Вести:

четвртак, 26. новембар 2020.

Преминуо Милорад Трифуновић

четвртак, 26. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Преминуо Милорад Трифуновић

Координатор Удружења породица киднапованих и несталих на КиМ, Милорад Трифуновић преминуо је јуче у 73-ој години живота.

#Милорад #Трифуновић #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Трифуновић је рођен у селу Слаковце, код Вучитрна 1948. године. Пуне 22 године несебично је давао себе у трагању и борби се да се сазна истина о судбини његовог брата, који је међу првима киднапован на Косову и Метохији, али и о свима који су нестали током трагичних збивања на овом простору. Један је од оснивача Ресурног центра за нестале особе.

Био је сјајан колега и диван пријатељ, увек спреман да подели савет, пример високог интегритета и енергије. Милорад је био искрено топла и дивна особа и веома ће нам недостајати. Увек ћемо га се сећати и неговаћемо дивне успомене на време које смо имали част да делимо са њим“, написале су Трифуновићеве колеге из Ресурног центра на званичном фејсбук профилу.

Милорад Трифуновић биће сахрањен данас, 26. новембра, на гробљу у Рудару код Звечана.

* * *



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

М. Трифуновић: Зашто се до сада није судило за злочине УЋК почињене над Србима? - КМ Новине

Одбијање оснивања суда за злочине УЋК сведочи о чињеници да не постоји страна, укључујући и српску, која жели да о њима изнесе истину пред јавност. Сама идеја о оснивању суда долази после 17 година од када су почињени најстрашнији злочини шиптарских терориста. Доказа више готово да нема, архиве се не отварају па је и то недоступно.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Трифуновић: Заједно са Шиптарима тражимо све нестале - КМ Новине

Координатор Удружења за нестала лица на Косову и Метохији Милорад Трифуновић рекао је да су то удружење и Удружење несталих Албанаца са породицама несталих договорили да све нестале траже заједно. Након скупа "Невладина удружења за нестала лица- Пример најбољих пракси и сарадње између заједница" у Приштини, Тривуновић је агенцији Бета изјавио да је политика и даље главна препрека у решавању судбине несталих Срба и Албанаца.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Освајање ћуприје предајом - КМ Новине

Предајом моста у Косовској Митровици, Вучић је утро пут нестанку Срба у овом граду, а можда и у Јужној Покрајини. Српска Влада на челу са Вучићем и Дачићем све чини да реализује свој договор о продаји сународника на КиМ и њиховом трајном уклањању са ових простора.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине