Вести:

субота, 3. јул 2021.

БиХ: Србина претукао муслиман због певања српских песама испред цркве (ВИДЕО)

субота, 3. јул 2021. | Уреднички колегијум 0

БиХ: Србина претукао муслиман због певања српских песама испред цркве

Муслиман Џихад Терзић, двадесетосмогодишњи младић из места Петрово код Приједора напао је у дворишту цркве у том месту и више пута шаком у главу ударио Данијела Карасија због певања српских ојкача.

Муслиман Џихад Терзић, двадесетосмогодишњи младић из места Петрово код Приједора напао је у дворишту цркве у том месту и више пута шаком у главу ударио Данијела Карасија због певања српских ојкача  #Džihad #Ojkanje #Napad #Bosna #Hercegovina #RepublikaSrpska #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Данијел Карасиј







Данијел Карасиј из приједорског села Петрово нападнут је у дворишту Цркве Светих Апостола Петра и Павла. На њега је физички насрнуо Џихад Терзић са још два лица, из овог села и задао му неколико удараца затвореном песницом. До напада је дошло на Видовдан, 28. јуна.

"Тај напад се десио од наших локалних муслимама, тачније од особа које бораве у иностранству а дошли су на годишњи одмор ту код нас. Ничим нису били изазвани и нису имали разлога да тако нешто ураде. Највјероватније да је то национална нетрепељивост“, каже Данијел Карасиј из Петрова код Приједора

Како су новинарима рекли мештани, младићима који су изазвали инцидент засметале су песме ојкаче које је Данијел заједно са другим члановима Изворне групе „Бројаница“ певао испред цркве.

Иначе, ојкање је УНЕСКО уврстио у светску нематеријалну културну баштину. 







Свештеник Ђорђе Шебез у тренутку инцидента био је у црквеној ли. Зачуо је комешање те изашао из сале и угледао у дворишту цркве Данијела који је био оборен на земљу и младића који га удара.

Цели немили догађај узнемирио је православно становништво  у овом приједорском крају.

"Сама ситуација да тројица Бошњака дођу у црквено двориште и ударе Србина православца који пјева крајишку пјесму само по себи то говори. Говори много и овде смо да изразимо своју забринутост и осудимо такве догађаје те да се заједнички боримо да такво нешто се не понавља“, казао је Ђорђе Шебез, парох Гомјеничко-петровски.

Оваквих озбиљних инцидената, каже, раније није било, "забринути смо и огорчени овим догађајем".

Истиче да овакво нешто не смије се понављати а упад муслимана у православно црквено двориште и физичке насртаје на православце оквалификовао је забраном слободе и окупљања.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Неколико дана се ћутало о овом немилом догађају, а саговорници БН ТВ истичу да је то покушај заташкивања целог случаја.

Одмах по инциденту, на лице места стигла је полиција која је обавила увиђај, а о свему је обавештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, који се изјаснио да се ради о кривичном делу телесна повреда и да се, након комплетирања предмета, против лица Џ.Т, достави извештај за почињено кривично дело.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


* * *

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Фајненшел Тајмс: ЦИА прве дронове користила у Босни да осматра српску војску - КМ Новине

Фајненшел Тајмс: ЦИА прве дронове користила у Босни да осматра српску војску #Србија #САД #рат #Босна #Оружје #војска #Дрон Недавним убиством генерала Kасема Сулејманија, другог најмоћнијег човека у Ирану и команданта елитних јединица Иранске револуционарне гарде, означена је по први пут спремност САД да своје најсавременије војне дронове употребе против највиших званичника других држава.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

''Поља несреће'' - прва антологија страдања Срба у БиХ 1992. - 1995. - КМ Новине

Књига "ПОЉА НЕСРЕЋЕ" прва је антологија убијања Срба у БиХ током рата 1992-1995., коју је приредио Миливоје Иванишевић. Хроника страдања Срба у БиХ од 1992-1995. године, коју је сачинио Миливоје Иванишевић, изашла је из штампе. Писац је у овом делу, на систематичан начин, обрадио податке о страдању нашег народа у 67 БиХ општина.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НАТО суд у Хагу, изрекао неосновану казну генералу Ратку Младићу - КМ Новине

НАТО суд у Хагу, изрекао неосновану казну генералу Ратку Младићу Генерал Ратко Младић, који се током рата у Босни и Херцеговини борио да се над Србима не понови Јасеновац и други злочини, осуђен је због тога. Све жалбе на првостепену пресуду генералу Ратку Младићу неосновано су поништене те је овај НАТО суд потврдио доживотну казну иако кривична дела нису доказана.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: РТВ БН    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине