Saturday, April 24, 2021

Двадeсет трeћa година туге, патње, неизвесности и бола

"Већ 23. године безуспешно тражимо одговоре на наша питања од домаћих и међународних институција. Одговора и даље нема".

"Већ 23. године безуспешно тражимо одговоре на наша питања од домаћих и међународних институција. Одговора и даље нема". #Kidnapovani #nestali #Otmica #Srbi #Albanci #teroristi  #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vestiДана 23. априла обележавамо 23 година од киднаповања Милице Радуновић из села Дашиновца код Дечана, прве евидентиране жртве отмица на Косову и Метохији пријављене у нашем Удружењу, Милоша Радуновића, Вукосаве Марковић и Даринке Ковач сестре из Горњег Ратиша, Милована Влаховића, и Слободана Радошевића.

Хронологију почињених злочина карактеришу злочини против човечности и кршење међународног хуманитарног права над невиним цивилима.

23 године безуспешно тражимо одговоре на наша питања од домаћих и међународних институција. Одговора и даље нема.


Наилазимо на многобројне препреке које успоравају процес надлежним тимовима на терену.

Пуних 13 година је прошло од објављивања књиге бивше тужитељке Хашког Трибунала госпође Карле дел Понте ,,Лов, ја и ратни злочинци“ која је додатно нанела бол члановима породица. У међувремену, многи су родитељи преминули неостваривши жељу да пронађу своју децу.

Годинама се истина прикривала о постојању приватних затвора и логора на Косову и Метохији и Албанији где су одвођени и мучени Срби и остали.

Започео је рад Специјализованих већа Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК који треба да утврде наводе усвојеног извештаја Специјалног известиоца Савета Европе господина Дика Мартија 2010. године о трговини људским органима.
http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlТоком 21 године од оснивања Удружења, успоставили смо коректну сарадњу са представницима домаћих и међународних институција које се баве проблемом несталих лица на Косову и Метохији. У великом броју случајева познати су извршиоци кривичних дела и валидни сведоци, али процеси се најчешће завршавају ослобађањем злочинаца. Нико није осуђен за злочине над Србима.

Подаци и начин отмица блиских сродника, о заједничким покушајима за сазнавање истина о њиховим судбинама и остваривању права на правду и меморијализацију објављени су на веб сајту Удружења:www.otetaistina.org.rs

С поштовањем,
Председник Удружења
Верица Томановић

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Навршава се 20 година од првих отмица и стравичног злочина тзв ''ОВК'' над Србима - КМ Новине

Пре тачно 20 година, терористи "ОВК" киднаповали су и убили седморо цивила српске националности. Ово је био први случај масовних отмица Срба на Косову и Метохији. Данас се навршава пуних 20 година од првог масовног злочина и киднаповања седморо српских цивила из села Горњи Ратиш и Дашиновац код Дечана.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Документарни филм о жртвама Ораховца ''Трагом истине - где су''? (ВИДЕО) - КМ Новине

Документарни филм о жртвама Ораховца "Трагом истине - где су"? (ВИДЕО) Ових дана обележавамо годишњицу напада терористичких група шиптарских сепаратиста које су своје прве урбане нападе започеле у Ораховцу и ту и оставиле за собом велики број жртава, претежно цивили, њих преко 100. Терористи "ОВК" у периоду 18. јул-20.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ко је изгубио ''нестале''?! - КМ Новине

Шиптарске, у спрези са окупационим властима, намећу и умножавају причу о сопственим жртвама као велику трагедију која треба да оправда све њихове злочине над Србима, иначе до сада невиђеним у свету или који се могу окарактерисати једино као геноцид у сваком смислу и области. Једини проблем су им - докази.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

No comments:

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.