Вести:

уторак, 15. децембар 2020.

Бели, црни и крвави божур српског новинарства на Косову и Метохији

уторак, 15. децембар 2020. | Уреднички колегијум 2

Бели, црни и крвави божур српског новинарства на Косову и Метохији

Огранак Удружења новинара Србије на КиМ доделио је признања за 2020-ту годину, Бели и Црни божур за добру, односно лошу сарадњу институција и појединаца са медијима. А где је божур за њих?

#Божур #Бели #Црни #Крвави #Новинар #Удружење #ДНКиМ #УНС #Додела #Признање #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Признање које је новинарима са КиМ, који извештавају на српском језику, доделио Уреднички колегијум КМ новина - Крвави божур




Из угла новинара сигурно је Црни божур додељен "с правом" али ту већ настаје дубока морална провалија. Та иста провалија настаје и наспрам доделе Белог божура.

Пре свега треба рећи да је Друштво новинара на КиМ једини огранак УНС-а који уопште постоји. Нешто попут "ћерке фирме" МТС-а што је заправо "институција" у оквиру система шиптарских сепаратиста.

Самим његовим оснивањем и функционисањем наглашена је и призната засебност Косова и Метохије као територије која је у извесном смислу нешто друго у односу на ужу Србију! Дакле, посредно се тиме признаје сепаратистичка власт, даље али и конкретно, признаје се шиптарска илегална творевина као туђа држава на тлу Косова и Метохије! Ово управо потврђује и додела Белог и Црног божура јер се додељују подједнако за српске као и предстванике "косовског" система иако из редова српског народа. Поред тога наглашава се и даје предност свему што се односи на "косовско", или прецизније, оно што је створено и функционише у оквиру система шиптарских сепаратиста. Тако су новинари на КиМ, који извештавају на српском језику, дали себи за право да награђују или критикују некога ко се сагласио, односно није се сагласио, са њиховом политиком издаје српских интересе која им доноси новчану добит и ради које се искључиво и баве овим послом.

Никако и никада ДНКиМ није промовисало одржање и јачање српског националног идентитета, опстанка ни правде за Србе уколико би то на било који начин могло да угрози њихове финансијере и доток новца.

Па ипак, они се усуђују да оцењују друге како су са њима сарађивали и да ли су им подилазили у курсу, није претерано рећи јер су на њему дуги низ година, издаје српских националних интереса, државе, Цркве и народа у напаћеној јужној српској покрајини којој су и име скратили па је по вољи шиптарских сепаратиста називају само "Косово".

Нису ли они, само након овог кратког осврта, такође кандидати за некакво признање будући да се значајно истичу у свом раду? Њихов се труд огледа у трговини судбинама, боље рећи несрећом Срба на Косову и Метохији и предајом - што кроз директно извештавање, што кроз ћутање на више него очигледну и безочну издају од стране Владе Србије па чак и безрезервној подршци издаји свега српског за шта је овај народ генерацијама крварио и полагао своје животе не би ли га сачувао како је завештањем, жртво и Косовским заветом Свети кнез Лазар предао српскоме народу.

Вероватно због тога не додељују косовски црвени божур већ или Бели изблајхан и избледелих боја попут њиховог идентитета или Црни који је још и ближи њиховом моралном опредељењу.

С обзиром на све овде наведено, Уреднички колегијум КМ новина Друштву новинара КиМ трајно додељује признање божура црног од најцњег - Крвави божур јер  то је оно чиме се хране - крв српских мученика.

Уреднички колегијум КМ новина,
јединог независног и народног гласила са Косова и Метохије


* * *



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

После 19 година од отмице двојице новинара, њихове колеге траже напредак шиптарске „државе" - КМ Новине

У тоталном расулу српског етоса водећу улогу имали су медији на вешт начин планирајући пажљиво осмишљене садржаје. Такав курс медија увек је био тесно повезан са политиком коју су званичне власти државе водиле па готово да нема разлике ни данас.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Албанци напред, Срби на чекању! - КМ Новине

У два дана боравка у Косовској Митровици и Грачаници, шеф Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, успео је да "зарати" са српским медијима. Потези које је повукао отварају разна питања, између осталих и да ли Канцеларија за КиМ функционише као тим. Све је почело када је Ђурић одлучио да организује пријем у ресторану у Грачаници искључиво за представнике албанских медија.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Будимир Ничић председник Друштва новинара Косова и Метохије - КМ Новине

Новинар News Press продукције из Чаглавице и дописник Гласа Америке са Косова Будимир Ничић изабран је у Грачаници за председника Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ). Од десет предложених кандидата Будимир Ничић је тајним гласањем добио највише поверења колега са Косова.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Изванредна анализа! Док нам људи овако зборе, преживећемо.

    ОдговориИзбриши
  2. Панатајанаикос15. децембар 2020. 17:02

    Да ли је могуће да неко оће и сме да пише о проданим новинарским душама на Косову? Е па браво!!!!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине