Вести:

понедељак, 30. новембар 2020.

РТС, НВО и издаја Косова и Метохије

понедељак, 30. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

РТС, НВО и издаја Косова и Метохије Извештавајући о "изборима" који су јуче одржани у Косовској Митровици, Радио телевизија Србије сакрила је најважније.

#Kosovska #Mitrovica #Грачаница #Квази #Избори #Сепаратисти #Српскалиста #Косово; #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Немилосрдна кампања "Српске листе"






Наравно, прилог је направио новинар са Косова и Метохије али не треба трошити речи на то да све новинаре бирају редакције у складу са политиком фирме како би напредовали у својим идејама. То исто догађа се и са РТС-ом чији је новинар Андрија Игић (о коме су Км новине већ писале ОВДЕ) у више наврата, чак готово редовно, правио извештаје на штету српских интереса и супротно мишљењу грађана који на Косову и Метохији живе.

Тако се догодило и овај пут. Под насловом "Избори у Северној Косовској Митровици - очекивања грађана и планови кандидата" РТС је објавио видео - прилог о том догађају.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Видео омогућиле КМ новине.



Симптоматично је да прилог "о очивањима грађана" не приказује ни једног грађанина, не рачунајући случајне пролазнике. О мишљењу грађана јавља нам Јована Радосављевић из Истраживачке организације "Нова друштвена иницијатива". Она каже да су им се "грађани највише јављали" док ми пуздано знамо две ствари - грађани и не знају да ова НВО постоји а што се тиче и оних за које знају, не јављају им се јер знају да раде у туђем интересу.

Ово ће нам сама Јована потврдити својим наводима - она каже да се захтеви грађана тичу илегалних објеката, генерално инфраструктуре, локалних путева, саобраћаја, али и расвете, као и због одлагања смећа.

Ово је толико иритирајуће да једино свест о сломљеном духу косвскометохијских Срба може некоме да допусти да овако малициозно и провидно манипулише истином. Наиме, сви проблеми које је Јована навела, односе се на оне пројекте којима се тренутно бави локална власт а за које се нашироко говори да њихво спровођење служи искључиво прању новца и богаћењу неколико водећих људи локалне власти која представља политичку вољу и одраз Српске напредне странке односно Александра Вучића.

Ситуација је таква да илегалних објеката већ одавно нема  а и док их је било они никоме нису сметали. Тачније, чекајући да се стање нормализује овдашњи Срби су имали и разумевања али и жељу да се таква привреда одржи јер је новац циркулисао и финансијски се лагодније живело. Уклањањем илегалних објеката, а да ништа од суштински битних проблема није решено, Срби су доведени у стање потпуне економске зависности јер сви послови се данас додељују искључиво члановима "Српске листе" то јест "Српске напредне странке". Свако ко жели да дође до било каквог посла принуђен је да куца на врата политичких скоројевића и олоша који су зајахали овај народ. Ни то не помаже, за све се питају Вучићеви криминалци па када се неко од грђана јави онда често бива исмеван, излаже се порузи или понижавању а нису ретке ни ситуације када се у име криминалаца узима новац од грађана а да то до њих не стигне, Страх овдашњих Срба од безакоње у коме је Косовска Митровица огрезла, толики је да не смеју ни да питају шта се догодило са њиховим новцем кад коначно схвате да су изиграни. Наравно, РТС "не зна за то".

Што се локалних путева тиче, и "генерално инфраструктуре", све су то пројекти на којима се "заради" највише новца. Управо због тога су ископане безмало све улице у општинама на северу Косова и Метохије и једино би то могао да буде повод нечијег приговора али, наравно, није у ишчекивању да се све доведе у ред. Исто је и са расветом. Смеће је мало опасније. Изгледа да се изокола већ неко време рипрема "оправдање" за депонију у селу Србовац, између Звечана и Лепосавића, која ће бити једна од највећих депонија на Косову и Метохији а која ће угрозити не само мештане овог села, извор са кога се снабдевају пијаћом водом него и комплетну микроклиму овог региона. Ипак, за то стиже огроман новац из ЕУ, по сваку цену се депонија мора изградити и већ је доста и урађено.

Ни кандидат "Српске листе" Милан Радојевић, не пружа наду у светлију будућност. Како и би кад' се кандидује за шиптарског службеника у чисто српској средини?

Између осталог Радојевић каже: "Митровица као универзитетски град је огроман потенцијал који морамо искористити. Радићемо заједно са нашим привредницима да створимо адекватан амбијент за привредна улагања, да се упосли што више свршених акадамеца, да заснују породице, како би видели будућност овде".

Ово је нарочито опасно јер је здравство, које "Српска листа" такође обилато користи (злоупотребљава) у својој кампањи за "градоначелнике" и иначе власт по систему шиптарских сепаратиста, поред просвете једина преостала грана српског система на Косову и Метохији. Нажалост, прикривање да ни то више ниеј сасвим тако догађа се "добром вољом" Шиптара који ово све трпе како не би прерано открили да је Вучићева власт баш све на Косову и Метохији издала. На тај начин спречавају шири отпор нудећи некакву "утеху" а са друге стране све подређују свом систему који ће у тренутку откривања, ако до њега дође, учинити да буде прекасно да се било шта спречи јер ће ствар бити готова.

Тако да Вучић, који говори како не жели деци да остави ове проблеме нерешене да не би морали да ратују,  уствари оставља рат као једину могућу опцију да се нешто поврати!

Поменутом изјавом Радојевић се управо надовезује на ово. Он најављује да ће "искористити Митровицу као универзитетски град". Када то каже службеник такозване "републике Косово", то директно значи да ће покушати да то и "присвоји" за систем у коме се налази. Тако ће они који имају највећу подршку Владе Србије, у ствари, албанизовати све српско. 

Јасно истакнути натписи о чијим се "изборима" ради, РТС-у нису били "занимљиви" ни привукли пажњу.

Изјава о запошљавању "свршених акадамеца" је још једна лаж јер је и на КиМ стање као и у другим деловима Србије. Тачније, "академци" су само они који се највише понизе властима и себе поставе за безрезервног слугу, без обзиру коју школу завршили.

И његов против-кандидат из српских редова, Душан Милуновић, слично размишља преноси нам РТС. Будући самосталан, Милуновић је ипак без великих изгледа на победу.

Оно најважније што РТС није хтео да нам каже јесте да је реч о квази-изборима за функционера у оквиру система шиптарских сепаратиста, такозване "републике Косово". Да је реч о процесу који је већ утабао стазу пропасти Срба са Косова и Метохије и прети да на дуже време одвоји остатак државе од своје јужне покрајине. А РТС то није хтео да нам каже јер је у рукама бандита и режимских аспида које једино брину како да до мртвила ошамуте измрцварено српско биће и убију га за рачун својих газди или, како вам воља, за шаку долара или тридесет сребрника.


* * *


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Срамота: Новинару РТС-а, Андрији Игићу, награда за храброст за извештавање са КиМ! - КМ Новине

Срамота: Новинару РТС-а, Андрији Игићу, награда за храброст за извештавање са КиМ! Један од најзапаженијих, али по злом језику, новинар са Косова и Метохије, Андрија Игић, добио је награду листа "Јединство" за истакнуто и правовремено извештавање и новинарску храброст!?!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Шиптарски квази-избори у Косовској Митровици, најдубљи корак ка издаји КиМ којим смо као народ закорачили - КМ Новине

Шиптарски квази-избори у Косовској Митровици, најдубљи корак ка издаји КиМ којим смо као народ закорачили Страшно стање српског положаја на Косову и Метохији откривају нам локални квази-избори за такозваног "градоначелника" Косовске Митровице који се одржавају сутра.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Исељавање Срба са КиМ на леђима вола на ражњу (ФОТО) - КМ Новине

Исељавање Срба са КиМ на леђима вола на ражњу (ФОТО) #Korupcija #Mito #Srpska_Lista #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine Огорчени житељи Косовског Поморавља јавили су редакцији КМ Новина о догађају који се збио кад му време није. На први поглед - во на ражњу, када је намењен свима који се ту нађу, је нешто чему нема замерке.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине