Вести:

субота, 13. фебруар 2021.

Страдање породице Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (ВИДЕО)

субота, 13. фебруар 2021. | Уреднички колегијум 1

Страдање породицае Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (ВИДЕО)

Породице Јовановић у косовско-поморавском селу Могила, трпи непрестане зулуме а остаје без ичије помоћи

Породице Јовановић у косовско-поморавском селу Могила, трпи непрестане зулуме а остаје без ичије помоћи #Могила #Косово #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Бака Љубица Јовановић чија је кућа нпрестано на мети напада





Само за последњих месец дана њихова кућа је обијена по други пут. Досада им је имање паљено, пљачкано, били на мети напада и пљачки свих ових година. Све то јесу велики и најважнији разлози због чега треба бојкотовати шиптарске изборе којима се ствара њихова илегална држава.

*Напомена: у вести коју је објавила РТВ Пулс наводи се да је село Могила у "општини Клокот" што је погрешно јер се ради о илегалној општини коју су основали шиптарски сепаратисти по спорним законима такозване "републике Косово" на простору јужне српске покрајине. Село Могила припада општини Витина која постоји по административној подели територија Републике Србије што је једино исправно. У видео прилогу се појављује и један од "службеника" те илегалне општине али

У ноћи између 4 и 5. фебруара, непознати починиоци су провалили и извршили преметачину у кући и осталим објектима. У време провале у кући није било никога, јер је седамдесетотрогодишња Љубинка била у посети код синова.

И крајем прошле године, имовина Јовановића је била на мети провалника. Њима је 25. децембра запаљен је помоћни објекат и плевња, а кућа обијена.

Пожар је тада избио у плевњи и штали нешто после 22 часа. Ватрогасци су дошли на лице места, али је тада већ све изгорело.

Рођак породице Јовановић, Милош Јовановић рекаојетада да се „види да је пожар подметнут, јер је ватра долазила са више страна. Циљ овог напада је да се Срби застраше, продају своју имовину у бесцење и протерају са ових простора“.








Починиоци напада и тај пут остају "непознати". Такозвана "Косовска полиција" је извршила увиђај, али до сада није расветљен не овај већ ни један случај напада и пљачке српске имовине. Уместо тога, рођак породице Јовановић физички је нападнут од стране тзв. "Косовске полиције".

Унук власнице куће Милош Антић из Пасјана, стигао је на лице места одмах након штоје обавештен о пожару. У дворишту је затекао десетак комшија Шиптара који су се непримерено понашали.

Гласно су се смејали и провоцирали. Затражио сам од полиције да сви напусте двориште, али ми је у том моменту пришао један ватрогасац албанске националности с намером да се физички обрачуна са мном. Тада ми је пришао полицајац српске националности И.С. и изненада ме ошамарио, а потом и привео у полицијску станицу због наводног ометања службеног лица на задатку. Ја сам само тражио да се обави увиђај, јер је, осим паљевине и кућа обијена и украдене су ствари. Полицијска патрола је то одбила с образложењем да им се ближи крај смене, каже Антић.


Све то је тек део онога што је породица Јовановић претрпела од 1999. годинеа ту су бројни напади, гранатирање, провале, крађе, подметање пожара, па до каменовања куће.

Бака Љубинка која “Хоће да ме протерају. Нећу ја одавде да идем нигде. Овде сам се родила, овде има да умрем. Да продамо, нећемо никад, верујте”, каже за Пулс забринута што нико не може да јој гарантује безбедност.

У Могили данас живи још седамдесетак српских породица са око 200 Срба. Пре рата било их је дупло више. Отерани су управо сличним притисцима и насиљем. Константа оваквог живота и чак погоршање од када Срби учествују у шиптарским квази-изборима, јесте само довољан разлог да се они, као и сепаратистички систем уопште, до краја бојкотују.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила оштећеног Србина (ВИДЕО) - КМ Новине

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила штећеног Србина (ВИДЕО) Помоћни објекат и плевња породице Јовановић у селу Могила крај Витине, синоћ је запаљена, а кућа им је обијена. Починиоци и овај пут непознати али породица је уверена да је ово учињено како би их Шиптари заплашили и протерали одавде.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Албанске нападаче на српског дечака (16) са КиМ, штити тзв ''косовска полиција'' - КМ Новине

У ноћи 30. марта српски дечак М.М. (16) из села Могила крај Клокота нападнут је на самом улазу у своје двориште. Претучен је те су му нанете и телесне повреде али је пуштен кући на даље лечење.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовска Витина: Србин на смрт претучен, запаљена српска кућа (ВИДЕО) - КМ Новине

Горана Пејића из околине Косовске Витине, тројица Шиптара намамила у заседу и претученог, са повредама опасним по живот, оставили да лежи у крви. Од потписивања Бриселског споразума напади, пљачке и дуги злочини над Србима од стране Шиптара све су чешћи а српски медији све ређе или уопште не извештавају о њима.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. О Боже па докле више? Има ли неко мушко да брани наше старце и нејач? Браћо шта вам је?

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине