Вести:

петак, 25. јун 2021.

Американци деле српско језеро Газиводе

петак, 25. јун 2021. | Уреднички колегијум 0

Наслов

Погубни Вашингтонски споразум наставља да се примењује на пуну штету српских интереса.

Погубни Вашингтонски споразум наставља да се примењује на пуну штету српских интереса.  #Gazivode #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Бахато и дрско, како (никада излечене) колонијалне силе умеју да раде, америчка Влада је преко амбасаде у Београду послала свој пројекат Влади Србије а то исто и преко илегалне "амбасаде" у Приштини, представништву шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије о моделу по коме би се српско језеро Газиводе поделило "између две стране".

Обе стране третиране су на равноправан начин али проблем је што Вучић, па тако и његове марионете у власти, прихватају то понижење узносећи се као да се ради о некаквој части а не о издаји и најбеднијем облику потчињавања Америци која је, што се изгледа заборавља, починила монструозни злочин бомбардовањем Србије 1999. управо са тим циљем, да би Србијом владала по својој вољи. Уместо захтева за одштетом и казном, продани политичари у Србији ставили су се у службу свог непријатеља за шаку долара.

 
Врхунски облик најдубље понизности показао је Александар Вучић потписивањем прво Бриселског а затим и Вашингтонског споразума који у тачки 7. споразума, обавезује "обе стране" да сарађују са Министарством енергетике САД и другим одговарајућим телима америчке владе на изради студије изводљивости „за потребе дељења језера Газиводе, као поузданог извора снабдевања водом и енергијом".

Као модел помиње се "Уговор о реци Kолумбији" и то између две државе, САД и Канаде. Међутим, оно што треба нагласити је да језеро Газиводе у потпуности лежи на територији Републике Србије а не неке друге државе! Један део се простире дуж Косова и Метохије али међународни уговори и документа који КиМ без проблема препознају као део територије Србије ометају склапање таквог уговора упркос велеиздаји коју је Вучић починио постепеном издајом јужне српске покрајине.

Прихвазањем тог модела, прихватиће се и де-јуре велеиздаја Косова и Метохије то надлежни органи у Србији морају да спрече јер им је то пре свега обавеза!

Kанцеларија за Kосово и Метохијуе огласила преко свог про-сепаратистичког медија који је основала "Косово онлајн" и, на жалост, потврдила страховања да ће се издаја одвијати по плану. несметано након што им је у среду "достављен извештај који је саставило Одељење за енергетику Сједињених Америчких Држава о хидро ресурсима и другим потенцијалима језера Газиводе"!





На који се начин уопште језеро Газиводе тиче америчких власти  и њихових ресора када је реч о територији и најважнијим ресурсима  Републике Србије?

Апсолутно не постоји ни један аргумент да брана Газиводе ( језеро и ХЕ Газиводе) у Ибарском Колашину падне под контролу албанских сепаратиста или се дели са њима било шта. Пре свега језеро лежи на територији покрајине која је саставни део Србије, друго, по локацији брана припада општини Зубин Поток, насељеној готово искључиво Србима изузев једног села. Изградња бране и вештачког језера омогућена је кредитом од 45 милион долара који је узела Србија као република ондашње Југославије и тај кредит исплатила Међународној банци из Вашингтона. То у преводу значи, да је комплетан хидросистем Ибар-Лепенац искључиво власништво Републике Србије. Због језера су српска имања експропријацијом одузета по цени 1 ар = паклица цигарета а народ буквално протеран са подручја акумулације, до данас није остварио правичну новчану надокнаду.


Становништво се под принудом исељавало, по цичи зими децембра 1977. године када је акумулација почела да се пуни а домаћинства су била без икаквог унапред обезбеђеног смештаја. Од мраза и туге горштацима је душа пуцала! Забележен је и случај смрзавања у камиону земљорадника Радоја Гаљка из Резала након напуштања куће.

Да даље не наводимо аргументе против, рећи ћемо само да не постоји ни један аргумент којим би ова идеја била подржана.

Ово представља најгрубље кршење како Устава Републике Србије, тако међународног права и морало би да буде спречано и санкционисано најоштрије могуће.


Међутим...

„Kанцеларија за Kосово и Метохију је овај материјал доставила свим релевантним државним институцијама које су ресорно укључене у ову тематику како би наши стручњаци могли детаљно да се упознају са извештајем и дају своје сугестије. У овој фази, веома је важно експертско сагледавање које ће обавити наши стручњаци и пред нама је период за анализу материјала и период у ком све ресорно укључене и надлежне инситуције треба подробно и темељно да се упознају са садржајем овог документа“, наводе из Kанцеларије за KиМ.

Дакле, целокупан државни апарат Србије стављен је на располагање и службу једном америчком ресору! Нема ни мало сумње у то да Срби трпе најјаднију и најбеднију владу коју су имали од када се историја памти и бележи а нема никога да подигне глас против тога! Све то биће саопштено "америчким партнерима на експертском нивоу и договарати даље активности у циљу целокупног сагледавања студије изводљивости" кажу из Канцеларије за КиМ!



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Довољно је подсетити на саопштење НП "Отаџбина" из Косовске Митровице из децемба прошле године а поводом предаје електро-енергетског сисзема Газиводе албанским сепаратистима:

"Предаја електро-енергетског система Србије на Косову и Метохији сепаратистима у Приштини од стране председника Србије и тајкуна Александра Вучића је само даљи корак у заокруживању државности самопроглашене републике Косово. На жалост грађана Србије Александар Вучић је овај систем предао не само Приштини него и „Великој Албанији“ имајући у виду да је електро-енергетски систем Приштине и Тиране интегрисан."

Док се отвара простор спровођењем мини-шенгена у дело, а по коме ће "радници моћи да се крећу слободно широм Балкана" што само најављује већи прилив албанских физикалаца а тиме и њиховог каснијег насељавања у местима запослења удући да су много јефтинија радна снага, дотле се територија Србије дели и предаје албанским сепаратистима где за српске раднике, па ни оне локалне, неће бити места.

Александар Вучић је и овај пут показао да је отац "Велике Албаније" и најзаслужнији за њено настајање.

Уреднички колегијум КМ новина

.

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Вучић се не хвали добрим већ што није учинио онo најгoрe пред Куртијем - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучић се не хвали добрим већ што није учинио оно најгоре ред Куртијем Председник Србије још каже да је током тих преговора викао на шефа приштинске делегације због чега се искрено каје из чега испада да Председник је разочаран тиме што Приштина неће да спроведе у дело договор о Заједници српских општина.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Брана и ХЕ Газиводе припадају Зубином Потоку! - КМ Новине

Највећу насипну брану у Европи, Газиводе у општини Зубин Поток, изградила Србија! Пише: Брана почела да се гради у другој половини фебруара 1972. а акумилација почела да се пуни децембра 1977. године. - Српска домаћинства још нису остварила правичну надокнаду за одузету земљу. - Још увек далеко од наводњавања планираних 77.000 хектара косовских поља.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Грађанима Србије није речено да ли је Вучић поклонио или продао електро-енергетски систем на КиМ - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Грађанима Србије није речено да ли је Вучић поклонио или продао електро-енергетски систем а КиМ Конференција за штампу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића је неуверљива и неубедљива. Петар Петковић каже да је некадашњи министар енергетике ДОС-а Горан Новаковић предао електро-енергетски систем УНМИК-у 2001.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине