Вести:

субота, 26. децембар 2020.

За сахрану Срба на гробљу у Приштини потребна дозвола ''Хортикултуре''!?

субота, 26. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

За сахрану Срба на гробљу у Приштини потребна дозвола ''Хортикултуре''!?

Представник приштинске фирме „Хортикултура“ забранио је јутрос радницима „Екологије“ из Грачанице да копају раку за преминулог Зорана Николића из Приштине, на православном гробљу.

#Groblje #Priština #Srbi #Hortikultura #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Николић је преминуо јуче у свом стану, а покојник је био један од малобројних Срба који је са породицом остао да живи у Приштини.

Његову сахрану у прво време су спречили Шиптари тражећи дозволу за то. Да би покојник био сахрањен морало је да интервенише више људи и то са самог врха сепаратистичке власти! Тако су на гробље, поред свештеника, дошли саветника градоначелника Приштине Шпенда Ахметија, Ненада Миладиновића, али и полиције, преноси Грачаница Онлајн Инфо

Тек после тога тога дозвољено је да радници из Грачанице заврше ископавање раке за покојног Николића.

Ипак, заједно са њима остала су и два радника „Хортикултуре“ јер, како је рекао представник те фирме, они су ти који имају уговор са општином Приштина и задужени су за сахране на свим приштинским гробљима и да на гробља, па и оно православно не може да улази нико без њихове дозволе.

Овакав став и опхођење према мртвим Србима представља легализацију шиптарског прогона, угњетавања и терорисања Срба. Од доласка лажних демократа, иначе војних окупатора из земаља НАТО чланица које су над Србијом извршиле геноцид 1999. године, шиптарски терор неометано се спроводи и настоји се да сваки Србин, био мртав или жив, буде избрисан са КиМ као и сви трагови његовог постајања.

Међутим, овакав степен обесправљености, бахатости, унижења чак и мртвих Срба, није био могућ до пре неколико година. Бриселски споразум је зацементирао шиптарско нељудско понашање према Србима и дао му институционално димензију, другим речима - озаконио га је.

Православно гробље у јужном делу Косовке Митровице


Ипак, српска власт никада није истински бринула о српском народу на КиМ, на тренутке више или претежно мање али истинска брига коју је било неопходно показати да би српски народ опстао, изостала је претходних двадесет година. Највећи ударац и нож у леђа Србима су забили представници београдске Патријаршије када су, одмах након што је за патријарха постављен Иринеј (Гавриловић) протерали владику Артемија са Косова и Метохије. Његовом сменом укинута је најјача подршка коју су косовско-метохијски Срби имали у виду снажне, бескомпромисне и непоколебљиве борбе и залагања код међународних фактора да се испоштују права Срба, као и свако друго право. Улажући конкретне и утемељене аргументе, владика Артемије је постизао огромне резултате који су се огледали у побољшању положаја Срба као и укупној безбедности. Због тога постоје сметња интересима српских непријатеља и отимању Косова и Метохије од Србије због чега нарочито Американци почињу да раде на његовом уклањању. Успевају уз помоћ баш оних који су требали да му  утој борби буду највећа подршка.

Са доласком Теодосија (Шибалића) узурпирана Епархија рашко - призренска постаје најважнији инструмент, намерно не и довољно видљив, у јачању шиптарске државе на КиМ. Све то ишло је од захтева "републици Косово" да се испоштује њихова царина, преко инсистирања да се уклони крст у Рудару код Звечана који су Срби са барикада поставили, затим зидања и "освећења" цркава зиданих шиптарким новцем из сепаратистичког буџета до продаје црквеног земљишта сепаратистима у експресном року!

Извесну подршку оваквом шиптарском опхођењу, видимо и у томе што узурпирана Епархија рашко - призренска, на чијем оскрнављеном трону се налази Теодосије (Шибалић), не улаже никакав јавни протест па чак ни саопштење! Тиме се даје право и оставља простор шиптарским сепаратистима да наставе да чине како чине.


Истовремено, ни једно од преко 10.000 оскрнављених гробних места и надгробних споменика није обновљено, управо је њихово уништавање и настављено а чак се неке гробне парцеле, попут оне у Гњилану, отимају од Срба и приписују другима који ту никада нису били сахрањивани.

Резултат свега тога видимо, Срби данас имају права попут неке биљке која не сме ни да буде укопана на предвиђеном земљишту за то ако претходно не одобри шиптарска "Хортикултура".



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Шиптарски коњи пасу и погане старо српско гробље у Љубожди (ФОТО) - КМ Новине

Шиптарски коњи пасу и погане старо српско гробље у Љубожди (ФОТО) #Kosovo #Metohija #Ljubožda #opština #Istok #Srbija #kmnovine На једном од најстаријих српских гробаља у Метохији, Шиптари напасају стоку која погани светињу наочиглед малобројних Срба повратника! Српско гробље у селу Љубожда, општина Исток, једно је од најстаријих српских гробаља у Метохији.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

На гробљу у Косовској Митровици ''више нема шта да се поруши'' - КМ Новине

Више стотина Срба обишло је, на Духовске задушнице, гробље у јужном делу Косовске Митровице, где су Шиптари уништили више од 90 одсто надгробних споменика. Прилику која се Србима пружа само за Задушнице, искористила је данас и Зденка Живковић, да обиђе гроб свог гроб свог сина.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Гробље у Липљану поново на мети шиптарских вандала - неопходна енергична реакција (ВИДЕО) - КМ Новине

Православно гробље у Липљану поново на мети шиптарских вандала - неопходна енергична реакција (ВИДЕО) #Porušeno #groblje #Lipljan #Srbi #Pravoslavlje #progon #Šiptari #Albanci #Arnauti На православном гробљу у Липљану, непознате особе порушиле су и оскрнавиле више надгробних споменика. Да су надгробне плоче на гробљу оскрнављене, приметили су становници Липљана данас током поподнева и случај пријавили такозваној "Косовској полицији" сазнају про-сепаратистички медији на српском језику.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине