Вести:

понедељак, 19. април 2021.

Осам година од велеиздајничког Бриселског споразума и убијања Србије на КиМ

понедељак, 19. април 2021. | Уреднички колегијум 1

Јавности је речено да ће Бриселски споразум значити већу сободу, безбедност и напредак у односима Срба и косовскометохијских Албанаца и сарадње на свим странама. Све оно што је произвео може да стане у једну реч - велеиздаја!

Јавности је речено да ће Бриселски споразум значити већу сободу, безбедност и напредак у односима Срба и косовскометохијских Албанаца и сарадње на свим странама. Све оно што је произвео може да стане у једну реч - велеиздаја! #BriselskiSporazum #Brisel  #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti

Осам година после парафирања споразума, 19. априла 2013. године, више него јасно видимо резултате онога што су легално изабрани представници Срба на КиМ у то време називали - велеиздајом, једином речју која суштински и објективно може да опише оно што је у Бриселу настало. А то и није било тешко разумети јер Бриселски споразум осим што је у директној супротности са Уставом државе Србије, он је супротан и Резолуцији УН 1244 која је још једном потврдила да су Косово и Метохија сасатвни део Републике Србије. Измештањем преговора са албанским сепаратистима из Уједињених нација у Брисел, административни центар ЕУ чија већина махом подржава сепаратисте и у њихову корист је и извршила агресију на Србију и тадашњу Црну Гору, није оставило ни мало сумње у намере таквих преговора и њихових катастрофалних последица по српске националне интересе и државу у целини.

Поред тога, ужасна је и срамна чињеница да су споразум парафирали Ивица Дачић, као министар Унутрашњих послова Републике Србије и Хашим Тачи, припадник терористичких снага правоснажно осуђен за убиство неколико српских полицајаца - у то време званично. Тачи је данас у Хагу а Дачић, који је био један од истакнутих људи Молошевићеве власти, још увек на слободи и разара оно за шта су гурали људе у рат и погибију! Да не би било недоумице, рат за одбрану Србије и њеног народа јесте праведан и неопходан али све то бацити под ноге и починити оно што НАТО војном агресијом није успео, јесте злочин над злочинима!

До данас, иако је морао по својој суштини али и на иницијативу поднету у неколико наврата а за оцену уставности тог споразума, Уставни суд готово да се није оглашавао. До данас Уставни суд је одржао свега једну јавну расправу и то још 24. 06. 2014. године, да би након тога напросто утихнуо. Током те јавне расправе своје мишљење су изнели најеминентнији стручњаци из области уставног права, међу којима проф. др Ратко Марковић, доказавши да се ради о општем акту са непосредним правним дејством којим се Република Србије добровољно, противно Уставу, одрекла од свих функција државне власти на територији своје Аутономне покрајине у корист самопроглашене Републике Косово, и тиме прећутно прихватила једнострану сецесију косовскометохијских Албанаца.

"Носиоци извршне и законодавне власти понашају као да су се приликом ступања на своје дужности и положаје заклели да ће да крше важећи Устав, а не да га поштују" прокоментарисао је касније Марковић.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Последице које је произвео Бриселски споразум и потези које су власти Србије, а за време док је на њеном врху Александар Вучић, разорили су језгро српске државе и потчинили га сецесионистичким, илегалним интересима албанских сепаратиста.

Ово су само неки од тих, другачије се не може рећи, велеиздајничких недела режима Александра Вучића.

  • Наоснову Бриселског споразума распуштена је целокупна безбедносна структура на територији АП КиМ. Сви наши полицајци и сви остали запослени у МУП-у РС у једном дану добили отказ 31.12.2013. године.
  • Грађанима лојалним Републици Србији и њеном правном поретку укинуто је право на локалну самоуправу које им признаје наш Устав. Вучић је основао сепаратистичку "Српску листу", активно искључиво у систему тзв. "републике Косово" за чије се интересе бори.
  • Лични подаци грађана су, против њихове воље предати албанским сепаратистима, те су их они уписали у своје бирачке спискове.
  • Одржани су први сепаратистички квази-избори на целој територији КиМ чиме је показана де-факто контрола сепаратиста на целој територији покрајине што никада раније није био случај. На северу КиМ у ти квази-избори бојктовани због чега су Вучићеви полицајци, припадници Жандармерије, поломили изборне кутије како би омогућили понављање квази-избора и њихову успешност! Ово језа последицу имало упостављање про-сепаратистичке власти у лику "Српске листе" која је наметнута српском народу на КиМ.  
  • Судска власт више није била јединствена како то предвиђа Устав, јер територију АП КиМ више није покривала мрежа српских судова и тужилаштава, а касније су угашени, потпуно демонтирани као институције и "интегрисани", то јест безусловно предати, албанским сепаратистима. Судије су положиле заклетву пред Хашимом Тачијем да ће бити верни тзв. "републици Косово".
  • Сепаратистима је додељен међународни позивни број какав имају само независне државе а свесрпске фирме принуђене су да се региструју у оквиру сепаратисчког илегалног система.
  • На крају, под контролу сепаратиста стављен је целокупан електро-енергетски и водоводни капацитет на КиМ који се у потпуности налазио у српским рукама. Са потписивањем пристанка на то, у Вашингтону, Вучић је потписао и сагласност на успостављање "међународних" односа Косова и Метохије као засебне територије и Израела чиме је обезбедио још једно међународно признање сепаратистима са КиМ.
  • Уз све то, и још доста тога непоменутог овде, Вучић је агресивно радио и у два смера наспрам српског народа - да један део преосталих Срба интегрише у вештачко "косовско друштво" а други да,кроз притиске, ускраћену економску подршку по законском основу и уз терор представника своје "Српске листе", исели са територије КиМ.
По потписиваwу Бриселског пораyумаалбанско насиqе над Србима на KиМ је поново букнуло

Сада, када је Србија, односно њена власт оличена у лику и неделу велеиздајника Александра Вучића и њему потчињених, трајно абдицирала од поседовања и вршења свих функција државне власти на територији Косова и Метохије и тиме омогућила да се „конституише Република Косово“, очигледно је да носиоци власти имају насушну потребу да се то стање накнадно легализује кроз промену Устава. А управо је то оно што ових дана можемо да чујемо.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Славка Којић: Извлачење из глиба звани Бриселски споразум - КМ Новине

Збивања везана за спречавања уласка воза који се упутио из Београда ка Косовској Митровици и интервенција специјалних јединица Косовске полиције РОСУ на територији тзв. српског севера, поново су разобличиле дефект Бриселског споразума, бацивши право светло на саму суштину истог, којим је, према речима проф. др Ратка Марковића, Србија 2013.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Анкета: Да ли је тзв. Бриселски споразум подстакао насиље на Косову над Србима? - КМ Новине

субота, 18. октобар 2014. | КМ новине После насилног покушаја да се север КиМ стави под контролу Западних послушника у редовима Шиптара на Косову, добили смо уместо слободе - Бриселски споразум. После парафирања тог споразума у Бриселу, од стране српске власте власти, ситуација на Косову и метохији се мењала.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ђурић се позива на Ахтисаријев план за ''решавање'' проблема на КиМ (видео) - КМ Новине

Споразум о правосуђу стоји (у месту) због тога што у Приштини нико није спреман да спроведе оно што је договорено Бриселским споразумом и планом Мартија Ахтисарија, рекао је директор канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман21. јун 2021. 21:24

    Све што је криминалац тачи потписао, народ мора да поништи! Не важи!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине