Вести:

недеља, 16. мај 2021.

Навршиле се 23 године од првих отмица Срба од стране шиптарских терориста

недеља, 16. мај 2021. | Уреднички колегијум 0

Навршиле се 23 године од први отмица Срба од стране шиптарских терориста

Навршиле су се 23 године од првих киднаповања Срба од стране шиптарских терориста.

Навршиле су се 23 године од првих киднаповања Срба од стране шиптарских терориста. #Шиптари #Срби #Отмице #Киднаповања #Терористи #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Жарко Спасић са видео снимка из логора шиптарских терориста Ликовац


Први је отет Жарко Спасић, радник површинског копа Белаћевац на свом послу, 14. маја 1998. У тренутку када је отет, Жарко је имао 35 година, био је муж и отац троје деце. До данас се не зна шта се са њим тачно догодило ни где се налази он или његови остаци уколико је убијен.

Ни једна од бројних међународних организација тобож забринутих за "људска права", али само Албанца и никога више на Косову и Метохији, није изашла са предлогом, сазнањем нити извршила притисак да се одгонетне судбина Спасића или других отетих Срба и неалбанаца као ни да се злочинци који су извршили та недела, нађу пред лицем правде.

Неколико година касније у руке породице Спасић доспела је ВХС касета на којој се види да је Жарко Спасић још неко време био жив, да се налазио у логору Ликовац где је испитиван од стране шиптарских сепаратиста. Након тога о њему се више ништа није чуло. Убрзо након што је погледао снимак, упокојио се Жарков отац Милорад.


Мајка Марица
- Што ја да живим ако нема мог детета?
- говорила је и Марица, мајка Жарка Спасића, која је ипак живела све до 2019. године када се упокојила у осамдесетој години живота не сазнавши никада шта се догодило са њеним отетим сином.

Његов рођени брат, Сима Спасић, постао је касније председник Удружења киднапованих и убијених војника, полицајаца и цивила на Косову и Метохији 1998 - 1999. На жалост али и на срамоту своје породице, страдалих као и српског народа, Сима ће постати познат по трговању несрећом и подршком политичарима који су управо преко њега својом издајничком политиком давали легитимитет шиптарским екстемистима и њиховим сепаратистичким циљевима.

Срби над којима су извршени злочини махом су остали без икога на земљи ко би их званично а достојно помињао чему је у многоме допринела издајничка политика режима успостављених после 2000. године уз помоћ Вашингтона, који је и предводио НАТО агресију на Србију и Црну Гору. Уз асистенцију Наташе Кандић, ослобођено је током 2000. и 2001, године преко 2108 албаских затвореника оптужених за терористичке акције, малтретирања Срба, убиства па и она најсуровија попут двојице браће Мазреку која су признала да су у илегалном логору Клечка силовали, масакрирали па и палили живе Србе.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Данашња власт која преговара са командатима тих зликоваца па и горе од тога, предала им је све на Косову и Метохији, укључујући и оно за шта су Срби тако брутално убијани и над којима је извршено толико злочина по свирепости равни једино онима из злогласних нацистичких логора током Другог светског рата.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Преминула мајка првог Србина отетог на КиМ - КМ Новине

Преминула мајка првог Србина отетог на КиМ #Kosovo #Metohija Srbija #Albanci #Kidnapovanja #Žrtve #Majka Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, живот Марице Спасић се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Срби центрaлнoг Косова нa Вaскрс цео дан без струје и воде, уследила спонтана блокада пута! (ФОТО) - КМ Новине

На Васкрс неколико села настањених Србима на центролном Косову (енклава Грачаница - Косово Поље) остало без воде и струје. Оправдани револт Срба прерастао у спонтани протест и блокаду пута. Медији остали неми. Срби на Косову и Метохији о д рата 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предаје их албанским везирима - КМ Новине

Пре једва нешто више од сто година, крхка и слабашна Србија није сањала већ је своје намере о ослобођењу целокупне територије тако и Јужне и Старе Србије, односно данашње Северне Македоније и Kосова и Метохије, спроводила у дело, иако сама још увек под турским ропством.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине