Вести:

Friday, December 18, 2020

Предраг Јакшић: Затрпавање истине

Friday, December 18, 2020 | Уреднички колегијум 0

Дезинформисање грађана кроз затрпавање информацијама један је од главних механизама функционисања медијске обмане.

#Предраг #Јашић #Медији #Вакцина #Обмана #Крипторијалити #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM
Предраг Јакшић

.Пише: Предраг Јакшић

Што већи број непотребних, лажних или прекројених информација, информација извучених из контекста, омогућиће с једне стране медијима да лакше сакрију истиниту информацију, а с друге да у том мору информација пројектују неку главну, велику лаж као финалну истину. Као када некога држите под водом, а дебело му понестаје ваздуха, он и да на тренутак изађе на ваздух удахнуће не водећи рачуна о томе шта удише, јер ће мислити, као у стварној ситуацији дављења, да се дави и то ће бити његова инстинктивна реакција. Ми присуствујемо медијском дављењу људи које је режирано да би нам загађени ваздух, који нам се сервира, изгледао као оно што нам је потребно за преживљавање. Један православни духовник је употребио метафору акваријума, рекавши да живимо у медијском акваријуму и да смо пристали да будемо храњена бића, да једемо шта нам у акваријум баце. И то је тачно. Људи данас апсолутно нису информисани о ономе што чини, и што би требало да чини, људски живот у свој аутентичности сваког појединца. Употребио бих, такође, још једну метафору за ову затрпавање информацијама, да би се сакриле оне важне и истините, али и да би се као битна прихватила она највећа лаж. То је метафора тунелског вида који производе савремени медији. Медијски тунел је функционише тако да вас циљно управља у једном правцу, некој „светлости“ на крају тунела, и ви видите само ту тачку и идете у том смеру, мислећи да ћете изаћи из тунела и удахнути. Но због тунелског вида пропуштате сва битна скретања који воде до истине и слободе. Тако функционишу савремени медији. На тај начин људи ће и када им се буде отворено рекло каква је заиста истина коју траже, заслепљени медијским тунелом и тунелским видом то схватити као ометање ка њиховом походу ка светлости на крају тунела, а што је у ствари само ход ка смрти – духовне, интелектуалне или физичке смрти, смрти људи као словесних бића. Такав је медијски акваријум или медијски океан у који су људи гурнути.

Шта нам онда преостаје? Људи би морали где год могу и како год могу да се боре, да указују на зло, на неправду, на лаж, па чак и када им се чини да то нема ефекта, посебно тада, јер то значи да је слобода најугроженија, пре свега њихова индивидуална слобода од које зависи и права слобода заједнице у којој живе, и уколико би тада заћутали сложили би се с тим губитком. Тешко ово звучи када се каже, но тако је. Ја као хришћанин, а што је Свети владика Николај рекао, не чекам боље дане, већ Христа, то опет не значи да треба да завучем у мишију рупу, да ћутим и да чекам док се око мене одиграва зло и моји ближњи иду га погибељи. Не, то нас хришћане додатно обавезује да дигнемо глас, баш тад, кад су сви други гласови у одбрану истине и слободе заћутали. Тешко је у данашњем свету борити се за слободу, за истину. Поремећене вредности, циљно од стране медија поремећене вредности, истину и тежњу ка истини вреднују као екстремизам, и свако ко вам буде говорио истину или вас буде упозоравао на важност истине биће од овог света представљен као екстремиста, свеједно на који ће начин додатно бити етикетиран. Но, то не треба на нас плаши. Ово глобално затрпавање истине, ова глобална медијски изазвана корона хистерија, показала нам је колико је заиста лудака свуда око нас, колико је кукавичлука и опортунизма међу људима, али и колико је борба свакога од нас против лажи заиста важна без обзира колико је тешка. Но, на муци се познају јунаци, а нема већег јунаштва од борбе за истину и слободу.

Предраг Јакшић: Затрпавање истине


Предраг Јакшић,
драматург и теоретичар медијаАко сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо! 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предраг Јакшић: Антиковид спотoм Владa Србије промовише сатанизам - КМ Новине

Видео спот Министарства здравља којим се препоручује да - не прилазимо људима које волимо, многи су погледали и прилично се згрозили њиме. Садржај који је дубоко противан не само људској већ и природи уопште, узнемирио је све који су га погледали. Језиво је сазнање да, "тамо негде" у Србији постоје људи који управо такве идеје желе да промовишу.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предраг Јакшић: Прихватљиво добро - КМ Новине

Дигла се галама, да баш не претерам, не галама, више је у питању подигнут глас, ту и тамо, због загађеног ваздуха. Малтене у читавој Србији загађење да га можеш ножем сећи. Загађено све, не може да се дише, да се гледа.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предраг Јакшић: Вучић је себе још једном легитимисао као највећег непријатеља српског народа - КМ Новине

Тиме што је наше унутрашње питање, или чак да кажемо питање Србије и тзв. државе Косова, везао за судбину Блиског истока, Трамп је зацементирао сувереност те "државе" Косово, а Србију је дао као монету за поткусуривање нечега што нема апсолутно никакве везе са њом.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Живим за Србију    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.