Вести:

субота, 3. јул 2021.

Усвојена Резолуција о страдању и злочинима над српским народом Сребренице у 20. веку

субота, 3. јул 2021. | Уреднички колегијум 0

Усвојена Резолуција о страдању и злочинима над српским народом Сребренице у 20. веку

Скупштина општине Сребреница усвојила је Резолуцију о страдању и злочинима над српским народом Сребренице у 20. веку.

Скупштина општине Сребреница усвојила је Резолуцију о страдању и злочинима над српским народом Сребренице у 20. веку. #Srebrenica #Genocid #Srbi #Rezolucija #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Изгласавање Резолуције у Сребреници



Предлог за усвајање Резолуције је поднео је Радомир Павловић, потпредседник Скупштине општине, иначе кадар Савеза независних социјалдемокарата (СНСД) председавајућег Председништва Босне и Херцеговине из редова српског народа.

Павловић је изјавио како се у Резолуцији ‘осуђују злочини над српским народом у 20. веку’, те ‘да се не умањују злочини над другим народима’.

Он је најавио да ће Резолуција бити прослеђена Скупштини Републике Српске да усвоји идентичну резолуцију.

“С обзиром на дешавања из окружења, Црне Горе, ово је време да подвучемо црту и кажемо шта је било у Другом светском рату, шта је било у последњем рату, да пошаљемо поруку коју политику ми желимо. Ово је компромис у којем ми не умањујемо страдања других народа, али желимо да истакнемо да су страдали и Срби на овом простору, посебно у Другом светском рату“, казао је Павловић.

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић је изјавио да се ‘није могло прећутати на оно што се ради о српском народу’.

“Из дана у дан видимо оне који подлежу притиску међународне заједнице и осуђују српски народ за оно што није починио. Наша скупштина је морала да реагује и мислим да је ово прави потез“, рекао је Грујичић.








Уочи усвајања Резолуције, одборници из реда муслиманског народа (шест одборника) су напустили седницу.

“Чин усвајања Резолуције нам говори да се увек може вршити политичко насиље српске већине над бошњачком. Ми имамо са њима потписани коалициони споразум о разумевању, али су Срби данас показали колико су Бошњаци поштовани унутар ове локалне заједнице. Овим смо добили доказ да је потписивање коалиционог споразума нарушено и само се дестабилизује ситуација у Сребреници“, рекао је за Радио Слободна Европа Ћамил Дураковић, предсједник Скупштине општине Сребреница.

Тешко се може наћи разумно објашење муслимана да на овако драматичан и сраман начин одбијају да се суоче са прошлоћу у којој су припадници њихове заједнице починили најстрашније покоље и геноцид над српским народом а и даље уживају слободу, па чак и углед те воде и приватне послове као да се не ради о монструозним зликовцима. Ти исти муслимани и даље инсистирају на измишљеном и никада почињем геноциду у Сребреници и на томе, дакле на лажном догађају, граде свој вептачки идентитет. Као што је историја и показала, такви вештачки народи највише што могу да постигну јесте да буду добре слуге господарима који сатиру народ из кога су потекли, српски народ.


* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Сребреница у контексту споља инспирисане радикализације муслимана у БиХ - КМ Новине

Увијек је проблем говорити о Сребреници. Чини се да је генерал Радиновић дао правни оквир који је прилично инспиративан - да можемо говорити о злочинима који су се непобитно десили у јулу мјесецу '95. године који су почињени према Бошњацима. Тај злочин је био посебан.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Сребреница и Јасеновац: права разлика између измишљеног и стварног геноцида - КМ Новине

Сребреница и Јасеновац: права разлика између измишљеног и стварног геноцида #Jasenovac #Srebrenica #Genocid #Laž Наше истраживање о Сребреници омогућило је и врло значајне увиде у вези са Јасеновцем. Док је масакр у Сребреници, који се одиграо пред крај сукоба у бившој Југославији 1990-их година, био изведен да би послужио намени која је у првом реду била политичка, он је такође имао и једну важну последицу.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Британија 11. јула 1995.: Срби нису планирали напад на Сребреницу, испровоцирали га муслимани - КМ Новине

Британија 11. јула 1995.: Срби нису планирали напад на Сребреницу, испровоцирали га муслимани #Britanija #Srebrenica #Napad #Masakr #ne #genocid #Zločin #Muslimani Напад снага босанских Срба на Сребреницу у јулу 1995. испровоциран је од бошњачке стране, а Пале нису имале план да се освоји енклава, већ је до напада дошло на иницијативу локалног команданта, наводи се у декласификованим документима британске владе, који су објављени на сајту Националног архива те земље.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине