Вести:

понедељак, 1. март 2021.

Трифковић: Ситуација у САНУ по питању Kосова требало би да се заврши сменом Kостића

понедељак, 1. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Трифковић: Ситуација у САНУ по питању Kосова требало би да се заврши сменом Kостића

Спољнополитички уредник часописа "Хрониклс" историчар Срђа Трифковић изјавио је да би, након изјаве председника САНУ Владимира Kостића да Kосово и Метохија више нису српски, требало изабрати другог човека да води ту институцију.

Спољнополитички уредник часописа "Хрониклс" историчар Срђа Трифковић изјавио је да би, након изјаве председника САНУ Владимира Kостића да Kосово и Метохија више нису српски, требало изабрати другог човека да води ту институцију.   #Срђа #Трифковић #Косово #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

“Изјава председника САНУ Владимира Kостића не може да буде његово приватно мишљење по природи његове функције. Скандалозно је за једну националну институцију да има на челу човека који позива на кршење Устава и одрицање од територијалног интегритета. Ситуација настала у САНУ поводом питања Kосова и Метохије требало би да се заврши избором новог човека на челу академије, јер ово није први пут да Kостић даје овакве изјаве”, рекао је Трифковић.

Он је подржао иницијативу академика Матије Бећковића да Српска академија наука и уметности треба да саопшти став о “најважнијем и најактуелнијем питању Србије и српске нације – Kосову и Метохији”.

“Мислим да је требало та инцијатива да буде покренута и раније, али са друге стране, верујем, због Матијиног угледа, реномеа и тежине његовог улгеда, да је значајно што је ово потекло од њега”, рекао је Трифковић.

Он је подсетио, да је својевремено, када је пре неколико година Kостић нешто слично изјавио, то упоредио са једним случајем између Немачке и Француске.

“Било би незамисливо да пре Првог светског рата неки члан француске академије каже да признаје немачку анексију Алзаса и Лорене. Француска нација је била јединствена да су то отете провинције, које пре или касније морају да буду враћене”, рекао је Трифковић.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' - КМ Новине

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' Више од две године, америчка амбасада на нашим екранима емитује хвалоспеве у виду спотова за заслуге истакнутих Срба који су дали немерљив допринос Америци и свету. Спотови носе назив „Ви сте свет".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Отворено писмо председнику Српске академије наука и уметности, др Костићу - КМ Новине

НО ''Отаџбина'': Отворено писмо председнику Српске академије наука и уметности, др Владимиру Костићу "Нама није јасно због чега Ви награђујете оне који чине злочин над нашим народом тиме што им дајете територију."



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

АЛАРМАНТНО: Вучић опет потврдио да ће признати независност Косова само да понуде било шта! - КМ Новине

Како "Блиц" преноси, о Косову и Метохији аустријском дневнику Клајне цајтунг Вучић је рекао Он је још једном поновио да је против замрзнутог конфликта иако се преко 80% српске јавности изјаснило да је управо за ту опцију. Пре свега јер се "са Запада нам нико не нуди ништа за Kосово осим понижења".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине