Вести:

недеља, 27. децембар 2020.

ПОКС: Укинути републику и тако сачувати Косово и Метохију

недеља, 27. децембар 2020. | Уреднички колегијум 1

ПОКС: Укинути републику и тако сачувати Косово и МетохијуНа данашњи дан, 1968. године, комунисти су Косову и Метохији дали атрибуте републике, када су проширили Устав СФР Југославије и проширили аутономију јужне српске покрајине.

#Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Жика Гојковић



Ову, али и све друге штетне одлуке комунистичке власти, Србија може да поништи само одлуком Народне скупштине да се укине нелегална и противправна одлука из 1945. године о укидању краљевине и проглашењу републике.

„Оног момента када се укине одлука о проглашењу републике, биће ништавне све одлуке комунистичке власти, па самим тим и одлука о формирању АП Косово у границама са Србијом око које се споримо и данас. То би ојачало српску позицију у било каквим будућим преговорима. Свима је јасно да краљевина није срушена на легитиман начин, већ насиљем и нелегелном одлуком једне, Комунистичке партије. Када смо били краљевина све водеће силе су биле на нашој страни и потврдиле да ослобођено Косово и Метохија треба да припадну Србији. По законима права што није формирано на ваљан начин, не може бити важеће, а република то није, па ни њене одлуке“, поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.


* * *



Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ЦРНОГОРСКА ГОЛГОТА: Како су комунисти разапињали свештенике и бацали у јаме! 📷 - КМ Новине

Терор над Српском православном црквом за време и после Другог светског рата. Од 200 свештеника у Црној Гори, побијено је њих 182, и то најчешће на најсвирепије начине, пошто су их претходно зверски мучили - чупали им браде, качили им овнујска звона, упрезали у коњске кочије, терали их да пију крв убијених четника, живе их бацали у јаме.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Пријеки судови Саве Ковачевића - КМ Новине

"Наредба КПЈ за Црну Гору 05. 02. 1942. године - Строго пов: НАРЕЂУЈЕМО: Командантима и политичким комесарима са подручја: Колашина, Мојковца, Берана, Бијелог Поља и Андријевице, да одмах без размишљања или тражења неких додатних обавјештења под хитно организују напад на Васојевићко племе, јер су они велики - Срби.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Ни 40 година након Титове смрти, комунисти не посустају! - КМ Новине

Ни 40 година након Титове смрти, комунисти не посустају! #Kosovo #Metohija #Srbija #Komunizam #Tito #Titoiyam #Kuća_cveća #Grobnica #Ubistva #Likvidacija Алтернативна телевизија синоћ у ударном термину од 21-23ч приказује документарни филм о сахрани Тита под називом "Сахрана."





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине