Вести:

уторак, 1. јун 2021.

Шпанија: ''Наш став се није променио и неће'' Не признајемо албанске сепаратисте са КиМ и не отварамо канцеларију у Приштини

уторак, 1. јун 2021. | КМ новине 0

Шпанија: ''Наш став се није променио и неће'' Не признајемо албанске сепаратисте са КиМ и не отварамо канцеларију у Приштини

Шпанија не планира да отвори канцеларију у Приштини, како су то недавно објавили албански медији, саопштило је Министарство спољних послова те земље, истичући да је став Мадрида о непризнавању илегалне независности Kосова и Метохије непромењен.

Шпанија не планира да отвори канцеларију у Приштини, како су то недавно објавили албански медији, саопштило је Министарство спољних послова те земље, истичући да је став Мадрида о непризнавању илегалне независности Kосова и Метохије непромењен. #Шпанија #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev



"Став Шпаније о непризнавању декларације о независности, коју је Приштина усвојила 2008. године, није се променио и неће се променити уколико се то питање не реши дијалогом Београда и Приштине", наводи се у одговору Министарства.

Додаје се да Мадрид у том смислу поновно покретање дијалога сматра добром вешћу.

Из шпанског Министарства оцењују да је непоходно да се искористи тренутак и да се покуша да се постигне споразум прихватљив за обе стране, уз поштовање међународног права.






"Да бисмо постигли овај циљ имамо господина (шефа дипломатије ЕУ Жозепа) Бореља, који је веома заинтересован да помогне у решавању сукоба и специјалног представника ЕУ (за дијалог Београда и шиптарских сепаратиста) Мирослава Лајчака, кога у потпуности подржавамо. Спремни смо да сарађујемо, колико год можемо у овим напорима, јер је приоритет Шпаније политичка стабилност и економски просперитет Балкана", наводе из Министарства спољних послова Шпаније.

Портал на албанском језику из Приштине "Демокрациа.ком" објавио је претходно да ће Шпанија ускоро отворити канцеларију за везу у Приштини.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Позивајући се на своје дипломатске изворе у Бриселу, портал тврди да је Шпанија већ донела ту одлуку, као и да је бивши шпански министар спољних послова Жозеп Борељ, сада задужен за спољну политику ЕУ, "одиграо кључну улогу у овом кораку".


* * *

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Зоран Влашковић: Oко 90 милиона становника пет земаља ЕУ, не признаје Косово као државу - КМ Новине

Шпанија, Румунија, Грчка, Словачка и Кипар одбијају више од 12 година да признају једнострану проглашену државу Косово. Осим Кипра, све земље су чланице и НАТО - а Иако Европаска Унија, у којој је 27 држава, нема мандат да признаје или не признаје државе, ипак она се, одавно умешала, посредовањем у дијалогу Београда и Приштине, у решавање питања Косова које је и званично, Р - 1244, под протекторатом ОУН, односно под суверенитетом државе Србије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шпанија због сепаратиста са Косова не шаље премијера на Самит ЕУ-З. Балкан у Загреб али Србија шаље - КМ Новине

Шпански премијер Педро Санчес могао би отказати долазак у Загреб на мајски самит лидера ЕУ и Западног Балкана ако буду учествовали шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије. Ово је за хрватску агенцију Хина извор из шпанског министарства спољних послова. Као председавајућа ЕУ Хрватска ће 6. и 7.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шпанија: Безакоње косовских сепаратистав у сенци олимпијског бизниса - КМ Новине

Шпанија: Безакоње косовских сепаратистав у сенци олимпијског бизниса "коалиција западних сила, на челу с Немачком и оружаном силом НАТО, претворила 15 хиљада герилаца и терориста у Ослободилачку војску, чиме је разорен територијални интегритет једне земље".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине