Вести:

уторак, 23. март 2021.

Циљ дијалога је да Србима отму Косово и Метохију: Европски посланик упозорава - не прихватајте, ЕУ је слуга САД!

уторак, 23. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Циљ дијалога је да Србима отму Косово и Метохију: Европски посланик упозорава - не прихватајте, ЕУ је слуга САД!

Oкупирано Косово је врста америчког протектората у срцу Европе, и даље је у рукама мафије, на њему настављају дискриминацију хришћана, Срба, угрожавајући им безбедност и имовину.

Фанатична потчињеност албанских сепаратиста извршиоцима НАТО злочина над Србијом





Вековни манастири су жртве оних који би да негирају историјску припадност овог региона Србији. Мржња према Србима и даље је свеприсутна. ЕУ Београду и даље покушава да на силу наметне независност Косова и Метохије. Годинама су тражили да српско руководство седи за истим столом са Хашимом Тачијем, оптуженим пред међународним судом што, додуше, ниони никада нису покушали да одбију већ су га раширених руку примали као најрођнијег.

Бомбардовањем Србије а на страни шиптарских терориста, Запад се осрамотио. Настављајући сарадњу са сепаратистима, ЕУ показује да је потчињена САД. Стварање албанског олитичког субјекта на  Косову и Метохији билоаје историјска грешка. Време је да се она исправи.

Тијери Маријани, актуелни француски посланик у Европском парламенту недавно је на овај начин жестоко критиковао насиљем створено стање.

Тијери Маријани

- Многи Срби су убијени, велики број је био приморан да напусти домове. Уништене су куће, цркве, манастири. То не сме да се заборави. Безбедност Срба и њихова имовина и даље су угрожени. Приштина спроводи одређену врсту етничког чишћења, која се званично не зове тако, али људе у суштини наводе на то да оду - истиче Маријани, уочи годишњице НАТО бомбардовања Србије и 17 година од погрома на КиМ.

Како је могуће да се то дешава и после две деценије?

- Када је Запад одлучио да треба да постоји "држава" Косово, то је дало одрешене руке онима који га воде. Имајући у виду да никада није било праве међународне акције која би их спречила да све Србе натерају да напусте Косово, у неку руку је и логично све ово што се догађа.

Куда то води?

- Међународни суд је оптужио Хашима Тачија, а исти систем тамо и даље држи власт. Зато не видим како би ствари могле позитивно да се одвијају. Тамошње власти истичу да Приштини не може да се одбије право да се прикључи Албанији. САД тако индиректно намећу Европи стварање велике Албаније која би била платформа за сваку врсту дестабилизације нашег континента, без обзира на то да ли је реч о дроги, миграцијама или исламистичкој радикализацији.

Амбасада на Соединетите Американски Држави - Тирана

Како гледате на дијалог између Београда и Приштине?

- Нажалост, видим да га ЕУ води само у једном правцу, а то је како учинити да Србија прихвати ампутацију дела своје територије. То Србија не би требало да прихвати. Био би то, у 21. веку, јединствен пример да се уз подршку западних сила, нека земља примора на цепање. Без преседана је било и бомбардовање свих тих великих сила, једне мале земље, што ће заувек остати мрља на савести свих које су у њему учествовале.

Учествовала је и Француска?

- Тадашњи председник Жак Ширак је следио НАТО, и мислим да је зажалио због тога. Француска је направила грешку. Био сам млади посланик када је бомбардована Србија. Знам да се Ширак покајао што је дозволио да Француска буде увучена у то. Тражио је после да се поштеде неки циљеви. И када је касније одбио Американце за интервенцију у Ираку, мислим да је дубоко у себи рекао да не жели да направи исту грешку као са Србијом.

И Француска има своје проблеме, све је више урбаног насиља у којем су актери све млађи. Како је дошло до тога да полиција не сме да зађе у нека насеља?

- Постоји суштински проблем владавине права. Годинама је довођен у питање ауторитет полиције. Данас се доста говори о полицијским испадима. У суштини, деликвент се у Француској често сматра жртвом. Још ако је странац, објашњава се да се лоше интегрисао и све испада као да је, на крају, кривица Француза!



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Шта је узрок за то?

- Све је то плод потпуно неконтролисане имиграције, под притиском ЕУ. Према званичним подацима париског тужилаштва, 75 одсто деликата су извршили малолетни странци. Више нема интеграције и поштовања француских вредности. Немам ништа против миграција. Мој отац је дошао из Италије. Али, када је добио француско држављанство, прво што је урадио, отишао је да служи војску. Без обзира на националност, када смо у Француској, треба да живимо као Французи, када смо у Србији - као Срби. А то нису критеријуми ЕУ.


 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Пуковник Жак Огар: Наредио сам француским војницима на Косову 1999. да пуцају на Енглезе - КМ Новине

На њиховим тенковима били су припадници ОВК, вијориле су се албанске заставе. Моја патрола, која је бројала тек неколицину људи, зауставила је британску бригаду како би је спречила да продре даље у француски сектор.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Француска: Борба за српско Косово и Метохију није завршена! - КМ Новине

Француска: Борба за српско Косово и Метохију није завршена! #Francuska #Mir #Kosovo #Metohija #Srbija #Peticija Француски "Колектив за мир на КиМ" позвао је Французе да се пробуде јер се и њима дешава оно што се пре 20 година догодило на Косову и Метохији.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Де Гoл и Дража - КМ Новине

Срби су у Други светски рат ушли без својих традиционалних савезника: Руса, Француза и Италијана. Руску државу са мапе света су избрисали бољшевици, да би на њено место инсталирали Совјетски Савез. Као и у Русима, Совјети су непријатеље видели и у Србима, па су већ 1920-тих година направили планове за комадање српских територија, дајући подршку Хрватима и националним мањинама, попут албанске и бугарске.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине