Вести:

понедељак, 18. јануар 2021.

Сепаратисти проширили оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи

понедељак, 18. јануар 2021. | Уреднички колегијум 0

Сепаратисти проширили оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи

Такозвано "тужилаштво у Пећи", под контролом шиптарских сепаратиста, проширило је оптужницу против Србина Зорана Ђокића из Пећи, потврдио је његов адвокат, Љубомир Пантовић.

Такозвано "тужилаштво у Пећи", под контролом шиптарских сепаратиста, проширило је оптужницу против Србина Зорана Ђокића из Пећи, потврдио је његов адвокат, Љубомир Пантовић.
Фото: Илустрација





Ђокића терете за ратни злочин који се терети за ратни злочин, али је оптужница пет дана пре заказане завршне речи проширена на основу "исказа три сведока" који су дати крајем јуна и почетком јула прошле године.

Пантовић наводи да тужилаштво током поступка формално има право да мења или прошири оптужницу, уколико тужилац сматра да су се појавили неки нови докази у току главног претреса, али:

„Чекати шест месеци, односно скоро седам, то није било у реду. Међутим ми ту не можемо ништа“, додао је Пантовић.

Постојећа оптужница проширена је за три злочина који нису уврштена у претходну оптужницу.

Пантовић објашњава да у случају проширења оптужнице, одбрана добија одређени рок за припрему. Нови датум завршне речи је 4. фебруар, када ће се оптужени Ђокић изјаснити о новим оптужбама тужилаштва.

Зорана Ђокића је ухапсила такозвана "косовска полиција" 2. фебруара 2019. године на прелазу Јариње који је успостављен па чак и изграђен од стране актуелног режима у Србији. Ђокићу је тада одређен једномесечни притвор а онда продужаван.

Према оптужници подигнутој у јуну 2019., Ђокић се сумњичи да је „у сарадњи са неидентификованом криминалном групом српске националности, током марта и априла 1999. године, починио злочине против цивилног становништва у насељу Кристал у Пећи, где су, према наводима оптужнице, “насилно ушли у албанске куће, натерали становнике да напусте домове, физички и психички их злостављали, али и убили“.

Не прецизира се да ли су затечени у албанским кућама напустили домове пре или пошто су убијени! Наравно, ово је само рекација на бесмисленост оптужница које се против Срба подижу од стране сепаратистчких илегалних власти и квази-институција док се протеклих 20 година над Србима спроводи геноцид за који нико није кажњен.

На пример, пре само неколико дана Албанци су без икаквог правног основа, па чак и без оних које би издало њихово илегално правосуђе по чијим се "законима" владају, управо у истом граду - Пећи, порушили кућу Мирјане Дригант прогнане из овог града 1999. године. Снимак тог злочина можете погледати на следећем линку: ПЕЋ: Шиптари Мирјани срушили кућу пред њеним очима

Осионост и успех сепаратиста нарочито помажу медији на српском језику и са српским новинарима, који сваку изјаву илегалних сепаратистичких власти преносе не само без икакве провере већ и називајући их титулама и звањима која њима никако не припадају будући да су део једног непризнатог, криминалног система који се директно противи законима и Уставу земље на чијој територији делује - Републици Србији, то јест српској покрајини Косову и Метохији.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Приштина, Зоран Ђокић оптужен за ратни злочин на основу гласина - КМ Новине

Приштина, Зоран Ђокић оптужен за ратни злочин на основу гласина #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Rat #Zoran #Djokić Илегално "специјално тужилаштво" албанских сепаратиста подигло је оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи, осумњиченог за ратни злочин против цивила током марта и априла 1999. године у том граду.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптарски суд ослобађа џихадисте а Србима измишља злочине - КМ Новине

Такозвани "апелациони суд Косова" ослободио је шесторицу Шиптара са КиМ, осумњичених за учешће у терористичким активностима у Ираку и Сирији. У притвору је остало још 36 Албанаца, настављена је потера за преосталих 15 осумњичених. У косовској полицији Срни је речено да је суд прихватио шест од 39 жалби и ослободио шесторицу Албанаца.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптарски сепаратисти против Срба подижу оптужнице за случајеве које је УНМИК већ затворио - КМ Новине

Шиптарски сепаратисти са КиМ подижу оптужнице за случајеве које је УНМИК већ затворио #УНМИК #Злочин #Срби #Косово #Метохија #Србија #Оптужница #Шиптари #Албанци #Мржња #Освета #КМновине Српски адвокати са Косова и Метохије опомињу на нове случајеве шиптарског безакоња који све чешће подижу оптужнице за предмете који су давно затворени.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине