Вести:

недеља, 9. мај 2021.

Никифоров: Албанци имају само један циљ - да протерају Србе са Косова и Метохије

недеља, 9. мај 2021. | Уреднички колегијум 0

Никифоров: Албанци имају само један циљ - да протерају Србе са Косова и Метохији

Директор Института за изучавање словенских народа Руске академије наука Др Константин Никифоров у интервјуу за Новости је рекао да прича о стварању велике Албаније, коју и ових дана слушамо, прилично је стара и повремено се понавља, али да у њу не верује.

Директор Института за изучавање словенских народа Руске академије наука Др Константин Никифоров у интервјуу за Новости је рекао да прича о стварању велике Албаније, коју и ових дана слушамо, прилично је стара и повремено се понавља, али да у њу не верује.   #Русија #Србија #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Сматра да то што лидери косовских Албанаца прете да ће спојити Косово са Албанијом ако им се не призна држава, је крајње неозбиљно.

"Они се ни о чему не питају и раде и радиће онако како им нареде у Вашингтону. То што су са великим закашњењем одведени у Хаг Тачи и компанија зликоваца, има за циљ да поручи косовским политичарима да не могу да солирају и да морају да слушају шта им кажу у Вашингтону, где су и створили ту лажну државу отимајући територију од Србије", сматра Никифоров.

Никифоров је према писњу Новости неспорно најбољи познавалац историје не само Срба већ свих народа који живе на Балкану. Ових дана је објавио врло интересантну књигу "Од Србије до Србије", у којој пише о догађајима од почетка 19. века до данас. Никифоров је и главни уредник часописа "Балкански алманах".

Уверени сте да у Хагу неће бити праведне пресуде косовским руководиоцима. Зашто?

"Досадашња суђења Албанцима у Хагу су била фарса. Американци и савезници нису хтели да се осуде вође албанских терориста јер би тако индиректно признали да су били на страни бандита. Главни проблем Американаца сада, кад је Косово у питању, јесте тај што је један број албанских политичара престао да буде до краја послушан. У Приштини као да су заборавили ко им је поклонио лажну државу. Суђење у Хагу је својеврсна порука Албанцима да не забораве ко им је газда и да не покушавају да глуме самосталност и непослушност према Вашингтону", изричит је Никифоров.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Руководство у Београду је у једном тренутку било спремно на компромис, али Албанци то нису хтели. Зашто их Вашингтон није натерао?

"Американци нису битно променили свој став према Србима. Да су хтели да задовоље и поштују и интересе Срба, они би одавно натерали Албанце у Приштини да се договоре са Београдом. Приче о мултиетничком Косову су бајке јер Срби и даље живе врло тешко и често их физички нападају Албанци. Ко боље зна ситуацију и односе на Косову види да је дугорочан циљ Албанаца да се сталним притиском на Србе протерају са својих вековних огњишта", каже Никифоров.

Из ваше анализе се може закључити да се на Косову могу очекивати нове провокације против Срба...

"Све зависи од Американаца. Ако они запрете Албанцима да ће бити кажњени, престаће напади на Србе и неће бити погрома. Ни планови о стварању армије Косова не могу се остварити ако то не аминује Вашингтон", сматра Никифоров.

Ви сте одавно говорили да су нереалне комбинације да ће Запад дозволити да се као "компензација" за Косово Република Српска припоји Србији.

"У ближој будућности Запад неће дозволити да се Република Српска припоји Србији, мада ја не видим будућност БиХ, јер ентитети и даље живе одвојено, а представници народа у централној власти у Сарајеву се више међусобно свађају него што заједнички раде. Осим тога, из многобројних разговора за време боравка у Београду стекао сам утисак да ни Србијанци нису спремни на ту "трампу". За Србе Косово није само територија већ центар духовности, срце и душа Србије", закључује Никифоров.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Главна опасност за јужну српску покрајину крије се у лику председника Србије - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Главна опасност за јужну српску покрајину крије се у лику председника Србије #Lavrov #Vučić #Kosovo #Metohija #Reyolucija #Reyolucija1244 #Izdaja #Beograd Посета Сергеја Лаврова Београду разбила је илузије Александра Вучића да ће Москва да прихвати независност самопроглашене републике Косово. Било целовитог, било кроз форму разграничења са Србијом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе - КМ Новине

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе #Mihajlo_Makić #Prijatelji #Rusija #Kina #Savez #EU Највећи српски песник Петар Петровић Његош је написао „У добру је лако добро бити,на муци се познају јунаци". Данас се свет као и Србија суочава са још једним непријатељем који је невидљив, али опасан а за старије особе смртоносан.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово и Метохију! - КМ Новине

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово!





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине