Вести:

понедељак, 28. јун 2021.

Насилни и систематски прогон Срба из својих кућа од стране Шиптара и данас актуелан!

понедељак, 28. јун 2021. | Уреднички колегијум 0

Насилни и систематски прогон Срба из својих кућа од стране Шиптара и данас актуелан! Једно албанско удружење породица несталих током рата на КиМ најавило је за данас протест у Ђаковици.

Једно албанско удружење породица несталих током рата на КиМ најавило је за данас протест у Ђаковици. Đakovica, Kosovo, Metohija, progon, Srpkinja,
Ђаковица: На овом месту се до 1999. године налазила црква Свете Тројице а онда је до темеља порушена и уклоњен сваки траг њеног постојања. Данас се ту малази парк.






Повод је повратак у Ђаковицу Српкиње Драгице Гашић (59). Из Удружења су запретли да ће је, ако општина не реагује, насилно иселити, преносе шиптарски медији.

Из удружења под називом "Мајчини позиви" Драгицу су назвали "ратним злочинцем" и истакли да њој "није место у Ђаковици" где се иначе налази њена кућа из које је прогнана 1999. године. Одлуку општинских власти да се Гашићевој дозволи повратак у Ђаковицу назвали "срамотном".

То удружење тврди да је Гашићева "радила у насилним органима Србије током 1999. године".





Фердоније Черкези, из истог удружења, позвала је грађане Ђаковице да у понедељак у што већем броју дођу на протест испред зграде у којој је смештена Гашићева и оценила да је неприхватљиво коришћење општинске имовине за "насељавање" Срба.

Драгица Гашић, која је једини српски повратник у Ђаковицу претходних дана је учестало била на мети албанских екстремиста, а 11 невладиних организација из тог града најавило је подношење иницијативе да се она заувек протера са кућног прага.

Како су навели у свом саопштењу "Ђаковица није спремна да сачека повратак Срба, док се не врате последњи остаци њихових најмилијих".

Фердоније Черкези

Ово је списак организација које врше прогон Српкиње:

  • Удружење породица мученика – огранак Ђаковица,
  • Удружење "ратних војних инвалида" (терориста УЋК) – огранак Ђаковица,
  • Организација "ратних ветерана" (терориста УЋК) – огранак Ђаковица,
  • Удружење за ратне злочине Ђаковица 98-99,
  • МK – Медика Kосова,
  • ИФK – Иницијатива жена са Kосова,
  • ЛИАЦ – Локално омладинско акционо веће,
  • Удружење бивших политичких затвореника (иридената и сепаратиста),
  • Удружење за образовање и породичну бригу,
  • Удружење жена,
  • Сигурна кућа Ђаковица и Гјок Соколи – Kореница 


Ђаковица, пре рушења

Након што је потписивањем Бриселског споразума почињена велеиздаја Косова и Метохије и ослабљена српска држава на КиМ, Шиптари су све агресивнији према Србима јер осећају да им нема заштите.


* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Цркву Спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији рушили комунисти и Шиптари - КМ Новине

Цркву Спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији рушили комунисти и Шиптари #Рушење #Црква #Ђаковица #Храм #Шиптари #Косово_је_срце_Србије #мафија, #Косово, #Метохија, Стара црква Свете Тројице у граду Ђаковици је била предвиђена за маузолеј, спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији и земних остатака изгинулих, побијених и смрзнутих у ратовима 1912-1918.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Расељени Срби не смеју у Ђаковицу, правду траже од Шиптара - КМ Новине

Расељени Срби не смеју у Ђаковицу, правду траже од Шиптара Чланови Удружења расељених Срба из Ђаковице саопштили су да због најављених протеста Албанаца одустају од одласка у тај град и обичаја да у цркву Успења пресвете Богородице унесу бадњак.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Опет организовани прогон Срба са КиМ - спискови за застрашивање! - КМ Новине

Опет организовани прогон Срба са КиМ - спискови за застрашивање! Хајка на Србе повратнике се појачава али то неће заобићи ни оне који су на Косову и Метохији остали да живе и после 1999. године. Шиптари са КиМ направили фамозне спискове на којима се налазе имена Срба које, углавном лажно, оптужују за злочине над Шиптарима.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине