Вести:

петак, 25. децембар 2020.

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила оштећеног Србина (ВИДЕО)

петак, 25. децембар 2020. | Уреднички колегијум 1

Србима запалили плевњу, опљачкали кућу Шиптари их провоцирали а тзв. ''полиција'' ошамарила штећеног Србина (ВИДЕО)

Помоћни објекат и плевња породице Јовановић у селу Могила крај Витине, синоћ је запаљена, а кућа им је обијена. Починиоци и овај пут непознати али породица је уверена да је ово учињено како би их Шиптари заплашили и протерали одавде.

#Mogila #Srbi #Požar #Plevnja #Šiptari #Teror #strah #Progon #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Пожар је захватио плевњу и шталу нешто после 22 часа. Ватрогасци су дошли на лице места, али је тада већ све изгорело. У пожару нико није повређен, али је причињена велика материјална штета.

„Види се да је пожар подметнут, јер је ватра долазила са више страна. Циљ овог напада је да се Срби застраше, продају своју имовину у бесцење и протерају са ових простора“, каже рођак породице Јовановић Милош Јовановић из Могиле.

 
 
 
 



Непосредно након пожара, унук власнице куће Милош Антић из Пасјана, који је обавештен о паљевини, одмах је дошао на лице места и у дворишту затекао десетак комшија Албанаца који су се непримерено понашали.

„Гласно су се смејали и провоцирали. Затражио сам од полиције да сви напусте двориште, али ми је у том моменту пришао један ватрогасац албанске националности с намером да се физички обрачуна са мном. Тада ми је пришао полицајац српске националности И.С. и изненада ме ошамарио, а потом и привео у полицијску станицу због наводног ометања службеног лица на задатку. Ја сам само тражио да се обави увиђај, јер је, осим паљевине и кућа обијена и украдене су ствари. Полицијска патрола је то одбила с образложењем да им се ближи крај смене“, каже Антић.


 

 



Председник Привременог органа општине Kосовска Витина Срђан Николић каже да је овај и претходни инцидент, када је у оближњем селу Бинач каменована зграда спске школе, покушај застрашивања и протеривања Срба из ове општине са већинским албанским становништвом, јавља ТВ Пулс из Шилова.

У Могили данас живи још седамдесетак српских породица са око 200 Срба. Пре рата било их је дупло више.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


* * *



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ОДБРАНИМО СЕ! Мигранти присилили Српкињу да пољуби крпу па урлали ''Алаху екбер'', Србина изболи 22 пута ножем - КМ Новине

ОДБРАНИМО СЕ! Мигранти присилили Српкињу да пољуби крпу па урлали ''Алаху екбер'', Србина изболи 22 пута ножем Српкиња, радница мигрантског кампа у Боговађи где се ово и догодило, у пролазу је нагазила крпу коју је један од миграната развукао како би се молио.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Вучићева политика ''размене територија'' изазвала масовне продаје српских кућа на КиМ - КМ Новине

Иван Максимовић: Вучићева политика ''размене територија'' изазвала масовне продаје српских кућа на КиМ Институт за афирмацију међуетничких односа самопроглашеног Kосова, радио је истраживање на централном Kосову и Поморављу, везано за појаву масовне продаје српских кућа и имања. Истраживање је реализовано у Kосовском Поморављу и Грачаници.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ШИЛОВО: Тиха албанизација у јеку пандемије - КМ Новине

ШИЛОВО: Тиха албанизација у јеку пандемије Некадашња "Дневна интернистичко-педијатријска болница" у Шилову која носи име убијеног лекара др Јосифа Васића, у којој је спашено много људских живота и која је пружала здравствену заштиту свим Србима у Косовском поморављу, Политичко ривалство, жеља за политичком доминацијом или наредба са "Панчићевог врха"?




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Насиље, провокације, притисци и остали инструменти шиптарских терориста, ратних злочинаца и њихових следбеника престаће онда када се српска војска и полиција буде вратила на Косово и Метохију.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине