Вести:

субота, 23. јануар 2021.

Окупирано Kосово и Метохија на самом дну Европе по безбедности!

субота, 23. јануар 2021. | Уреднички колегијум 0

Окупирано Kосово и Метохија на самом дну Европе по безбедности!

Институт за економију и мир (ИЕМ) објавио је индекс најмирнијих земаља света за 2020. годину.

Институт за економију и мир (ИЕМ) објавио је индекс најмирнијих земаља света за 2020. годину.
Уништена српска кућа на КиМ / trent.photo





Према овом индексу, мир је на глобалном нивоу погоршан током претходне године.

Овогодишњи резултати показују да се ниво глобалног мира погоршао, са просечним резултатом окупираног Kосова и Метохије, у паду за 0,34 одсто, јавља "Зери".

Ово је девето погоршање мира у последњих дванаест година са побољшањем 81 земље и 80 регистрованих погоршања током прошле године.

Извештај открива да је у свету у којем су сукоби и кризе који су се појавили у претходној деценији почели да се ублажавају, да би их, као последица пандемије ковида-19 заменио нови талас напетости и неизвесности.

Исланд је и даље најмирнија земља на свету, и то је место на којем је још од 2008. Следе га Нови Зеланд, Аустрија, Португал и Данска које су на врху индекса.

Авганистан је другу годину за редом најнемирнија земља на свету, а следе Сирија, Ирак, Јужни Судан и Јемен.

Према ИЕП-у, окупирано Kосово и Метохија се налазе на 85. месту на глобалном нивоу, означавајући погоршање за шест места од прошле године. Заједно са окупираним Kосовом и Метохијом су Перу, Боливија и Kуба.

На нивоу Европе, окупирано Kосово и Метохија се налазе на претпоследњем месту – 35. а ситуација је гора једино у Турској која је на 36. месту.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предраг Јакшић: Логика издаје - КМ Новине

Предраг Јакшић: Логика издаје " Подмукло Антић убацује семе сепаратизма и тамо где га нема (или га има у занемарљивом степену) све објашњавајући то „логиком" - има већински Срба - српско је, нема већински Срба - није српско." Када је пре неколико година Александар Вучић покренуо тзв.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Сава Јањић на екуменистичком скупу: на Косову се '99. сукобиле застареле националистичке идеје - КМ Новине

Сава Јањић на екуменистичком скупу: на Косову се '99. сукобиле застареле националистичке идеје Скуп јеретика сабраних у екуменистичком покрету, одржан у Приштини почетком овог месеца, у српским медијима није добио ни мало простора. Зашто ако се организатори хвале да је ово до сада био највећи "међурелигијски" сусрет организован на Косову?



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Највише албанских терориста са КиМ на ратишту у Сирији - КМ Новине

Највећи број лбанских терориста ангажован је на ратипту у Сирији где се бори на страни екстремне Исламске државе, пишу Франкфуртске вести ослањајући се на извештај УНДП-а. Због директних позива Исламске државе на извршење напада код куће, вероватнаћа од терористичких напада је већа, неки су од основних закључка истраживања које је у оквиру свог "Јавног пулса" спровео УНДП на Косову и Метохији, преносе Вести.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине