https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

недеља, 18. април 2021.

НП ''Отаџбина'': Задригли Селаковић мирно посматрао како у УН Русија спасава част Србије

недеља, 18. април 2021. | Уреднички колегијум 0


"Чак и да Александар Вучић потпише свеобухватни мировни споразум са јужном српском покрајином Русија ће у Савету безбедности поштовати Резлолуцију 1244 и неће дозволити улазак самопроглашене републике Косово у Уједињене нације" наводи се у саопштењу НП "Отаџбина" које у целости преносимо.

#kmnovine.com #Вести #Косово #Меохија #Србија "Чак и да Александар Вучић потпише свеобухватни мировни споразум са јужном српском покрајином Русија ће у Савету безбедности поштовати Резлолуцију 1244 и неће дозволити улазак самопроглашене републике Косово у Уједињене нације" наводи се у саопштењу НП "Отаџбина" које у целости преносимо.  #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti

Индолентно, или још боље кукавичко, држање задриглог министра спољних послова Србије Николе Селаковића на седници Савета безбедности током истицања сепаратистичких симбола самопроглашене републике Косово само показује неспремност и неодлучност режима Александра Вучића у одбрани јужне српске покрајине.

Представници Руске Федерације су обавили посао уместо Републике Србије и уклонили заставу самопроглашене репбулике Косово из просторија у којима је држана седница. Ово своје пасивно држање министар је бранио тиме што је тврдио да се тако понео јер је Србија за мир и није за заоштравање са сепаратистичким властима.

Наведени министар се није боље понео ни током посте Москви и његовим сусретом са министром спољних послова РФ Сергејем Лавровим. Резолуцију 1244СБ која чува интегритет и суверенитет Републике Србије уопште није споменуо, базирајући своје излагање на томе да је Србија пријатељ Русије јер јој није увела економске санкције. Трагикомично. Од увођења економских санкција Русији више би страдала привреда Србије него Руске Федерације. Уосталом, Руској Федерацији нису нашкодиле санкције ни ЕУ и САД па не би могле ни санкције таквог „економског тигра“ као што је Србија.
http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlМеђутим, поруку коју је добио и министар Селаковић или боље рећи Александар Вучић је изајава Лаврова да је јако опасно мењати Резолуцију 1244. Овај став Руске Федерације је дубоко супротан намерама Александра Вучића и његовог пријатеља Хашима Тачија који се залажу за међусобно признање и сходно томе прекрајање граница. Договор Александра Вучића о прекрајању граница не може још да се реализује јер му је политички партнер у затвору у Хагу. Овај став Руске Федерације недвосмислено говори и о томе да чак и да Александар Вучић потпише свеобухватни мировни споразум са јужном српском покрајином Русија ће у Савету безбедности поштовати Резлолуцију 1244 и неће дозволити улазак самопроглашене републике Косово у Уједињене нације. Ово и стога што би улазак самопроглашене републике Косово у УН истој отворио и пут за улазак у НАТО пакт. Руској Федерацацији ни у сну не пада на памет да шири границе НАТО пакта.

Искрено говорећи, повлачење признања 18 држава није резултат залагања Александра Вучића и његовог режима. Цео посао одрадила је руска дипломатија а улога Србије је била техничког карактера. Они су само писали молбе и захтеве.

На конференцији за медије министара иностраних послова Србије и Русије Сергеј Лавров је указао на спремност РФ да учествује у мировном договору Београда и Приштине. Са српске стране постоји ћутање иако се и Приштина и ЕУ залажу да на преговорима учествују и САД. Александар Вучић би можда позвао и Кину али Русију тешко.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је 2008. године ондашњи председник Владе Војислав Коштунца када су ЕУ и Приштине позвале САД, позвао Руску Федерацију. Тадашњи преговорачи са амерчике стране су били Френк Визнер а са руске садашњи амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко. Али то је већ историја. За позив Руској Федерацији мора се имати храбрости, а њу Александар Вучић не поседује.

Ових дана смо сведоци и више пута поновљеног захтева Руској Федерацији да њен председник Владимир Путин присуствује освештењу храма Светог Саве. Прво је то урадио Александар Вучић а онда то као папагај понавља министар Селаковић. Није уобичајено да позиве за освештење црквеног храма пишу високи државни руководиоци већ то ради црква. Али у Србији је Александар Вучић све. И председник Владе, и министар спољних послова, и војске, и унутрашњих послова, и правде, па и српски патријарх. Долазак председника Руске Федерације је Александру Вучићу потребан макар из два разлога. Први, приближавају се и председнички и београдски избори па би ова посета Вучићу добродошла у његовој предизборној кампањи. Други је жеља за поправљањем захладнелих односа са РФ после Вашингтонског споразума и има за циљ да за Александра Вучића Руска Федерација буде сигурно уточиште. Јер се већ из авиона види да је његов силазак са власти неминован. Русија му је потребна да би тамо могао да сакрије огроман новац који је током своје владавине опљачкао од грађана Србије. Такође, да би се и сам тамо сакрио и избегао правду због својих бројних криминално-злочиначко-корупционашких афера у којима је био главни актер.Косовска Митровица
18.04.2021. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Министар Селаковић псовао Србе на Газиместану (видео) - КМ Новине

понедељак, 30. јун 2014. | КМ новине Говор Председника Србије на 625-том Видовдану од када се на пољу Косову одиграла битка судбоносна за српски народ, није прошао ни мало славно. Напротив. Реакција окупљеног српског народа од стране политичке врхушке није била очекивана, што је сасвим очигледно али у народу она наилази на пуно разумевање.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса - КМ Новине

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шизофрене изјаве ''патриоте'' Селаковића док учествује у највећој издаји српске земље у историји! - КМ Новине

Шизофрене изјаве Селаковића док учествује у највећој издаји српске земље у историји! Танјуг преноси интервјуминистра спољних послова Србије за извесну ТВ К1 а који садржи тако контроверзне изјаве да се мирне савести може назвати - шизофреним.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.