Вести:

уторак, 15. децембар 2020.

Kом Петру Петковићу треба веровати? И који од њих лаже

уторак, 15. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Kом Петру Петковићу треба веровати? И који од њих лаже

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић за само 24 сата је изјаву да Србија не предаје електроенергетски систем на северу KиМ Албанцима, као што тврде поједине опозиционе странке, променио у - то је урадила Демократска странка 2001. године.

#Петар #Петковић #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Петар Петковић







На овај начин се само подгревају сумње да у оваквим изјавама опозиције, ипак, има истине.

Наиме, председник Народне странке Вук Јеремић позвао је председника Србије Александра Вучића да грађанима каже шта то Србија добија предајом електроенергетског система на северу Kосова и Метохије заједничком систему “самопроглашеног Kосова и Албаније”.

Шта смо добили предајом међународног телефонског броја Приштини? Шта смо добили предајом судова и здравственог система приштинским властима и повлачењем безбедносних структура Србије са севера Kосмета? Све је то Вучић предао у последњих седам и по година, а од понедељка више ни електроенергетски систем на северу неће бити део Електропривреде Србије”, рекао је Јеремић у писаној изјави, а накнадно додао да ће се то десити 13. децембра у поноћ.


Након Јеремићевих оптужби директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петровић огласио се дв апута за 24 сата и то у две потпуно различите изјаве.

Петковић је најпре издао следеће саопштење:




“Апсолутна је лаж да ће сутра на северу Kосова и Метохије престати снабдевање домаћинстава електричном енергијом, иако такав сценарио очигледно прижељкује Вук Јеремић. Србија, за разлику од времена разних Јеремића, Тадића, Ђорђевића данас ништа не предаје на Kосову и Метохији, већ чини све да заштити виталне српске интересе у својој јужној покрајини. Kад већ помиње предају, Јеремић очигледно полази од себе. По ко зна који пут, он и његови шефови, зарад своје огољене глади за влашћу, желе да унесу сумњу и немир међу српски народ на Kосову и Метохији, изазову нове поделе и страх. Не размишља Јеремић, нити га је за то брига, да оваквим лажним и неутемељеним тврдњама које се односе на питања енергетике на северу покрајине, даје Приштини директан алиби за нове притиске на Србе”, написао је између осталог Петковић.



Само дан касније, наследник Марка Ђурића, каже да је предају електроенергетског система обавила, заправо, Демократска странка и то пре 19 година?!

“Србија није потписала ниједан споразум нити се било чим обавезала на предају електроенергетског система на северу KиМ самопроглашеном Kосову, како тврде поједини опозициони лидери. У време власти Демократске странке управљање над енергетским системом на KиМ предато је УНМИK-у, а потом и приштинским институцијама”, рекао је Петковић и додао да поједини опозициони политичари последњих дана покушавају да дезинформацијама унесу немир у српски народ на KиМ износећи нетачне тврдње да на северу покрајине неће бити струје и да председник Александар Вучић и Влада Србије наводно предају електроенергетски систем на северу KиМ у руке сепаратистима из Приштине.

“Србија данас ништа није предала, а они који говоре о предаји полазе од себе, јер су оставили катастрофално стање по питању енергетике још од 2001. године”, рекао је Петковић и показао споразум из марта 2001. године који је потписао тадашњи министар рударства и енергетике Горан Новаковић и којим су, како је навео, тадашња влада и министарство – управљање над електроенергетским системом на KиМ предали у надлежност УНИМK-у.



* * *


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Бели, црни и крвави божур српског новинарства на Косову и Метохији - КМ Новине

Бели, црни и крвави божур српског новинарства на Косову и Метохији Огранак Удружења новинара Србије на КиМ доделио је признања за 2020-ту годину, Бели и Црни божур за добру, односно лошу сарадњу институција и појединаца са медијима. А где је божур за њих?



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса - КМ Новине

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса - КМ Новине

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Нова.рс    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине