https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

уторак, 30. март 2021.

И те 2008. био је март, и причало се о приватизацији, стратешким партнерима, страним инвестицијама…

уторак, 30. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Наслов

Читање старих вестију је као листање породичног фото-албума. Са сетом се присећате старих времена, гледате како сте изгледали срећно, смешно, наивно и како више ништа није исто.

Читање старих вестију је као листање породичног фото-албума. Са сетом се присећате старих времена, гледате како сте изгледали срећно, смешно, наивно и како више ништа није исто.  #Mart #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Пише: Иван Максимовић, Српски ставИпак, то важи само за фото-албуме. Читајући архиву вестију схватите да осим што сте старији готово се ништа друго није променило (на боље, а били сте сигурни да хоће) док сте и даље наивни, смешни, а срећни нисте били ни онда, данас још мање.

Почетком марта 2008 године, објављена је вест* како је (тадашњи) Министар за економију Млађан Динкић изјавио да ће “Србија, ако настави пут према Европској унији, имати повећан раст страних инвестиција и оценио да би тај прилив могао да буде више од пет милијарди евра годишње”. Уз то је истакао да “Србија већ четири године бележи високе стопе привредног раста, као и да је многоструко порасла штедња у банкама”.

“Очекујем живо тржиште некретнина у Србији, јер су овде покренути незаустављиви процеси реформи и мислим да ће оно донети Србији још много страних инвестиција”, поручио је Динкић.

Тржиште некретнина у Србији, посебно у Београду и Новом Саду, према његовим речима, изузетно је атрактивно и забележиће прави економски бум, ако се наставе почети трендови, причало се тада.

Млађан Динкић
Динкић је објаснио да је само у Београду годину раније, 2007., изграђено око седам хиљада станова, да се тражња у Београду процењује на око 100.000 нових станова и додао да ће то сигурно привући нове стране инвеститоре.

Говорећи о приватизацијама интересантним за инвеститоре у области некретнина, Динкић је за 31. март најавио аукцијску продају Генекса, као и скору приватизацију Прогреса, хотела Славија и Шећеране Београд.

И то није све, како би рекли већ прослављени понуђачи свега и свачега у специјализованим ТВ емисијама.

Током марта очекивао се тендер за стратешког партнера за хотелски комплекс на Старој планини, убрзо затим и приватизација бања, прво бање Меркур у Врњачкој Бањи и Бање Kовиљаче, додао је Динкић тада.

Директор медијске групе Економист Биљана Степановић оценила је да је оваква конференција показатељ жеље Србије да сарађује са светом, али и света да сарађује са Србијом.

“За оне из иностранства који су се двоумили да дођу верујем да је овај догађај знак да нема места сумњи и да живот тече даље”, истакла је она и оценила да би свако у Србији требало да се изјасни да ли је за даљу сарадњу државе са светом хвалоспевало су једни другима режим и послушници без битније разлике онда као и данас, ако је некоме уопште и битна разлика у достојанству које је тада понегде још и постојало.http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.htmlШтедња у банкама је порасла, само се са државног пребацила на приватне рачуне функционера једних за другим режимом. Продато је све што се могло, хотели, банке, зграде, земљиште… а онда се почело са оним што не може – државним суверенитетом, територијом, војском, историјом, културом, народом и његовим здрављем, децом, вером…

Сада све зависи од тога да ли гледате из њиховог или нашег угла, напредак је ту. Влада Српска напредна странка, од некадашње до данашње власти лопов ученик надмашио је лопова учитеља па свему што се сматра симболом државности, барем по причи оних на власти, кроз спонтану контра-транзицију додали смо само једну реч. Тако сада имамо нове појмове – грађевинску мафију, стечајну мафију, спортску мафију, царинску мафију а ту је и културна мафија и, наравно, чак и државна мафија настала симбиозмом национализованих мафијашких клнова и присвојених државних атрибута од стране њених представника (и председника). Као у слатко од снова тихо и неприметно у криминал је потонуло све.


Амбициозни млади људи деле се у две групе – на оне који би да себи прокрче пут у мафијашкој власти и постану део исте и оне који би што даље побегну од свега, преко границе или више њих. И једни и други то желе да постигну на било који начин.

Иако све изледа исто, нешто се ипак мења – један те исти круг људи зачаурених у држаним фотељама ротира се као буренце колта у руском рулету.

  • http://www.rtv.rs/sk/ekonomija/dinkic-ocekuje-ekonomski-bum-investicija-u-srbiji_51692.html

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Случај најцењенијег живог српског научника илустрација екстремне пропасти напредњачке Србије - КМ Новине

Случај најцењенијег живог српског научника илустрација екстремне пропасти напредњачке Србије #Stojan #Radenović #Profesor #Matematičar #Vučić #Srbija #SNS #Propast Оно што Вучић није навео, ни раније ни касније, јесте да се српска институција светског значаја свела на институцију белосветског значаја.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648" У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - l део - КМ Новине

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648" У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - l део #Косово #Метохија #Србија #Резолуција1244 #Подметање #Мржња #Америка #Ватикан #Немачка #Михајло_Макић #Трилатерала #Трилатерална #комисија "Завера САД, Ватикана и Немачке против православља, па према томе и против српског народа, договорена је 1976., 24.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Олимпијске игре и национално достојанство - о ''Косову'', нама и Русима - КМ Новине

"Церемонија отварања Олимпијаде у Рију јесте идеално подсећање на скандалозну и срамотну чињеницу да се по питању учешћа сепаратиста са КиМ, не само ништа није урадило, већ ништа није ни покушало урадити". olimpijada, Rio, kosovo, metohija, srbija, ceremonija, zastava, lazna, drzava, makedonija, grcka, rusija, amerika, politika,

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html 


https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.
 
По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

 
Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Српски став    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.