта толико да га новац не може платити нити се такво задовољство и испуњеност могу задобити на било који други начин.

Данас је на Косову и Метохији добро само онима који су се општег добра одрекли, онима који су пристали да уновче историју, државу, територију, народ... По томе ћете најлакше познати издајнике ма шта год вам причали (не очекујте да ће неко признати да је издајник или да ће "довољно јасно" то да наговести, наравно да неће).

Између осталог, нарочито им користи као убедљиво покриће чињеница да их режим из Београда штити што се представља као "подршка државе". Истина лежи у томе да је систем издао Косово и Метохију и да му требају управо такви људи који ће на терету то да спроводе "добровољно" јер је то "најбоље за српски народ" док користи од тога искључиво има та група људи кроз новац, привилегије, љубавнице, разврат сваке врсте...

Радити било шта што се противи намерама и утврђеном курсу актуелне власти, који се огледа у систематској издаји Косова и Метохије, ризично је и не без последица. Опстати у таквом окружењу годинама, већ се граничи са чудом. Ми нисмо једини који успевају у томе али смо једини у медијском простору на Косову и Метохији и, на нашу жалост али и оптерећење, промене које су настале у међувремену само су ствари учиниле знатно горим. Неколико нових портала покренуто на српском језику, настројено је отворено про-сепаратистички. Албанске илегалне власти на КиМ представљају као сасвим легитимне. Знају и уредници али и новинари да себи исвом народу тако утиру пут одласка са КиМ, такорећи, припремају сопствени прогон. Ипак, мире се са тим јер се правдају пред својом савешћу да се око Косова и Метохије не може ништа учинити, да се не вреди борити, да треба дићи руке... а сами су највећи кривци што стање тако изгледа јер га тако представљају. Све то чине једино и искључиво ради новца који им се донира управо да би тако и извештавали. Народски речено - продају се и продају све нас.

То је један од разлога због кога нас презиру јер својим радом показујемо да то не мора да буде тако и да уопште није добро!

Хвала свима који су у одређеном тренутку били сламка спаса која нас је извлачила на површину и тако помогли да опстанемо и да трајемо, што је у неким тренуцима заиста било екстремно тешко а чинило се и више од тога. Они су наша највећа потпора и то свакако умемо да ценимо и да, с' Божјом помоћу, узвратимо настављајући оно што смо радили и до сада.

Свако добро од васкрслог Господа свима који не одустају од светог Косова и Метохије у Србији, где му једино и припада место по сваком праву и вечитој правди!

* * *





Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Бесим Спахић: Дачић од Албанаца из Прешева а Вучићеви у Хрватској ''За дом спремни'' (ВИДЕО) - КМ Новине

Бесим Спахић: Дачић од Албанаца из Прешева а Вучићеви у Хрватској ''За дом спремни'' (ВИДЕО) #Besim_Spahić #Bosna #Ivica_Dačić #Aleksandar_Vučić #Srbija #Vlast На интернету се појавио видео, део излагања др Спахића, који између осталог говори и о пореклу српских политичара, некадашњих и актуелних а међу којима заиста понајмање има Срба.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије - КМ Новине

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије Србска историја је фалсификована како би им се створило неко имагинарно право Албанаца, измишљено, створено на лажним премисама. Они се и данас држе те велике историјске лажи како би оправдали своје тежње за отимањем Косова. Први проблем у вези са њима јесте питање имена.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовски уранак - КМ Новине

Косовски уранак Поред високо уздигнуте тробојке на њему угледа оброк који неко држи високо у руци. Зграбивши без већих проблема оброк пре осталих због своје висине и танких дугачких руку, усхићено кличе говору који никада неће допрети до његове свести.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. Поштовано уредништво,
    Честитам Вам седмогодишњи рад. Желим Вам пуно успеха у животу и раду.Будите истрајни у свом раду као и до сада. Истина и правда, нека Вам као и до сада буду звезде водиље.
    Упркос свим недаћама, без српске војске и полиције, Ви са осталим Србима чувате свету српску земљу. Срби на Косову и Метохији и Срби у Албанији су најхрабрији део српског народа.

    Ви чините што је у Вашој моћи, а за остало Бог ће помоћи.

    Михајло

    ОдговориИзбриши
  2. "Нисмо имали избора" подсети ме на речи жене (Miep Gies) која је две године, ризикујући живот, помагала Ани Франк и малој групи Јевреја који су се слкривали од нациста. Кад би јој после рата говорили да је учинила херојско дело, она би рекла да је само учинила што би свака пристојна особа, да није имала избора. Да би остали људи, морамо да урадимо што је људски. Честитке, и хвала за вашу борбу.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине