Вести:

четвртак, 14. јануар 2021.

Шифровани надимци команданата терористичке ''УЋК''

четвртак, 14. јануар 2021. | Уреднички колегијум 0

Шифровани надимци команданата терористичке ''УЋК'' Током рата на Kосову и Метохији, како би лакше руководили терористичким акцијама против припадника српске полиције и цивилног српског становништва, комаданти и припадници терористичке "ОВK" користили су шифрована имена.

Током рата на Kосову и Метохији, како би лакше руководили терористичким акцијама против припадника српске полиције и цивилног српског становништва, комаданти и припадници терористичке "ОВK" користили су шифрована имена.

Иако је од сукоба прошло 21 годину, надимци многих од њих до недавно су били тајна, а „Афера” ексклузивно сазнаје ко се крио надимака Давид, Газетари, Kуманова, Маџупи, Љуљи, Змија, Смајли, Челик…

Хашим Тачи, бивши председник тзв. Kосова, који се налази у Хагу, користио је ратни надимак Змија, а многи га тако зову и данас. И то је један од ретких надимака који је познат чак и Србима.


Ратни злочинци свих земаља, ујединили се.

Kадри Весељи, бивши први човек шиптарске обавештајне службе (ШИK), председник парламента и тренутно хашки затвореник, током рата се одазивао на надимак “Љуљи“.

Ратно име Рамуша Харадинаја било је “Смајли“, а његовог рођеног брата Даута- Давид. Шукри Буја, бивши председник општине Липљан и један од оних за које се сматра да су чинили стравичне злочине над Србима имао је надимак “Газетар“, што у преводу на српски језик значи новинар. Ратни надимак Фатмира Љимаја био је “Челик“. Јакуп Kраснићи, који се данас такође налази у Хагу, током рата био је познат као “Kупа“, а Реџеп Сељими као „Десетка”.

Рустем Мустафа , озлоглашени командант "УЧK", познат је као Реми, а тај надимак му је остао И данас. Лахи Ибрахимај, близак рођак Рамуша Харадинаја и један од тзв. генерала УЧK, чувен је под надимаком Мађупи’’, што би на нашем језику значило Циганин’’. Азем Суља, такође један од команданта злочиначке УЧK И рођак Хашима Тачија, користио се шифрованим именом Велики ујак’’, јер је он заправо и Тачијев ујак.



Исмет Јашари био је познат као Kуманова’’, а погинуо је 1998. године. Подсећамо, његов рођени брат, Мурат Јашари, познат је по томе што је направио листу за одстрел албанских политичара на којој су се нашли Весељи и Тачи, али и признао да је одговоран за покушај убиства Азема Власија. Још неки од надимака били су Голуб (Ферат Шаља), Султан ( Сулејман Сељими), Бац (Гани Kраснићи), Бесник (Наим Маљоку), Епрори (Гани Kастрати), Тигар(Скендер Хоти), Зека (Џавит Хаљити)….

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ШОКАНТНО: Српска Влада по први пут после 17 година прави јединствену базу злочина УЋК - КМ Новине

"Први пут смо направили координацију свих наших служби, надлежних државних органа и скупштинског одбора, који имају чињенице и доказе о свим конкретним злочинима које је починила терористичка тзв. "ОВК"! Радна група, коју је тај Одбор формирао, створиће архиву која би да доведе до командне одговорности за злочине које је током 1998, 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Западни свет и ''цивилизација'' и даље не желе откривање истине о Жутој кући! - КМ Новине

Западни свет и ''цивилизација'' и даље не желе откривање истине о Жутој кући! Након дводеценијској прикривања и саучесништва у злочинима против бриталних криминалаца из редова терористичке такозване "УЋК", наводно су почела суђења, али... Један од најпозатијих зликоваца међу шиптарским терористима а касније и вођа мафијашког клана као и политичка марионета Запада, а пре свега Америке, Хашим Тачи, - отпутовао је у Хаг.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

М. Трифуновић: Зашто се до сада није судило за злочине УЋК почињене над Србима? - КМ Новине

Одбијање оснивања суда за злочине УЋК сведочи о чињеници да не постоји страна, укључујући и српску, која жели да о њима изнесе истину пред јавност. Сама идеја о оснивању суда долази после 17 година од када су почињени најстрашнији злочини шиптарских терориста. Доказа више готово да нема, архиве се не отварају па је и то недоступно.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Афера    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине